۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۳
کد خبر: ۲۴۲۳۵۸
در درس اخلاق مطرح شد؛

بیان دیدگاه قرآن درباره مفسدان اقتصادی توسط آیت الله جوادی آملی

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق به اختلاس‏های اخیر اشاره کرد و گفت: حیوان درنده با تربیت، امین و قابل اعتماد می‏شود، اما برخی انسان ها با وجود همه گفته‏ها و نوشته‏های پیشوایان دین، دست به اختلاس می‏زنند.
آيت الله جوادي آملي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی در درس اخلاق در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا برگزار می‏شود، با گرامی داشت یاد و خاطره شهدا، به ویژه شهدای اخیر حزب الله و پاسدار شهید علی الله دادی، در حضور دانشجویان دانشگاه ها، طلاب حوزه علمیه و همچنین معاون فرهنگی قوه قضاییه، گفت: همانطور که در مسائل علمی و دانشگاهی به استاد نیاز است، در علم اخلاق نیز نیاز به اساتید با اخلاق حسنه است؛ مبدأ همه خوبی ها اخلاق حسنه داشتن است؛ خداوند متعال در قرآن کریم پیش از تاکید بر کار خوب، تاکید بر آدم خوب بودن دارد.

 

 

حضرت آیت الله جوادی آملی با سفارش جوانان به داشتن اخلاق خوب ادامه داد: اوصاف خوب، غیر از هویت خوب است؛ خداوند، پیامبر اسلام(ص) را علاوه بر داشتن صفات خوب به داشتن اخلاق حسنه معرفی می‏کند، اینگونه که هویت درونی حضرت(ص) زیبا بود؛ جوانان نیز باید به صورت مستمر و مداوم برای داشتن اخلاق نیکو تمرین کنند تا در زندگی اخلاق حسنه داشته باشند.

 

 

استاد برجسته اخلاق با اشاره به خلافت انسان در زمین گفت: خداوند هیچ‏گاه غایب نیست که نیازی به جانشین و خلیفه داشته باشد و خلیفه بودن انسان به این معنا نیست که در غیاب خدا بخواهیم کاری انجام دهیم؛ امروز خلیفه راستین خداوند، وجود مبارک حضرت حجت(عج) می‏باشند؛ مکتوب منحوس اومانیسم، انسان را جایگزین خدا می‏داند که می‏تواند هر کاری انجام دهد.

 

 

وی در ادامه سخنان خود افزود: خلیفة الله بودن شامل دو دسته از افراد می‏شود؛ پیامبران و ائمه معصوم(ع) را خلیفة الله خطاب می‏کنند با این تفاوت که خودشان نیز مخلوق هستند؛ این خصلت در انسان‏های عادی وجود ندارد و تنها چیزی که از دست انسان برمی‏آید، خُلق آفرینی است؛ برخی سیاه رویند و رو سفید و برخی سفید رویند و رو سیاه، بیانگر این است که انسان نمی‏تواند ساختار بدن خود را تغییر دهد؛ انسان کامل مظهر خدا است.

 

 

حضرت آیت الله جوادی آملی به ساختار بدن انسان اشاره کرد و گفت: بدنی که انسان از این دنیا با آن محشور می‏شود، با خُلق ساخته می‏شود؛ برخی خلق خود را با درندگی و صفات حیوانی می‏سازند؛ این که در قرآن کریم آمده، برخی از درندگان پست‏تر از درندگان دیگر هستند، مضمون این است که حیوان را می‏توان تربیت کرد به گونه ای که اگر در بیابان با صاحبش به شکار برود، با وجود گرسنگی و تشنگی دست درازی به شکار صاحب خود نمی‏کند؛ حیوان با تربیت امین می‏شود، اما برخی انسان ها با وجود همه گفته‏ها و نوشته‏های پیشوایان دین، دست به اختلاس می‏زنند.

 

 

این مرجع تقلید برای دیدن باطن تبهکاران سه راه را یادآور شد و گفت: انسان در ابتدا باید خودش به جایی برسد که پرده از چشمش بردارند تا بتواند باطن تبهکاران را ببیند؛ در غیر اینصورت باید فیضی نصیبش بشود که امام حقش پرده از چشم وی بردارد؛ در مرحله آخر باید منتظر بشود تا پس از مرگ ببیند که چه کسی انسان است و چه کسی حیوان است.

 

 

وی به نوع دیگر ساختن خلق پرداخت و ادامه داد: در این دنیا فردی نمی‏تواند ادعا کند که خلق نمی‏سازد؛ سخت ترین کار در میان وظایف انسانی، ساختن خلق عظیم و نیکو است؛ در مقابلِ افرادی که در خود خلق درندگی می‏سازند، افرادی با ساختن خلق نیکو همانند فرشته‏ها می‏شوند.

 

 

استاد برجسته حوزه بهترین مکان برای ساختن خلق حسنه را حوزه‏های علمیه دانست و افزود: شخصی از پدرش دلیل این که تحت تاثیر سخنان برخی افراد قرار می‏گیرد و در مقابل، سخنان دیگران هیچ تاثیری در وی نمی‏گذارد را جویا شد؛ پدر وی در پاسخ به فرزندش گفت: به این دلیل است که دیگران قصدشان از سخنرانی دریافت مزد است؛ آن کسی که دل‏ها را مغلوب می‏کند، خواهان تغییر در شما است و سوز دل دارد؛ همانند گریه مادری که فرزندش را از دست داده است و دیگران تحت تاثیر گریۀ وی قرار می‏گیرند.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود به سفارش امام حسین(ع) اشاره کرد و متذکر شد: سیدالشهدا(ع) به حضرت سکینه(س) گفت اگر کسی از شما از دنیا رفت، او را بهانه قرار دهید و برای من گریه کنید؛ امروزه نیز در مجالس ختمی که برای اموات و رفتگان گرفته می‏شود، باید اموات را بهانه قرار دهید و برای سیدالشهدا(ع) گریه کنید نه این که روضه امام حسین(ع) را بخوانند که شما برای از دنیا رفته خودتان گریه کنید.

 

وی در بخش پایانی سخنان خود، یکی از وظایف حوزه را نشر اخلاق دانست و گفت: تلاش و کوشش حوزه‏های علمیه باید این باشد که یک عده صاحبان خلق حسن داشته باشند تا مرجع ما در اخلاق باشند و حرف و نگاه این افراد در ما اثر کند./840/202/ج

 

ارسال نظرات