تشریح فعالیتهای مجمع خیرین مدرسه ساز اصفهان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، زهره میردامادیان رییس مجمع خیرین مدرسه ساز استان اصفهان عصر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه پیرامون تشریح فعالیت های صورت گرفته مجمع خیرین مدرسه ساز و علاقه وافر مردم برای انجام این کار خدا پسند و خیر گفت: همواره در دین مبین اسلام بر انجام عمل صالح تأکید ویژهای شده است.
وی بیان کرد: قطعاً یکی از وظایف مسلمان کمک به هم نوع در حد توان است، همچنین ورود خیرین در ساخت و ساز و کارهای عمرانی از یک سو و فعالیت در راستای ترویج تعلیم و تربیت از سوی دیگر اجر کار ارزشمند خیرین مدرسه ساز را چندین برابر کرده است.
رییس مجمع خیرین مدرسه ساز استان اصفهان ضمن تأکید برجایگاه والای مدرسه از بعد مکان تعلیم و تربیت و پرورش نیروی انسانی متعهد، بیان کرد: مدراس دوران طلایی حضور دانش آموزان و قشر نوجوان و جوان کشور است که می تواند باعث آغاز حرکت صحیح یک دانش آموز در اجتماع شود.
وی ادامه داد: دانش آموز با حضور در یک محیط امن و نظام مند چون مدرسه با قانون و قانونمندی آشنا شده و از نزدیک عدالت اجتماعی را لمس می کند، آموزش نیروی انسانی یکی از شاخصههای توسعه پایدار است.
میردامادیان تصریح کرد: آموزش نیروی انسانی به عنوان فاکتور لازم در توسعه پایدار تنها از طریق مدرسه محقق می شود که نتیجتاً مدارس مرفه و مجهز و کارآمد لازمه این مهم است.
وی با اشاره به مشارکت مردمی در عرصه کار خیر و خدا پسندانه مدرسه سازی، افزود: ایدئولوژی و نظام تفکری مناسب در این امر بسیار کمک کننده است که الحمدالله دین اسلام در این عرصه نسبت به خیلی از جوامع، ادیان و حاکمیتهای پیشتاز است، همچنین احساس نیاز در زمینه ورود به نظام تعلیم و تربیت و پرورش نیروی انسانی متخصص و متعهد برای کشور از دیگر شاخصههای حضور مشارکت مردمی است.
رییس مجمع خیرین مدرسه ساز استان اصفهان ابراز کرد: مجمع خیرین مدرسه ساز در سال 78 تأسیس شد و در طول این مدت عملکرد خوبی از سوی مردم و خیرین مدرسه ساز صورت پذیرفته است، به نحوی که از سال 78 تا مهرماه 93 بالغ بر 60 درصد مدارس و پروژه های موردنیاز آموزش و پرورش توسط خیرین ساخته شده است.
وی گفت: در حال حاضر در استان اصفهان 784 هزار و 932 دانشآموز تحصیل میکنند که از این تعداد 715 هزار و 293 نفر در بافت شهری و 69 هزار و 693 دانشاموز نیز در روستاها مشغول تحصیل هستند.
میردامادیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر اولویت نخست خیرین مدرسه ساز استان اصفهان برای ساخت مدرسه و احداث مدارس در مناطق پرتراکم و مهاجرپذیر است همچنین با توجه به عدم نگاه مناسب مسؤولان در بعد آموزشی در شهرکهای مسکونی تازه تأسیس،ساخت مدرسه و مراکز آموزشی در شهرکهای جدید و به ویژه مسکن مهر از دیگر اولویتهای این مجمع در استان اصفهان است.
رییس مجمع خیرین مدرسه ساز استان اصفهان در ادامه با اشاره به فعالیت 16 دفتر خیرین مدرسه ساز در سطح استان اصفهان افزود: در این راستا برنامهریزی برای راهاندازی دفاتر خیرین مدرسه ساز در تمام شهرستانهای استان در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به نقش غیر قابل انکار و مؤثر بانوان در بنیاد خانواده و جامعه ایرانی اظهار کرد: اکنون 150 بانوی خیر مدرسه ساز در استان اصفهان در قالب ستاد بانوان خیرین مدرسه ساز کمک حال مجمع خیرین بوده و در مسیر ارتقای سطح فرهنگ جامعه گام بر می دارند.
میردامادیان عنوان کرد: با توجه به اهمیت والای امر فرهنگ و کار فرهنگی به نظر می رسد که تجهیز، بهسازی و نوسازی مدارس برای تأمین بهترین مکان برای تعلیم و تعلم و پروش بهترین نیروی انسانی برای فردای نظام جمهوری اسلامی ایران و کشور، از بزرگترین کارهای فرهنگی به شما می آید.
وی گریزی به انتخاب اسمای مدارس ساخته شده توسط خیرین واقفان زمین زد و گفت: اکنون انتخاب اسامی مدارس ساخته شده توسط خیرین به عهده و با نظر مستقیم خیرین انجام می شود که این اسمایی یا اسامی شهدا، مشاهیر، دانشمندان،برگان دینی و یا شخصی می تواند باشد.
رییس مجمع خیرین مدرسه ساز استان اصفهان در ادامه علت این امر را تأکید ویژه رهبر معظم انقلاب دانست و افزود: با توجه به دیدار اخیر مجمع خیرین مدرسه ساز کشور با رهبر معظم انقلاب، ایشان بر طبق برخی از اخبار رسیده به دفترشان، تأکید ویژه ای برای اخیتار تام به واقفان و خیرین در انتخاب اسامی مدارسی که توسط آنها ساخته می شوند را در کل کشور دادند و بر این امر تأکید ورزیده اند.
در ادامه جلسه محسن جعفرپور، مدیر عامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان اصفهان نیز به تشریح برخی از آمار و ارقام پرداخت و گفت: در حال حاضر 33 هزار و 471 کلاس درس در مدارس استان وجود دارد که خدمات آموزشی را به دانشآموزان ارایه میدهد.
وی بیان کرد: حقیقتا قدم های مجمع خیرین مدرسه ساز در راستای بهسازی، نوسازی و تجهیز مدارس بی بدیل بوده است و کمتر مکانی را می توان یافت که مردم این چنین در بحث آموزشی فرزندان جامعه خود گام بردارند.
جعفرپور با اشاره به کمبود شدید مدارس و کلاس های درس در استان اصفهان و حتی کشور با توجه به یک نوبیت شدن و پیاده سازی سیستم آموزش، 3،،3،6 اظهار کرد: اکنون و در سال جاری بیش از یک هزار و 548 کلاس درس کمبود داریم که امدواریم با جدیت بیشتر دولت و تلاش خیرین این کمبود به زودی مرتفع گردد.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی اداره کل نوسازی مدارس استان اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 10 درصد مدارس استیجاری و 60 درصد آنها نیازمند تخریب و یا عملیات مقاوم سازی را می طلبد.
وی عنوان کرد: اکنون 280 پروژه نیمه تمام آموزشی در سطح استان اصفهان وجود دارد، و با توجه انجام تعهدات از سوی خیرین در ساخت این پروژهها، در حال حاضر این پروژه ها به منظور تکمیل شدن منتظر اعتبارات دولتی هستند.
جعفرپور افزود: اعتبار مورد نیاز برای اتمام پروژههای نیمه تمام آموزشی استان 35 میلیارد تومان برآورد شده است، و این در حالی است که از ابتدای سال جاری تاکنون اعتبار تخصیص یافته از سوی دولت یازدهم فقط یک میلیارد و 600 میلیون تومان بوده است.
وی در ادامه در خصوص استاندارد سازی تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مدارس استان اصفهان نیز ابراز داشت: بر اساس آخرین گزارشات اعلام شده از سوی اداره کل نوسازی و بهسازی مدارس استان اصفهان در حال حاضر سه هزار مدرسه به صورت غیر استاندارد و با استفاده از بخاریهای نفتی و گازی گرم میشوند.
مدیرعامل مجمع خیران مدرسه ساز استان اصفهان اعتبار مورد نیاز برای تجهیز هر کلاس درس به وسایل گرمایشی استاندارد را 6 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: در این راستا برای استاندارد سازی تجهیزات گرمایشی 74 درصد از مدارس استان به بیش از 18 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین مصوبه هیأت دولت خیران میتوانند پروژههایی را که دولت موظف به اجرای آن بوده ولی هنوز اجرایی نشده را نیز به دست بگیرند و اجرایی کنند./939/پ201/ب4