حق گرایی، عدالتگستری و جلب رضایت مردم از خواستههای امام علی بود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سعید رهایی عضو هیأت علمی دانشگاه مفید و محقق و پژوهشگر فقه اسلامی در نشست و پیش همایش حکومت علوی بعد از 14 قرن از منظر امام علی(ع) که پیش از ظهر امروز شنبه دوم اسفندماه در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: در باب تمدن اسلامی از منظر حضرت علی(ع) وقتی از تمدن صحبت می کنیم تنها نمی توانیم به احکام و معارف و آنچه در منابع مکتوب آمده است، توجه کنیم.
وی افزود: حضرت علی(ع) در فرصت اندکی که داشتند اسلام را در صحنه عمل معرفی کرده و تمدن اسلامی را رقم می زند، ایشان متصدی حکومت اسلامی بود و جهاد و همراهی پیامبر را برای مبارزه با شرک در زندگی به کار گرفت.
عضو هیأت علمی دانشگاه مفید با بیان اینکه حضرت علی(ع) در زمانی به حکومت رسید که اسلام پیامبر دچار انحراف شد، خاطرنشان کرد: حضرت علی(ع) را بر مبنای توحید جهان بینی الهی می شناسند و طبق سیره پیامبر مصداق این سخن است که اگر خدا را دوست دارید از پیامبر او تبعیت کنید.
حجت الاسلام رهایی با اشاره به سوره حجرات آیه 10 گفت: مسلمانان با هم برادر هستند و اگر بین آنها اختلافی رخ داد، آن را اصلاح کنید و به آن پایان دهید و طبق ضوابط الهی مورد رحمت الهی هستید.
وی با اشاره به نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر عنوان کرد: حضرت علی(ع) چهار نکته چگونگی تامین امنیت اقتصادی، دوم امنیت شرارت های دشمنان خارجی و داخلی که آن را جهاد می نامد، سوم عبد و بندگی و چهارم، آبادانی عمارت و پیشرفت جامعه اسلامی را مطرح می کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه مفید افزود: موارد ذکر شده شامل سه نکته، حق گرایی، عدالت گستری و جلب رضایت مردم است که مورد توجه حضرت علی(ع) بود.
حجت الاسلام رهایی با اشاره به 20 دستور آیت الله سیستانی به مجاهدان عراقی گفت: ایشان در این دستور به مجاهدان عراقی می گویند که چه کاری انجام دهند و این شیوه نامه سیره حضرت علی(ع) را بیان می کند.
وی با بیان اینکه تمدن اسلامی بدون اجرای عدالت اجتماعی حضرت علی(ع) معیاری برای هم زیستی ندارد، خاطرنشان کرد: تا زمانی که عدالت حضرت علی(ع) نباشد نمی توان مدعی تمدن اسلامی بود و فقیه شیعه و سنی تمسک به حضرت علی(ع) دارد تا عدالت ایشان تحقق یابد./818/پ202/ب4