اعتراض مخالفان دولت شیناواترا به خشونت کشیده شد
خبرگزاری رسا ـ با اعتراضهایی که در ماه نوامبر سال پیش آغاز شد و ۲۷ کشته و صدها زخمی بر جا گذاشت، ماههاست که تایلند شاهد بنبست سیاسی بوده است.
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، بی بی سی فارسی در خبری گفت: پلیس تایلند میگوید در جریان یک حمله به تجمع معترضان مخالف دولت در بانکوک، سه نفر از آنان کشته و بیش از 20 نفر دیگر زخمی شدهاند.
شاهدان از انفجارها و تیراندازیهای متعدد در این تجمع معترضان پای بنای یادبود دموکراسی خبر دادهاند.
پس از آنکه دادگاه قانون اساسی تایلند یینگلیک شیناواترا را از نخستوزیری برکنار کرد، معترضان تایلندی در روزهای گذشته بر سنا فشار میآوردند که با انتصاب یک دولت جدید، کابینه را برکنار کند.
با اعتراضهایی که در ماه نوامبر سال پیش آغاز شد و 27 کشته و صدها زخمی بر جا گذاشت، ماههاست که تایلند شاهد بنبست سیاسی بوده است.
هفته گذشته دادگاه قانون اساسی تایلند علاوه بر برکناری یینگلاک شیناوات، همچنین دستور برکناری تعدادی از وزیران کابینه را به اتهام ارتباط با ماجرای جابهجایی رئیس سابق شورای امنیت ملی صادر کرد.
اما طبق دستور این دادگاه سایر اعضای هیات دولت میتوانند تا تعیین دولت بعدی در سمتهای خود باقی بمانند.
دادگاه گفته است تلاش میکند تا ماه ژوئیه انتخابات برگزار شود و تا آن زمان نیواتامرونگ بونسونگفاهسان، وزیر بازرگانی به سمت کفیل نخست وزیر منصوب شده است.
روز یکشنبه 11 مه، انجمن ملل آسیای جنوب شرقی به منظور پایاندادن به بحران موجود خواستار انجام مذاکرات صلحآمیز شد.
در روزهای گذشته نیز برپایی تظاهرات از سوی هر دو گروه معترض و هوادار دولت در بانکوک موجب نگرانی هایی بابت بروز درگیری های خشونتآمیز شده است.
تایلند از سال 2006 میلادی و اقدام ارتش در برکناری تاکسین شیناوات، نخست وزیر وقت و برادر یینگلاک، گرفتار بحران سیاسی بوده است.
آقای شیناوات، که فردی ثروتمند و از صاحبان عمده صنایع بود، به طرفداری از طبقات فرودست شهرت داشت و حامیان خانم شیناوات را نیز عمدتا گروههای کمدرآمد شهری و روستائیان تشکیل میدهند.
اما سیاست های آقای تاکسین موجب خشم طبقه متوسط و بالای جامعه شد که ارتش آقای شیناوات را به سپردن مناصب دولتی به دوستان و خویشاوندان، ترویج فساد اداری و مخالفت با سلطنت متهم میکردند.
اکنون مخالفان دولت به منظور انجام اصلاحات سیاسی، خواهان جایگزینی دولت با یک "شورای مردمی" هستند.
ساتپ تاگسوبان، رهبر مخالفان در روزهای گذشته از مجلس سنا درخواست کرد تا ضمن مشورت با دادگاه قانون اساسی و کمیسیون برگزاری انتخابات، نخستوزیر و دولتی جدید معرفی کنند.
مجلس سنا نیز قرار است امروز، دوشنبه جلسه ویژهای برای بررسی بحران حاضر برگزار کند.
در مقابل هواداران دولت هشدار دادهاند که هرگونه اقدام در راستای عزل دولت و نخستوزیر ممکن است به آتش خشونت و درگیری دامن بزند.
آنها به رای دادگاه قانون اساسی مبنی بر برکناری خانم یینگلاک اعتراض کرده و دادگاهها را متهم به رفتاری جانبدارانه کردهاند.
/1421/1409/ح
ارسال نظرات