۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۲
کد خبر: ۲۳۲۸۳۷
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی:

حضرت علی شخصیتی فرا مذهبی است

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با بیان این که نباید حضرت علی(ع) را درون حصار شیعی قرار دهیم، ابراز داشت: جاذبه­های حضرت علی(ع) به خاطر جوانب اخلاقی، فطری و انسانی اوست؛ ایشان شخصیتی برای همه بشریت است.
حجت الاسلام والمسلمين مبلغي

حجت­الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ارادت خاص جرج جرداق به حضرت علی(ع) خاطرنشان کرد: با توجه به مسلمان نبودن جرج جرداق، ارادت خاص او به حضرت علی(ع) از خاستگاه دین نبوده است، چرا که ایشان مسیحی بود.

 

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی به دلایل ارادت جرج جرداق به امیر مؤمنان پرداخت و اظهار داشت: جرج جرداق از خاستگاه انسانی و مشاهده بالاترین جوانب انسانی به حضرت علی(ع) نزدیک شده است؛ به یقین از زاویه دین نیز باید به حضرت مسیح(ع) گرایش پیدا کند و سخنی از آن باب بگوید که البته آن گرایش را هم داشته است.

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه رابطه دین و فطرت رابطه­ای، هماهنگ است، گفت: با توجه به این که دین، تفاسیر و نمادها و نمودها را عرضه می­کند، اما آموزه های دین، فطری است و رابطه دین و فطرت به طور کامل رابطه­ای هماهنگ است؛ رفتار شخصیت­های الهی مانند پیامبر گرامی اسلام(ص) و حضرت علی(ع) و سایر ائمه اطهار(ع)، در عین حال که الهی است، بالاترین جنبه­های انسانی را با خود به همراه دارد.

 

وی با اشاره به این که رفتار پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) سبب گرایش عظیم و عجیب به آنها بود، اظهار داشت: مهر و عدالت کامل، نداشتن انتقام و زیبایی­های عاطفی و رفتاری در رفتار ائمه اطهار(ع) موج می­زند و گاهی وجود و حضور جنبه­های انسانی در بالاترین حد خود، در انسان­های غیردینی نیز به چشم می­خورد و بنابراین رفتار معصومان به هر شخصی و مجموعه­ای عرضه شود، از خاستگاه انسانی دچار شیفتگی می­شود، یعنی این که آرزو و آرمان خود را در این رفتار می­بیند.

 

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی درباره شخصیت امیر مؤمنان(ع) گفت: حضرت علی(ع) بعد از پیامبر گرامی اسلام(ص) شخصیت استثنایی تاریخ است؛ اگر کسی از بعد شخصیت انسانی او وارد شود، دچار بهت زدگی خواهد شد، حضرت علی(ع) صدای عدالت انسانی است.

 

حجت­الاسلام والمسلمین مبلغی به شیفتگی جرج جرداق نسبت به امیر مؤمنان(ع) اشاره کرد و گفت: با توجه به این که جرج جرداق به ادیب­بودن شهرت داشت و به دنبال متن­های بسیار بلند و پر شکوه عربی بود، به نهج­البلاغه نزدیک شد و این نزدیکی او را دچار شیفتگی نسبت به بلاغت و فصاحت می­کند و فراتر از آن نیز دچار شیفتگی رفتاری شده و احساس می­کرد که گمشده او در شخصیت حضرت علی(ع) تبلور و تجسم کرده است.

 

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی درباره تأثیر شیفتگی جرج جرداق به حضرت علی(ع) گفت: شیفتگی جرج جرداق به حضرت علی(ع) آن قدر درون او را مشغول می کند که به فکر می­افتد تا این نگاه را به دیگران منتقل کرده و عزم او به نوشتن کتابی جزم می­شود.

 

استاد حوزه علمیه قم درباره شخصیت امیر مؤمنان(ع) از دیدگاه جرق جرداق ابراز داشت: جرج جرداق، نه تنها شخصیت امام علی(ع) را صدای عدالت انسانی زمان آن حضرت می­دید، بلکه معتقد بود که او در اوج قله انسانیت در همه عصرها قرار دارد.

 

وی درباره جمله معروف جرق جرداق مبنی بر این که حضرت علی(ع) صدای عدالت انسانی است، اشاره و اظهار داشت: منظور او از صدای عدالت انسانی این بود که اگر انسانیت در همه زمان­ها صدای عدالتی دارد، حضرت علی(ع) است و به این خاطر او را شخصیت فرا زمانی از حیث عدالت می­دید و با این نگاه، کتابی درباره آن حضرت نوشته است.

 

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی به مقایسه حضرت علی(ع) و سقراط از نظر جرج جرداق پرداخت و گفت: جرج جرداق در قسمتی از کتاب خود، حضرت علی(ع) را با سقراط مقایسه کرده است تا نشان دهد که این شخصیت کیست، چرا که سقراط در گذشته برای مسیحیت مهم بود.

 

حجت­الاسلام والمسلمین مبلغی درباره مقایسه­های جرج جرداق نسبت به حضرت علی(ع) با زمانه خود و سایر جوامع اشاره کرد و اظهار داشت: یک بار دیگر نیز حضرت علی(ع) را با زمانه خود مقایسه می­کند تا آن برتری انسانی و استثنایی حضرت را نسبت به زمان خود اثبات کند و یک بار نیز به دوره معاصر می­آید و امام علی(ع) را یک انقلابی می­بیند.

 

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی افزود: جرج جرداق برای اینکه از رهگذر مقایسه بتواند سخن خود را برساند که او صدای عدالت انسانیت است، به سراغ انقلاب فرانسه می­رود تا در این جنبه­ها، امام علی(ع) را فراتر از حیث انسانی معرفی کند.

 

استاد حوزه علمیه قم درباره شهرت و ویژگی های علمی جرج جرداق گفت: جرج جرداق استاد دانشگاه، شاعر بزرگ، نویسنده­ای توانا بود و در چند عرصه شهرت به سزایی دارد؛ شهرت­های استاد بودن، ادیب بودن و شاعر بودن او از نوجوانی او شروع می­شود.

 

وی به یکی از شهرت­های جرج جرداق مبنی بر نوشتن کتابی در خصوص حضرت علی(ع) پرداخت و خاطرنشان کرد: جرج جرداق چندین مرتبه به خاطر ویژگی­هایش شهرت پیدا کرد، اما در میان تمامی آنها، یک شهرت او سرآمد شهرت­هایش بود و آن نیز نوشتن کتابی درباره حضرت علی(ع) بود که با نوشتن این کتاب، نام خود را جاودانه کرد؛ جرج جرداق، یکی از ستاره­های پرفروغ آسمان رویکرد انسانی به عدالت حق مدار حضرت علی(ع) است.

 

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با بیان این که نباید حضرت علی را درون حصار شیعی قرار داد، به مسؤولیت پژوهشگران شیعی در برابر این گونه تلاش های غیر شیعی اشاره کرد و گفت: باید چند مسأله را رعایت کنیم یکی این که حضرت علی(ع) را در درون حصار شیعی قرار ندهیم؛ حضرت علی(ع) انسانی برای بشریت است، درست است که آن حضرت برای شیعیان از یک معنای ویژه­ای برخوردار است و ما به یکی از مراتب ایمانی نسبت به آن حضرت دست یافته­ایم، اما این منافی جوانب انسانی و مفید بودن و مثمر ثمر بودن آن حضرت از حیث گفتار شیعه برای بشریت نیست.

 

حجت­الاسلام والمسلمین مبلغی با اشاره به اینکه محصور کردن حضرت علی(ع) در فضای شیعه، ظلمی به آن حضرت به حساب می­آید، اظهار داشت: اعتقاد ورزی نسبت به آن حضرت، یک وظیفه است؛ شیعیان باید پیرو امامان خود باشند.

 

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان اینکه با اخلاق خود می توانیم خدمت بزرگی به اسلام کنیم، ابراز داشت: جاذبه­های حضرت علی(ع) به خاطر جوانب اخلاقی، فطری و انسانی اوست؛ ما شیعیان این سرمایه عظیم را در اختیار داریم و بشریت تشنه امروز نیز به دنبال حق است، اگر بتوانیم در رفتار خود، این اخلاق را مجسم کرده و به نمایش بگذاریم، توانسته­ایم مرزهای فکری را در نوردیده و خدمت بزرگی به اسلام و به جامعه بزرگ انسانی امروز کنیم./822/ت302/ف

ارسال نظرات