مسائل معنوی در حوزه علمیه جدی تر دنبال شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، آیت الله محمد فاضل بابلی، تولیت حوزه علمیه فیضیه مازندران ظهر امروز در دیدار جمعی از فعالان رسانه ای استان فعالیت در عرصه اطلاع رسانی دینی را توفیقی الهی عنوان کرد و گفت: گاهی اوقات خداوند به انسان توفیق می دهد و انسان از این فرصت باید بیشترین بهره برداری را برای خدمت خاصانه و صادقانه در این عرصه ببرد.
وی با اشاره به فرصت های داده شده از سوی خداوند به انسان ها تصریح کرد: کار و عمل بنا بر فرموده خداوند در قرآن برسه قسم عمل، سعی و جهاد است.
این استاد حوزه علمیه به تشریح عمل صالح پرداخت و گفت: عمل همانی است که ذات انسانی آنها را خوب می داند و مسائلی مانند اخلاق خوش، تواضع و کار نیک می شود و بخشی از فرصت انسان را در بر می گیرد.
آیت الله فاضل در ادامه با تشریح واژه سعی در قرآن خاطرنشان کرد: سعی در قرآن کمتر مطرح شد و عبارت است از امور خیری که همه بیداری و فرصت های انسان را شامل می شود.
وی حرکت جهادی را بالاترین مرتبه فرصت های انسان در دنیا بیان کرد و افزود: جهاد در حقیقت یک فرصت سازی است یعنی انسان فراتر از اوقاتی که بیدار است باید برای خودش فرصت کارهای خداپسندانه بسازد و از هرگونه تلاشی فروگذاری نکند.
رییس حوزه علمیه فیضیه مازندران به تشریح واژه جهاد پرداخت و تصریح کرد: در جهاد انسان از دیگر فرصت های زندگی و جانبی و حتی بخشی از خواب خود کم می کند و با اشتیاق در راه خدا تلاشی همه جانبه را انجام می دهد.
وی ادامه داد: بسیاری از افراد خواب زیاد و برخی امور جانبی را ضرروی می دانند و اما انسانی که جهادی عمل می کند با اشتیاق و با تلاشی مضاعف در راه خدا گام بر می دارد.
این استاد در س خارج فقه و اصول فقه به تفاوت درجه و رتبه در بهره مندی از فرصت های خداوندی اشاره کرد و گفت: خداوند متعال برای عمل صالح و سعی تضمین قرار نداد اما برای جهادگران در راه خدا ضمانت کرد و وعده هایی را داد.
وی افزود: ما باید برای رسیدن به رضایت خدا تلاشی جهاد گونه انجام دهیم و خداوند نیز تضمین کرده است که در صورت حرکتی جهادی راه راست و حقیقت را به ما نشان بدهد.
آیت الله فاضل حضور و فعالیت در رسانه های دینی را اقدامی بسیار ارزشمند بیان و خاطرنشان کرد: ارزش معنوی رسانه هایی که در راه خداوند به جهاد فرهنگی دست می زنند کمتر از تدریس و تحصیل در حوزه های علمیه و دین نیست و به نظر من ارزش کار رسانه ای دینی از ساخت مدرسه علمیه امروز بالاتر است.
وی ترویج اندیشه های دینی را در زمانی که دشمنان از ابزار رسانه برای سست کردن باورها و اعتقادات دینی استفاده می کنند مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: نشر ارزش های الهی و باورهای دینی و حرکتی جهادی در این راه بسیار مهم است و ما مکلف به نشر این آموزه ها هستیم زیرا در دین شنیدن اجبار است اما پذیرفتن اختیاری است.
رییس حوزه علمیه فیضیه مازندران به برخی موفقیت های این حوزه علمیه پرداخت و خاطرنشان کرد: حضور شبانه روزی اساتید در حوزه علمیه فیضیه مازندران از محاسن این حوزه برای ارتباط داشتن دائمی و قابل دسترس بودن برای طلاب است که کمتر حوزه علمیه ای از آن برخودار است.
وی از حضور طلاب از بیست استان کشور در این حوزه علمیه خبر داد و تصریح کرد: یکی از جامع ترین و کامل ترین کتابخانه ها در حوزه دینی هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی از محاسن این حوزه علمیه است.
آیت الله فاضل ادامه داد: کتابخانه مدرسه علمیه فیضیه مازندران دارای بیش از 35 هزار جلد است که همه امور آن از سوی طلاب اداره می شود و آماده خدمت در همه ساعات شبانه روز به طلاب و دیگر محققان در حوزه های علوم دینی و جامعه شناسی است.
وی با اظهارنگرانی از کمرنگ شدن مسائل معنوی در حوزه های علمیه گفت: یکی از نگرانی های من این است که امور به مسائل مادی بیشتر از مسائل معنوی توجه می شود یعنی به ساخت و ساز کلاس بیش از ساخت و ساز معنوی توجه می شود که لازم است در کنار توجه به توسعه فیزیکی به توسعه معنویت هم توجه جدی تری صورت گیرد./950/پ202/ب