پیامک، تلفن و نامه نوعی خناس است
وی افزود: ما در این دنیا زندگی میکنیم که روحمان را تعالی بخشیم، منتها در مسیرمان موانع زیادی داریم که مهمترین آنها شیطان و هوای نفس است.
این کارشناس حوزوی افزود: قرآن را وقتی باز میکنیم در واقع پای سخنرانی خدا مینشینیم، در آنجا نوع ویرانگریهای شیطان نسبت به ایمان را بیان کرده است که به بخشی از آن اشاره کردیم و اینکه شیطان از خدا مهلت خواست و خدا به او این مهلت را داد این مهلت یک جنبه تشریعی داشت که گفته شد و یک جنبه تکوینی هم دارد.
وی خاطر نشان کرد: خداوند صنف جن را تکوینا مختار آفریده است، در بین اجنه افرادی هستند که ایمان را انتخاب میکنند و افرادی هستند که کفر را انتخاب میکنند.
وی ادامه داد: پس این طور نیست که اگر ابلیس تا قیامت زنده نمیماند و مهلت نداشت ابلیس دیگری نباشد همانطور که در بین انسانها خوب و بد هست در بین اجنه هم هست، آن وقت بدها وسوسه میکردند و این سیر به صورت تکوینی ادامه پیدا میکند.
حجت الاسلام ملکی ابراز داشت: حضرت حق میگوید که شیطان چگونه انسان را از راه حق منحرف میکند، در روایات هم داریم که دین نگه داشتن در دوران آخرالزمان مثل نگه داشتن آتش در دست است.
غیبگویی پیامبر اکرم (ص)
استاد ملکی بیان داشت: روایتی از پیامبر اسلام (ص) داریم که در اصل خبر غیبی است که در آن پیامبر (ص) به سلمان خبر میدهد که در آینده این اتفاق میافتد و شیطان این بلا را سر انسان میآورد.
وی ادامه داد: آن زمان پیامبر میگوید«روزگاری میآید که مردم از شهوات پیروی میکنند، یعنی خدایشان هوای نفسشان میشود به جای اینکه بت بپرستند شهوت میپرستند و تمایلشان به سوی هوای نفس است، مال را بزرگ می شمارند و دین را به دنیا میفروشند. در آن هنگام زنان و دختران را به بیگاری میبرند و عمل منافی عفت انجام میدهند، مردها به مردها و زنها به زنها اکتفا میکنند، همانطور که زن در خانه شوهرش مورد حفظ و حراست واقع میشود که کسی به او تعدی نکند همانطور کسانی جوانان تازه به دوران رسیده را به خود اختصاص داده در اعمال نامشروع مورد حراست و حفظ خود قرار میدهند، مردان خود را شبیه زنان و زنان خود را شبیه مردان میکنند در آن زمان طلاق زیاد میشود و حد الهی جاری نمیگردد، و زنان آوازه خوان در میان مردان ظاهر میشوند و زن آزاده بسیار پدید میآید و پرده عفت مردم پاره میشود و محرمات الهی به جا آورده میشود و حریم عفاف دریده میگردد و معصیتهای خدا رواج پیدا میکند.
خناس
حجت الاسلام ملکی در پایان به سؤال یکی از شنوندگان که پرسید «منظور است خناس چیست؟» پاسخ داد و گفت: خناس صیغه مبالغه است، خنس یعنی کسی که رفت و آمد پنهانی میکند و خناس یعنی کسی که بسیار رفت و آمد پنهانی میکند یعنی آن قدر میآید و میرود تا اینکه کار خودش را انجام دهد. در زمان ما پیامک و تلفن یا نامه میتواند نوعی خناس باشد زیرا پنهانی است و کسی جز گیرنده و فرستنده از آن آگاه نیست، البته خناس میتواند انسان یا جن باشد./919/پ202/ن