اسلامی شدن دانشگاهها هدف وحدت حوزه و دانشگاه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، نجف پور، از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در نخستین نشست هم اندیشی اساتید حوزه و دانشگاه که عصر سه شنبه در محل مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان برگزار شد، اظهار کرد: مبحث وحدت حوزه و دانشگاه یکی از یادگارهای ارزشمند و ماندگار امام راحل است که در حال حاضر نیز از مطالبات جدی مقام معظم رهبری است.
وی ادامه داد: علت طرح موضوع وحدت حوزه و دانشگاه از سوی امام خمینی (ره) این بود که مستکبران می خواستند دین را از سیاست جدا کنند و این ضربه ای برای کشور اسلامی بود.
نجف پور با اشاره به اهمیت وحدت در مبنای فقهی – اعتقادی و علمی- اجتماعی خاطرنشان کرد: ثمره وحدت ارتباط انسان با جوامع اسلامی است و بحث بعدی وحدت علم و دین است که ولی فقیه محور اصلی این وحدت است.
وی هدف از وحدت را آباد شدن دین و پاک شدن جامعه از آلودگی ها و پلیدی ها و جهت دهی زندگی به سمت مطالبات دینی خواند و افزود: بنابراین هدف وحدت حوزه و دانشگاه اسلامی شدن دانشگاه هاست یعنی ایجاد یکپارچگی که به معنی اجرا شدن صد درصد روش ها، روابط و اصالت قائل شدن مدیریت ها برای اسلام در دانشگاه هاست که این موجب تبدیل شدن دانشگاه به پرورشگاه متخصصان متعهد است چراکه فرد متعهد می تواند متخصص باشد ولی احتمال اینکه فرد متخصص بتواند متعهد باشد کم است.
اختلاف حوزه و دانشگاه دشمن را در تحقق سیاست های غلط یاری می کند
این استاد دانشگاه، ارتباط کامل حوزه و دانشگاه را زمینه ساز وحدت حوزه و دانشگاه دانست و بیان کرد: اختلاف این دو نهاد بر تلاش مستکبران بر جدایی دین از علوم و حذف دین از دانشگاه ها دامن می زند و موجب خواهد شد که دشمنان اهداف خود را دنبال کرده و سیاست های مکمل خود یعنی شهوت، کشف حجاب، شکستن رابطه محدود بین زن و مرد و به دام انداختن افراد بی سواد را به راحتی در دانشگاهها پیاده کنند.
وی با اشاره به ترور دانشمندان متعهد و متخصص نظام اسلامی در سال های اخیر اظهار کرد: استکبار با کشتار و ترور نخبگان کشور می خواهد ضربه ای به جمهوری اسلامی ایران وارد کند این درحالی است که این طرح منسوخ نه تنها به کشور ضربه ای وارد نکرد بلکه گام های دانشمندان ایران اسلامی را استوار تر کرد.
نجف پور تاکید کرد: یادگیری علوم دینی به روش تبلیغی و انتشار آن در بین اقشار مردم، فراگیری احکام دینی در تمام شئونات زندگی، جدا کردن ناخالصی ها از احکام دینی و رساندن احکام دین به هر جامعه ای با هر مخاطب از جمله مطالبات رهبری از حوزه های علمیه است که باید از سوی اساتید و مسؤولان حوزه مورد پیگیری قرار گیرد.
وی در ادامه رابطه متقابل را از الزامات وحدت حوزه و دانشگاه خواند و افزود: تحقق وحدت حوزه و دانشگاه به معنای حقیقی مستلزم ساماندهی و برنامه ریزی از طرف مسؤولان حوزه و دانشگاه، خوش بینی و اعتماد این دو گروه نسبت به یکدیگر و همکاری و بهره مندی از داشته های یکدیگر است که به عنوان مثال می توان به تهیه علوم و فنون در حوزه توسط دانشگاه و تعلیم دین در دانشگاه توسط حوزویان اشاره کرد.
نجف پور، ثمره وحدت حوزه و دانشگاه را سعادت دنیوی و اخروی انسانها دانست و گفت: طبق فرمایش رهبرمعظم انقلاب"علاج کشور ایران وحدت بین حوزه و دانشگاه است".
بصیرت طلاب در دانشجویان کم رنگ است
صادقی از اساتید دانشگاه صنعتی ارومیه نیز در این نشست پیشنهاد کرد: به منظور ترویج و اشاعه احکام اسلامی در بین دانشجویان برگزاری اردو های زیارتی سیاحتی مشترک با طلاب حوزه های علمیه و روحانیت می تواند راهکار مؤثری باشد.
وی اظهار کرد: برگزاری سخنرانی ها، همایش ها، کارگاه ها و جلسات و بازگویی مشکلات حوزه و دانشگاه به وحدت حوزه و دانشگاه به صورت جامع کمک می کند.
وی وجود نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها را نعمت بزرگی دانست و تاکید کرد: باید فرهنگ خداشناسی در بین اساتید بیشتر شود در دانشگاه ها شاید تخصص باشد ولی تعهد نیست؛ دولتمردان و مسؤولان باید با طرح و برنامه ریزی تلاش کنند تا این تعهد و تخصص در کنار هم باشد.
صادقی بیان کرد: بصیرتی که در طلبه وجود دارد در دانشجویان کم رنگ است بنابراین افزایش تعامل حوزه و دانشگاه می تواند در ارتقاء معنویت و بصیرت دانشگاهیان مؤثر باشد.
گفتنی است، نخستین نشست هم اندیشی اساتید حوزه و دانشگاه های ارومیه به همت حوزه علمیه امام خمینی (ره) ارومیه در مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان برگزار شد.
در این نشست 35 نفر از اساتید حوزه و دانشگاه، مسؤولان و معاونان نهادهای نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ارومیه، دانشگاههای آزاداسلامی و صنعتی ارومیه و مدیران و معاونان مرکز مدیریت حوزه علمیه استان حضور داشتند./936/پ202/ب