۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۷
کد خبر: ۲۸۷۳۴۳
خبرگان بصیر(6)

رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی: مجلس خبرگان نماد مردم‌سالاری و اسلامیت نظام است

خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی گفت: بیان رهبر معظم انقلاب بر مردم‌سالاری برخاسته از اسلامیت نظام است، بنابراین کسانی که از طرف مردم به عنوان فقهای عادل انتخاب می‌شوند نماد مردم‌سالاری و اسلامیت نظام هستند.
حجت الاسلام علي ذوعلم

حجت‌الاسلام علی ذوعلم رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری‌ رسا، با اشاره به مردم‌سالاری دینی در کشور ایران، گفت: ویژگی منحصر به فرد نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر فلسفه سیاسی در این است که درون ساختار آن نظام مردمسالاری به گونه‌ای عمیق تعبیه شده است.

 

مردم سالاری نظام ما تکیه بر اسلام دارد

وی با اشاره بر اینکه مردم‌سالاری از عنصر اسلام نشات می‌گیرد، افزود: در حقیقت مردم‌سالاری در کشور ما در کنار اسلام نیست بلکه تکیه بر اسلام دارد، برداشت‌هایی که گاهی ارائه می‌شود و برای حضور مردم نقش اساسی قائل نیست و آن را صرفا به عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر برای مقبولیت نظام تلقی می‌کند نارسا است.

 

رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ادامه اظهار داشت: همچنین آن برداشتی که مردم‌سالاری را برگرفته از دموکراسی غربی تلقی کرده که نظام جمهوری اسلامی ناگزیر به آن تن داده نیز درست نیست.

 

مجلس خبرگان نماد مردم‌سالاری و اسلامیت نظام است

حجت‌الاسلام ذوعلم با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مردم‌سالاری عنوان کرد: بیان رهبر معظم انقلاب بر مردم‌سالاری برخاسته از اسلامیت نظام است، بنابراین کسانی که از طرف مردم به عنوان فقهای عادل انتخاب می‌شوند تا در وقت آن رهبری را انتخاب کنند آنها توامان نماد مردم‌سالاری و اسلامیت نظام هستند.

 

وی با اشاره به اینکه جایگاه رهبری در نظام ما جایگاه منحصر به فردی است، ابراز کرد: در حقیقت جایگاه رهبری به عنوان ولی فقیه جامع‌الشرایط مورد قبول و حمایت مردم سبب تضمین رعایت حقوق مردم و جریان قانونی نظام، مقابله با زیاده‌خواهی دشمن و امنیت همه جانبه نظام جمهوری اسلامی است.

 

رسانه‌ها اهمیت مجلس خبرگان را تبیین کنند

رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به اهمیت مجلس خبرگان اظهار داشت: تبین اهمیت مجلس خبرگان در جامعه به ویژه از سوی رسانه‌ها بسیار مهم است، متاسفانه امروز برخی دچار برداشت‌های نارسا و انحرافی درباره ارتباط بین مردم‌سالاری و اسلام هستند.

 

حجت‌الاسلام ذوعلم فزود: بیان رهبر معظم انقلاب درباره اهیمت مجلس خبرگان بسیار روشنگر بود که امیدواریم این خط فکری رهبر معظم انقلاب در ذهن فرهنگ سیاسی جامعه ما نهادینه شود و نخبگان سیاسی و مدیران جامعه نیز در همین راستا پاسدار توأمان اسلامیت و مردمی بودن نظام باشند به ویژه در سال جاری که همدلی و همزبانی دولت و ملت بسیار مهم است.

 

فتنه‌انگیزی نظام سلطه علیه جامعه ما مستمر بوده است

وی بیان داشت: اینکه اصحاب فتنه خیز برداشتند تا وارد مجلس خبرگان شوند دغدغه مصنوعی است که به جامعه القا می‌شود به طور قطع فتنه‌انگیزی نظام سلطه علیه جامعه ما به صورت مستمر بوده است.

 

رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: جامعه ما کاملا خود را نشان داده که در چه جهت فکر و حرکت می‌کند اگر چه همواره جامعه باید با بصیرت و پیگیری جدی نقش خود را ایفا کند اما نگرانی خیز اصحاب فتنه نباید در این حد بزرگنمایی شود.

 

بصیرت جامعه و هدایت‌های رهبر انقلاب مجلس خبرگان خوبی را رقم خواهد زد

حجت‌الاسلام ذوعلم در ادامه گفت: با بصیرت جامعه و نگاه عمیق، راهنمایی‌ها و هدایت‌های مستمر رهبر معظم انقلاب انتخابات آینده خبرگان نیز خوب برگزار خواهد شد و همانند دوره‌های گذشته جمع ارزشمند خبرگان که برخاسته از متن مردم، مجتهد، عالم و عادل هستند همچنان حفظ خواهد شد.

 

وی با اشاره به سه شاخصه‌ اصلی نمایندگان خبرگان رهبری عنوان کرد: نخستین شاخصه نمایندگان خبرگان رهبری برخورداری از اجتهاد، توانمندی فکری به موازین اسلام و اشراف علمی به مبانی فقهی است که زیرساخت اعتقادی و مکتبی نظام ما است.

 

رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به دومین شاخصه اصلی نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: دومین شاخصه نماینده مجلس خبرگان رهبری داشتن عدالت و تقوا، برخوردای از پیشینه پاک در زندگی فردی و اجتماعی و اندیشیدن به مصالح کشور و آرمان‌های انقلابی فراتر از جناح‌بندی‌ها و مسائل سیاسی رایج و جاری در کشور است.

 

حجت‌الاسلام ذوعلم با اشاره به سومین شاخصه نماینده خبرگان رهبری بیان داشت: سومین شاخصه نماینده مجلس خبرگان برخورداری از بینش و بصیرت عمیق سیاسی، جریان شناسی، شناخت توطئه‌ها و حیله‌گری‌های دشمنان است تا در اتخاذ تصمیمات تحت‌تاثیر فضاسازی‌ها قرار نگیرند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: رای‌دهندگان باید این سه ویژگی اساسی را درباره کاندیداهای خبرگان لحاظ کنند تا بتوانند به نتیجه کارآمد و مناسب دست یابند./807/301/ب1

ارسال نظرات