سیستم بانکی کشور به شدت ربوی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، همایش الزامات اقتصادی در سال حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی، صبح امروز با حضور حجتالاسلام محمدحسین حسینزاده بحرینی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مدرسه علمیه عالی نواب برگزار شد.
حجتالاسلام بحرینی در این همایش گفت: معنای حماسه اقتصادی این نیست که اگر تورم بالای سی درصد است تا پایان سال باید یک رقمی شود یا اینکه آمار بیکاری باید به صفر برسد؛ نخبگان توجه کنند که برای تغییر متغیرهای اقتصادی زمان زیادی نیاز است و نمیتوان توقع داشت ظرف یک سال، کشور به وضعیت مطلوب برسد.
وی با اشاره به راهکار ایجاد زمینه برای حماسه اقتصادی، گفت: باید به دو موضوع پرداخته شود، اول اینکه اقتضای جهشهای چشمگیر اقتصادی در ایران وجود دارد و مانند برخی کشورهای کوچک نیست، اما کشوری مانند ایران که مقتضای رشد در حد اعلی را دارد، موانع بسیار جدی هم سر راه خود دارد که باید به عنوان موضوع دوم برای رخ دادن حماسه، بر طرف شوند که این کار امسال همه است.
وی افزود: به عنوان نمونه در سال 84، میزان نقدینگی کشور، 92هزار میلیارد تومان بود که دوبرابر این مبلغ در آن سال تولید شد، اما در سال 90، نقدینگی زیاد و تولید کم شده و به ازای هر ریال کمتر از 4/1دهم ریال تولید شده است، یعنی پدیده انحراف نقدینگی در کشور ایجاد شده و پولی که باید باعث رونق کشور باشد گلوی اقتصاد را گرفته است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، یکی از مهمترین موانع حماسه اقتصادی را نظام بانکداری موجود دانست و گفت: بانکداری کنونی اصولا ضد تولید است و پول را از جایی که باید باشد بیرون کشیده و به جایی که نباید تزریق میکند، نظام بانکداری کنونی به ظاهر اسلامی بوده ولی به شدت ربوی است که بنده این مطلب را به رهبری عرض کردم و آقا فرمودند: بله دیگران هم گفتهاند، شما باید کار کنید و من هم سهم خودم را انجام میدهم.
وی تأکید کرد: انقلابهایی که با شعار حمایت از محرومین اتفاق میافتد، بعد از پیروزی از قشر ضعیف حمایت میکند و سرمایهگذار واقعی، یعنی کسی که میخواهد فعالیت مولد و مشروع انجام دهد، کمتر حمایت میشود که شعار سال گذشته در راستای حمایت از سرمایه ایرانی بود و معنی آن لزوم برداشتن موانع سر راه سرمایهگذار است.
این فعال سیاسی حماسه اقتصادی را در گرو برطرف کردن موانع از دست و پای تولید دانست و با اشاره به آماری، گفت: آمار نگرانی بنگاههای تولیدی از اینکه حکومت به سیاستهای اعلام شده خود پایبند نباشد، آمار نگرانی از تغییرات گسترده بعد از تغییر دولت و آمار نگرانی از غیر قابل پیشبینی بودن احکام دادگاهها در ایران حدود دو برابر نگرانی مردم دنیا در این سه موضوع است.
حجتالاسلام بحرینی در پاسخ به این سؤال که آیا کالاهایی مثل برنج و آهن در انحصار اشخاص خاصی است؟ گفت: در مورد برخی کالاها واردکنندگان مشخص از نظر تعداد و حتی اسامی وجود دارد که متأسفانه در برخی شرایط سخت مردم را تنها گذاشتند.
وی در بخش ابتدایی سخنان خود نیز گفت: اگر رهبر انقلاب در عالیترین سطح کشور میگویند باید حماسه شکل بگیرد، مبتنی بر تحقیق و مطالعه و مشورتهای مفصل است و شعار سال بدون بررسی انتخاب نمیشود؛ از این رو تأمل زیادی از طرف روحانیان میطلبد.
این نماینده مجلس افزود: رهبری، انتخابات را به عنوان مظهر حماسه سیاسی اعلام میکنند که لزوم پرداختن به آن را مشخص میکند، اما این حماسه فقط حضور پررنگ مردم نبوده و دارای دو مؤلفه است که تعداد پرشمار مردم به عنوان مؤلفه اول، لازم است ولی کافی نیست؛ دومین مؤلفه نیز نتیجه انتخابات است که جزء مقومات حماسه سیاسی بوده و تکلیف روحانیان است که از الان فعالانه خود را آماده کرده و مردم را تشویق کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: شورای نگهبان افراد غیر صالح را جدا خواهد کرد، اما باید به اقتضائات کاری این شورا نیز توجه کرد که ضمن جدا کردن افراد ناصالح، شرکت حداکثری مردم را هم در نظر گرفته و تا حد خاصی جلو میرود که شکلگیری آراء مردم بعد از آن حد، بر دوش روحانیت است./932/پ202/ج