۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۶
کد خبر: ۱۹۸۶۰۴

افسران ارتش افغانستان متهمان همکاری با طالبان

خبرگزاری رسا ـ رویداد غازی‌آباد بسیاری‌ را در افغانستان شوکه کرد. حامد کرزای رئیس جمهوری سفر رسمی خود به سریلانکا را به تعویق انداخت و گروه‌های سیاسی، محافل رسانه‌ای و کاربران شبکه‌های اجتماعی به صورت گسترده‌ای به این رویداد واکنش نشان دادند.
نيروهاي امنيتي افغانستان

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، بی بی سی فارسی در خبری گفت: وزارت دفاع افغانستان به دنبال کشته شدن 21 سرباز ارتش در غازی‌آباد ولایت شرقی کنر در حمله طالبان، 9 افسر ارتش را به دلیل "غفلت" در انجام وظیفه برکنار کرده است.


ژنرال ظاهر عظیمی سخنگوی این وزارت به خبرنگاران گفت: افسران برکنار شده که از فرماندهان و مسئولان ارتش در ولایت کنر بودند، به عنوان "مسئولین امور که در وظایف خود سهل‌انگاری و غفلت" کرده‌اند، برکنار و برای بازجویی به نهادهای قضایی معرفی شده‌اند.


پیشتر ژنرال فرید شمال سخنگوی اداره امنیت ملی به بی‎بی‌سی گفته بود: 20 روز پیش اطلاعاتی درباره "تعداد حمله‌کنندگان" و این که "هدف حمله شورشیان کدام پاسگاه است و با چه کسانی ارتباط دارند"، در اختیار والی، فرمانده پلیس و فرمانده ارتش در ولایت کنر قرار داده شده بود.


شجاع‌الملک جلاله والی کنر هم دیروز در گفتگویی با بی‌بی‌سی تایید کرد که چنین گزارشی ارائه شده بود، ولی پیش از آن که ارتش به نتیجه‌ای برای جلوگیری از وقوع حمله برسد، طالبان به پاسگاه غازی‌آباد حمله کردند.


آقای جلاله گفت که چهار سرباز این پاسگاه با طالبان ارتباط داشتند و آنها زمینه حمله و ورود طالبان به داخل پاسگاه را فراهم کردند. به گفته او، این سربازان حالا با طالبان هستند و تلاشها برای بازگرداندن آنها ادامه دارد.


اما ظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع این گزارش‌ها و ارتباط این سربازان با گروه طالبان را تکذیب کرد و آنها را "اسیر" خواند و گفت که آنها به عنوان اسیر و در شرایط هولناکی مطابق میل طالبان سخن گفته و این سخنان اعتباری ندارد.


این درحالی است که وزارت دفاع پیش از این دریافت هر نوع گزارش از نهادهای امنیتی درباره احتمال حمله طالبان را رد کرده بود. منابع این وزارت به خبرنگاران به صورت مکرر گفته بودند که چنین گزارشی وجود نداشت.


سخنگوی اداره امنیت ملی هم دیروز به بی‌بی‌سی گفته بود: آنچه که والی کنر درباره دریافت هشدارهای قبلی درباره این حمله گفته "موضع" خود او است.


رویداد غازی‌آباد بسیاری‌ را در افغانستان شوکه کرد. حامد کرزای رئیس جمهوری سفر رسمی خود به سریلانکا را به تعویق انداخت و گروه‌های سیاسی، محافل رسانه‌ای و کاربران شبکه‌های اجتماعی به صورت گسترده‌ای به این رویداد واکنش نشان دادند.


اما زمانی که مراسم تشییع جنازه این 21 سرباز در کابل برگزار و اجساد آنها به خانواده‌هایشان تحویل داده شد، آقای کرزای در این مراسم حضور نیافت و این موضوع انتقادهایی را برانگیخت./1421/1409/ح

ارسال نظرات