۲۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۹
کد خبر: ۱۵۹۷۷۴
پژوهشگر حوزوی:

توجه به اخلاق یکی از مهم‎ترین رسالت‎های طلاب است

خبرگزاری رسا ـ پژوهشگر حوزوی گفت: طلاب و مبلغان دارای رسالت‌های فراوانی هستند، یکی از این رسالت‌ها توجه به مباحث اخلاقی است، شاید بتوان گفت توجه و تبیین مباحث اخلاقی در حوزه‌های علمیه از مهم‌ترین و شاید هم یکی از پنج رسالت مهم طلاب است.
اخلاق

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمد تقی سبحانی نیا، پژوهشگر حوزوی، شب گذشته، در نشست تخصصی جایگاه علم اخلاق در نظام آموزش و پژوهش حوزه که در پژوهشگاه علوم و معارف اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی طلاب و مقام معظم رهبری توجه به اخلاق در حوزه‌های علمیه است.

وی ادامه داد: طلاب و مبلغان دارای رسالت‌های فراوانی هستند، یکی از این رسالت‌ها توجه به مباحث اخلاقی است، شاید بتوان گفت توجه و تبیین مباحث اخلاقی در حوزه‌های علمیه از مهم‌ترین و شاید هم یکی از پنج رسالت مهم طلاب است.

این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که پژوهش در اخلاق در حوزه‌های علمیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی چندان رشد قابل توجهی نداشته است، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سخنی با این مضمون می‌فرمایند «حق اخلاق آن‌‌گونه که باید و شایسته است ادا نشده است».

وی افزود: اخلاق باید از مهم‌ترین علوم حوزوی شناخته شود، باید حوزه‌های علمیه توجه ویژه به مباحث اخلاقی چه در بحث نظری و چه در بحث عملی داشته باشند، متأسفانه نسبت به مباحث اخلاق دینی توجه زیادی نداشته و در این زمینه پژوهش‌های زیادی صورت نگرفته است، در حالی که در کشورها دیگر هر چند مباحث اخلاقی آن‌ها از آموزه‌های دینی نشأت نمی‌گیرد ولی توجه خاصی به آن می‌شود.

حجت‌الاسلام سبحانی نیا شناسایی خلأهای اخلاقی را از اهداف برگزاری این نشست دانست و بیان داشت: برگزاری این نشست‌ها افزون‌بر این‌که سبب می‌شود تا افراد نسبت به مباحث اخلاقی توجه داشته و در صدد پر کردن خلأهای آن باشند اعضای مراکز اخلاقی نیز با یک‌دیگر آشنا می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین شناخت صحیح آسیب‌های اخلاقی حوزه، جامعه و ارائه راهحل مناسب برای آسیب‎‎های اخلاقی از دیگر اهداف برگزاری این نشست‌ها است که امید است محققان عرصه پژوهش اخلاقی با شرکت در این نشست‌ها مشکلات و آسیب‌های اخلاقی را شناسایی کرده و درصد حل آن‌ها باشند.

این نویسنده حوزوی با بیان این‌که اخلاق افزون‌بر اخلاق نظری به اخلاق‌ علمی، حرفه‌ای و فلسفی تقسیم می‌شود، بیان داشت: متأسفانه در حوزه‌های علمیه نسبت به اخلاق کاربردی حرفه‌ای توجه زیادی نشده است.

وی اظهار داشت: اخلاق در حوزه‌های علمیه باید به عنوان یک دانش معرفی شود و این دانش نیز صورت جدی مورد بررسی و تحقیق قرار بگیرد، همچنین باید نشست‌هایی برای شناساندن جایگاه اخلاق و پژوهش در حوزه‌‌های علمیه برگزار شود.

حجت‌الاسلام سبحانی نیا در پایان گفت: برگزاری نشست‌هایی برای شناساندن جایگاه اخلاق در حوزه‌های علمیه سبب می‌شود که اخلاق اسلامی به معنای واقعی در نظام آموزشی و پژوهشی حوزه به صورت درست و صحیح تبیین شود./993/پ203/ن

ارسال نظرات