اتاق فکر دانشجو و طلبه در خوی راه اندازی می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خوی، حجت الاسلام سیدرضی موسوی شکوری، عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجانغربی امروز در جمع مدیران، اساتید و طلاب حوزه و دانشگاه در دانشکده علوم قرآنی شهرستان خوی اظهار داشت: شهید مفتح یکی از پایه گذاران اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه بوده است.
وی با اشاره به حدیثی از رسول اکرم(ص) خاطرنشان کرد: حضرت محمد(ص) می فرمایند؛ دانش بیاموزید خداوند کسی را با آن بالا می برد و رهبران خیر و نیکی قرار می دهد که دیگران به آنان اقتـدا کرده و به اعمالشان می نگرند و از آثارشان اقتباس می کنند، با چنین تعبیری رسالت دانشاندوزی و تولید علم از سوی حوزه و دانشگاه کاملا مشخص است.
امام جمعه خوی ادامه داد: یکی از مصادیق این حدیث شریف؛ ملت متهعد ایران به برکت حاکمیت نظام جمهوری اسلامی است که بر اساس گزارش اهای معتبر و موثق مراکز علمی جهان، ایران اسلامی از نظر جایگاه علمی در سال 2000 میلادی و در میان 148 کشور در رتبه 48 قرار داشت اما در سال 2012 به رتبه 16 ارتقاع یافته است.
حجت الاسلام شکوری با اشاره به اینکه از ابتدای سال 2012 میلادی تاکنون، پژوهشگران ایرانی بیش از 27 هزار مقاله بـه ثبـت رسـانده اند، گفت: بیشتر مقالات تولید شده ایران در رشته های شیمی، پزشکی، فیزیک، نانو و نفت بوده است که نشان می دهد روند تولید علم در کشور به سمت نیازهای جامعه بشری حرکت می کند.
وی با بیان اینکه نیازمند ارتقای کیفی آموزش به میزان ارتقای کمی مراکز آموزش عالی هستیم، ادامه داد: سیاست های دولت از نظر توسعه آموزش عالی، توجه ویژه به تحقیقات و پژوهشهای علمی، افزایش جذب دانشجویان به دانشگاه ها، جذب دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی بهویژه دوره دکتری در این پیشرفت و سیر صعودی نقش مؤثر داشته اند.
عضو شورای استانی حوزه علمیه با اشاره به توسعه حوزه های علمیه کشور و خدمات ارزشمند و معنوی روحانیت در عرصه های داخل و خارجی تصریح کرد: توسعه کمی و کیفی حوزه های علمیه، گسترش مدارس علمیه خواهران، جذب طلاب خارجی، تغذیه تمامی مراکز علمی و فرهنگی و تبلیغی کشور و پشتیبانی نظام از نظر مبانی فکری از جمله برکات وجودی حوزه های علمیه بوده است.
وی ایفای نقش محوری در صدور فرهنگ انقلاب اسلامی، تغذیه فکری و اعتقادی مسلمانان در جریان بیداری اسلامی، نقد عالمانه مبانی فرهنگ های بشری را از دیگر خدمات ارزشمند حوزه های علمیه دانست و گفت: با شناخت از جایگاه حوزه و دانشگاه و اهمیت تعامل این نهاد می توان به عالیترین مدارج عزت و اقتدار نائل شد.
حجت الاسلام شکوری در پایان با قدردانی از همکاری و تعامل آموزش عالی و حوزه علمیه خوی، پیشنهاد راه اندازی اتاق فکر دانشجو و طلبه به منظور گسترش و توسعه ارتباط میان حوزه و دانشگاه را ارائه کرد که با استقبال حاضران به تصویب رسید و مقرر شد تا تشکل های دانشجویی و طلاب مسؤولیت اجرایی این اتاق فکر را بر عهده گیرند./935/پ202/ب