بازی، بهترین وسیله رشد و شکوفایی و آشنایی فرزندان با فرهنگ و ارزش های اجتماعی است
وی با اشاره به سه مرحله خردسالی، نوجوانی و جوانی و تفاوت های تربیتی که در هر یک از این مراحل باید رعایت شود، افزود: سیره پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) در برخورد با این سه مرحله به ویژه برخورد با کودکان که با وجود دارا بودن چنان جایگاه اجتماعی، باید الگو و سرمشق تمام مربیان و والدین قرار گیرد و به بهانه هایی چون عدم وقت، یا کسر شأن از ارتباط با این فرزندانشان دوری کنند.
حجت الاسلام ربانی درباره دوران کودکی که مهمترین و اصلیترین دوران تربیتی در زندگی هر فرد است، گفت: طبق نظرات روانشناسان که قبل از آن در متون دینی به آن اشاره شده است، چهار نیاز اساسی، محبت، تأمین امنیت، تکریم و احترام و بازی با کودک وجود دارد.
وی شکلگیری شخصیت هر فردی را براساس دوران کودکی او بیان کرد و افزود: اسلام در طبقهبندی دوران زندگی انسان، هفت سال اول را فقط ویژه بازی دانسته و متأسفانه ما به غلط کودکان را مجبور می کنیم که در کلاس های مختلف به آموزش و فراگیری مشغول شوند حتی کلاس های آموزش قرآن نیز برای بچه ها یک اشکال بزرگ است.
کارشناس مسائل مذهبی مهمترین عامل دوری از محبت را بالا بودن استرس و اضطراب بیان داشت و گفت: عمده مشکلات کودکان همچون شب ادراریها بر اثر مشکلات روحی است و اگر نتوانیم به کودکان اعتماد و امنیت دهیم، در بسیاری از اعمال و رفتارشان شروع به مخفی کاری می کنند.
وی درباره شیوههای احترام و تکریم نسبت به کودکان تصریح کرد: استقبال پیامبر اکرم(ص) از حضرت فاطمه الگویی است که نحوه احترام به کودکان را به ما میآموزد، سلام کردن به کودکان، عیادت کردن، دعوت و پذیرش کودک، شرکت در بازی، صدا کردن با احترام و شرکت دادن کودکان در دعا و آمین خواستن که در سیره ائمه بسیار مشاهده می شود از دیگر شیوهای تکریم کودکان است.
حجتالاسلام ربانی درباره آثار بازی در کودکان بیان داشت: در فرهنگ دینی بازی، بهترین وسیله رشد و شکوفایی و تخیله انرژی و هیجان و آشنایی با فرهنگ و ارزش های اجتماعی است چنان که امام کاظم(ع) فرمودند: شایسته است که فرزند در کودکی به بازی و جست و خیز بپردازد تا در بزرگسالی بردبار شود و جز این سزاوار نیست.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از اشتباهات فاحش در نظام آموزشی ما، آموزش کودکان است به خصوص آموزش حفظ قرآن به کودکان زیر 7سال است در حالی که تأکید اسلام بر آموزش غیرمستقیم و در قالب بازی است و باید کلاس های قرآنی را به بازی خانه تبدیل کنیم.
کارشناس مسائل مذهبی یکی از بایدهای کلاسداری را پرهیز از آموزش بیان کرد و گفت: یکی از علت های ریزش در کلاس های قرآن، آموزش مستقیم بدون استفاده از شیوه های کلاسداری و روش های جذب است که متأسفانه دشمن در این میدان نیز وارد شده است و در قالب گروهک های انحرافی به اسم دین در حال جذب کودکان هستند.
وی با اشاره به وجود 72 گروه شیطانپرستی که در حال فعالیت و جذب جوانان هستند، افزود: این گروهها به اسم دین، جوانان را از حقیقت دین منحرف میکنند و عمده فعالیتهای خود را در مناطق حاشیه شهرها و روستاها قرار دادهاند و با استفاده از بهترین و روزآمدترین شیوه های جذب و بدون هیچ هزینهای کودکان را به سمت خود میکشانند.
حجتالاسلام ربانی جذب خیران قرآنی و فرهنگی را یکی از راههای مبارزه با جنگ نرم بیان داشت و تصریح کرد: در کار فرهنگی نباید منتظر هیچ نهاد یا ارگانی باشیم و بهترین کار، استفاده از خیران است و همچنین استفاده از روش های نوین همراه با معنویت، اطلاع حداقلی از گروهک های انحرافی که طلیعه دین را علم کرده اند و بی دینی را رواج می دهند، از جمله فعالیت های هر مربی قرآنی و تربیتی است.
وی در ادامه بیان داشت: گروهک های انحرافی عمدتا با تحویل گرفتن و روش های جذب و داشتن جذابیت غالب که بتوانیم کودکان را از وسایل جذابی چون ماهواره و بازی های رایانه ای جذب مساجد و کانون های فرهنگی کنیم./1306/پ202/ح