۲۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۱:۱۶
کد خبر: ۱۵۶۵۶۸
آیت‎الله خرازی:

حسادت سبب بهتان و افشای اسرار دیگران می‎شود

خبرگزاری رسا _ آیت‎الله خرازی با اشاره به این‏ که حسادت سبب غیبت، بهتان و افشای اسرار دیگران می‎شود، گفت: حسادت به ضرر دین، دنیا و آخرت افراد است و سبب از بین رفتن اعمال صالح می‌شود.
آيت الله محسن خرازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سید محسن خرازی، استاد اخلاق حوزه علمیه قم شب گذشته در درس اخلاق که با حضور طلاب در مدرسه عالی فیضیه برگزار شد به بررسی رذیله اخلاقی حسادت پرداخت و گفت: کسی که حسادت میورزد خودش ضرر میکند در  حالی که فردی که به او حسادت ورزیده میشود هیچ ضرر نمیبیند.

وی ادامه داد: حسادت به ضرر دین، دنیا و آخرت افراد است، اگر انسان بصیرت و علم داشته باشد هیچگاه نسبت به دیگران حسادت نکرده و سعی میکند خود را از حسادت دور کند تا گرفتار این رذیله و اخلاق زشت نشود.

آیتالله خرازی اظهار داشت: آیات و روایات بسیاری به انسانها درباره صفت زشت حسادت هشدار داده است و اخبار وارد شده درباره رذیله اخلاقی حسد نشان میدهد که فرد حسادت کننده در دنیا و آخرت خسران میبیند.

حسادت سبب دشمنی انسان با خدا میشود

وی افزود: بیشتر حسادتها به امور مادی و دنیوی صورت میگیرد، اگر فردی که حسادت میورزد بداند تقسیم نعمتها به دست خداوند متعال است، نسبت به دیگران حسادت نمیکند.

این استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان این که حسادت نسبت به دیگران در واقع مبارزه با خداوند است، بیان داشت: اگر بدانیم خدا حکیم است و براساس نظام احسن و اتم نعمتهای خود را تقسیم میکند از او ناراضی نخواهیم بود، وقتی انسان نسبت به تقسیم نعمتهای خداوند رضایت نداشته باشد به دیگران حسادت میورزد و این خود نوعی مبارزه با خداوند متعال است.

وی خاطرنشان کرد: مبارزه با خدا کفر باطنی است، نارضایتی از خداوند سبب میشود تقسیم نعمت های خداوند را قبول نداشته و خود را طلب کار از خدا بدانیم در حالی که ما هیچ حقی نسبت به خداوند متعال نداریم.

برخی به سبب حسادت کافر از دنیا می‎روند

این نویسنده و محقق حوزوی ابراز داشت: متأسفانه برخی مسلمانان به سبب حسادت که نتیجهاش دشمنی با خدا است در هنگام جان دادن کافر از دنیا می‌روند، همه ما محتاج خدا و عنایت او هستیم، حسادت سبب نابودی ایمان و توحید فرد میشود، حسادت سبب میشود که حسنات فرد مورد قبول خداوند متعال قرار نگیرد.

وی ادامه داد: حسادت سبب میشود انسان خیر خواهی خود را نسبت به مردم از دست داده، نسبت به دیگران دشمنی و کینه داشته باشد و حاضر نشود خیر و خوبیهای دیگران را بیان کند، همچنین صفت زشت حسد سبب میشود انسان به دنبال انبیا و اولیا خدا نبوده و با این بزرگواران همراه نباشد بلکه با شیطان که به سبب حسادت بدبخت شد همراه شود.

آیتالله خرازی، ایجاد استرس، نگرانی و دلهره در وجود افراد را از دیگر آثار حسادت برشمرد و تأکید کرد: یکی دیگر از بدبختیها حسادت این است که انسان پیوسته در استرس خواهد بود، همیشه احساس درد میکند.

فرد حسود همیشه ناراحت و غمگین است

وی افزود: در برخی موارد حسادت سبب میشود که افراد بیمار شده و به پزشک مراجعه کنند، حسادت یک ناراحتی خودکار و خودجوش است که در وجود فرد به وجود آمده و فرد همیشه احساس کدورت، غم و اندوه می‎کند.

این استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان این که ناراحتی ناشی از حسادت هیچ گاه از وجود فرد نمیرود، خاطرنشان کرد: حسادت زمانی در وجود فرد صورت میگیرد که دیگران نعمتهای زیادی داشته باشند و باید توجه داشت که پیشرفت مردم همیشگی است از اینرو فردی که صفت زشت حسد را داشته باشد همیشه در حال ناراحتی است.

حسادت سبب غیبت، بهتان و افشا اسرا دیگران میشود

آیتالله خرازی غیبت، افشای اسرار دیگران و بهتان را از نتایج غیبت دانست و با بیان اینکه حسادت سبب از بین رفتن اعمال صالح فرد می‌شود، گفت: وقتی انسان درباره دیگران غیبت میکند اعمال نیک خود را به پرونده اعمال دیگران و سیئات دیگران را به پرونده اعمال خود منتقل میکند./993/پ202/ی

ارسال نظرات