۲۶ مهر ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۹
کد خبر: ۱۴۳۱۰۰

اظهار نارضایتی حجاج ایرانی از وضعیت حمل نقل در مکه

خبرگزاری رسا ـ زائرانی که اکنون در شهر مکه حضور دارند، غالبا با مشکل وسیله نقلیه برای رفت و آمد به مسجدالحرام مواجه اند.
آموزش اعمال حج تمتع در قم

به گزارش خبرگزاری رسا، زائرانی که اکنون در شهر مکه حضور دارند، غالبا با مشکل وسیله نقلیه برای رفت و آمد به مسجدالحرام مواجه اند.

 

هر چند که سازمان حج و زیارت از قبل پیش بینی این وضعیت را کرده است، اما هر از گاهی دیده می‌شود که برخی از زائران از وضع موجود انتقاد می‌کنند.


غلامرضا رضایی معاون حمل و نقل ستاد مکه مکرمه درخصوص وضعیت تردد زائران گفت: سازمان حج و زیارت با اجاره 350 دستگاه اتوبوس از چهار شرکت معتبر نقل جماعی ، رواحل ، ام القری و قوافل و با هماهنگی دوایر ذیصلاح دولت عربستان در 12 خط و مسیر ، حجاج را شبانه روزی از محل اقامت به حرم  و بلعکس منتقل می کند.

 

وی ادامه داد: با توجه  به حضور فعلی 50.000 زائر ایرانی در مکه مکرمه، در این ایام حدود 300 دستگاه اتوبوس درحال جابجایی زائران  هستند که تعداد این اتوبوس ها نهایتا به 350 دستگاه خواهد رسید.
 
رضایی افزود: دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عربستان با رایزنی های  متعدد با دستگاه های ذیربط عربستان سعودی و برگزاری جلسات متعدد، تلاش کرده  تا در شهر مکه مجوز استفاده از 5 ایستگاه در اطراف مسجدالحرام به نام های جمرات (محبس الجن ) باب علی ، غزه، باب ملک و کدی  را برای استفاده حجاج ایرانی از مسوولان انتظامی کسب  کند. تعداد ایستگاه‌هایی که مورد استفاده زائران ایرانی قرار می‌گیرد، 57 ایستگاه است.
 

تردد چندان روان نیست!
 
معاون حمل و نقل ستاد مکه مکرمه گفت: با توجه به  کوهستانی و کم عرض بودن خیابان های شهر مکه که به حرم منتهی می شود و اختصاص مساحت بسیار محدود به ایستگاه های اطراف مسجدالحرم ، همواره خیابان ها و ایستگاه های اطراف مسجدالحرام  بار ترافیکی سنگینی داشته و به ویژه در ایام پر ازدحام موسم حج ،گره های ترافیکی آزار دهنده چند ساعته به خصوص در یک ساعت قبل و یک ساعت بعد از نماز ایجاد می شود که  زائران و حجاج ایرانی نیز از این ترافیک سنگین مستثنی نیستند.

 
وی در مورد امکانات ترددی زائران ایرانی در قیاس با زائران دیگر کشورها گفت:  ایستگاه های مورد استفاده حجاج ایرانی نسبت به سایر کشورها از شرایط بهتری برخوردار است. فضای محدود ایستگاه باب علی ، مظله جمرات و باب ملک و کثرت تعداد استفاده کنندگان از کشورها به هر حال ما را با دشواری هایی در تردد به حرم روبرو می سازد.


 
رضایی افزود: براساس اطلاعات موجود  کشورهای ترکیه، ایران ، عراق، اندونزی، پاکستان، سودان ، هند ، مصر و چند کشور دیگر برای جابجایی 670.000 زائر به صورت رسمی با چند شرکت حمل و نقل قرارداد بسته اند که در روز برای شرکت در نمازهای جماعت و انجام طواف به حرم انتقال یابند. با توجه به حضور زائران در  سه نوبت در حرم، ایستگاه های اطراف مسجدالحرام با  ازدحام و ترافیک سنگینی روبروست و بنابراین، حجاج عزیز ایرانی هم از این ازدحام و ترافیک مستثنی نیستند.


 
معاون حمل و نقل ستاد مکه مکرمه با بیان این که اتوبوس‌های مخصوص زائران ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار است اظهار داشت: سعی شده در ناوگان حمل نقل حجاج ایرانی در سر زمین وحی  از  اتوبوس های مدل بالا و جدید استفاده شود.  ١٥٠ دستگاه از اتوبوس های مورد بهره برداری توسط ایرانیان ،  جدید و در عربستان برای نخستین بار مورد استفاده حجاج ما قرار گرفته  و بطور کلی اغلب اتوبوس ها مورد استفاده حجاج جمهوری ایران در سال جاری، مدل ٢٠١٠ به بالا هستند.
 


وی زمان انتظار حاجیان برای استفاده از اتوبوسها را بین 10 تا 15 دقیقه اعلام کرد و گفت: در روزهای  آینده  به ویژه در ایستگاه های پر ازدحام ، مانند ایستگاه باب علی که مورد استفاده حدود ٢٥٠ هزار حاجی از ایران و سایر کشورهاست، زمان انتظار افزایش می یابد./917/د102/ن

ارسال نظرات