۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۸
کد خبر: ۲۹۴۳۸۰

چند خبر کوتاه از خراسان رضوی

خبرگزاری رسا ـ 20 مهرماه آخرین مهلت ثبت نام در نمایشگاه بین المللی کتاب ناشران ایران در مشهد، میزبانی 20 دانشگاه کشور از برنامه‌های جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) و نامه جنبش دانش آموزی خراسان رضوی خطاب به دانش‌آموزان کشور عربستان به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی از مهم‌ترین عناوین اخبار کوتاه خراسان رضوی است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، معاون فرهنگی ومطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: آخرین مهلت ثبت نام در هفدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب ناشران ایران مشهد 20مهرماه است.

 

یوسف امینی، معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به فعال شدن سایت ثبت‌نام موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی کشور، ناشران کل کشور می‌توانند برای حضور در هفدهمین نمایشگاه ناشران ایران در مشهد مقدس تا 20مهرماه ثبت‌نام کنند.

 

معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: ناشران برای ثبت‌نام می‌توانند به سامانه www.mappna.ir  مراجعه کنند، تنها ناشرانی می‌توانند در این نمایشگاه حضور داشته باشند که نسبت به ثبت نام در سایت اقدام کرده باشند.

 

گفتنی است؛ هفدهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران در مشهد در آبان ماه در نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار می‌شود.

 

 برگزاری جلسه کارگروه فرهنگی، آموزشی اجتماعی پدافند غیرعامل

جلسه کارگروه فرهنگی، آموزشی اجتماعی پدافند غیرعامل با حضور اعضاء در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.

 

در این جلسه یوسف امینی معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی دراین جلسه اظهار داشت: پدافند غیرعامل به عنوان یکی از موثرترین و پایدارترین روش های دفاع در مقابل تهدید است همواره مد نظر اکثر کشورهای جهان قراردارد که در کشور ما نیز مورد توجه قرار گرفته است.

 

وی ادامه داد: پدافند غیرعامل عنصری است پویا و متحرک بنابر این می تواند در اولویت تلاش های علمی و پژوهشی قرار گیرد.

 

دبیرکارگروه فرهنگی، آموزشی اجتماعی شورای پدافند غیرعامل استان خراسان رضوی تصریح کرد: دفاع غیرعامل مکمل دفاع عامل، صلح آمیزترین و اثربخش ترین روش دفاعی است که کاهش آسیب پذیری زیرساخت های ملی و مراکز حیاتی، حساس و مهم و پایداری ملی را به دنبال دارد.

 

در ادامه این جلسه حمید رضا بابایی مدیر کل پدافند غیر عامل استان خراسان رضوی اظهار داشت: از سال 88 شورای پدافند غیرعامل به صورت دبیرخانه ای آغاز و پس از ارتقاء آن به عنوان اداره کل شروع به فعالیت کرد.

 

وی با بیان این که این شورا به ریاست استاندار تشکیل جلسه می دهد افزود: ده کارگروه در این شورا فعالیت می کند که کارگروه فرهنگی، آموزشی اجتماعی به ریاست مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی یکی از مهمترین کارگروه‌ها است.

 

بابایی با تأکید بر آنکه متاسفانه پدافند غیرعامل مظلوم مانده است افزود: متاسفانه هنوز پدافند غیرعامل را یک شبه نظامی در ذهن مخاطب است که این نشان از نهادینه نشدن پدافند غیر عامل در جامعه است.

 

وی با تأکید بر آن که آموزش مهمترین بحث دراین کارگروه است که ما به جدیت آن را پیگیری می کنیم افزود: جلسات آموزشی در رده های سنی مختلف در ارگان ها و دستگاه های مختلف را برگزار می کنیم.

 

وی با بیان اینکه  4تا 10 آبان ماه هفته پدافند غیرعامل است تصریح کرد: ضروری است دراین هفته نمایشگاهی از برنامه های اجرایی دستگاه ها، مسابقات فرهنگی، اطلاع رسانی ادارات، ارسال پیامک و....برنامه ریزی و اجرا می شود.

 

 میزبانی 20 دانشگاه کشور از برنامه‌های جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع)

آیین اختتامیه دومین جشنواره شعر رضوی دانشگاهیان ایران با حضور سیدجواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی  امام رضا(ع)، شاعران برجسته و شاعران دانشجوی دانشگاههای کشور  در مشهد برگزار شد.

 

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی ـ هنری امام رضا(ع) در این مراسم،بهترین زبان انتقال معارف دینی را شعر دانست و گفت: احادیث رضوی گنجینه با ارزشی هستند که هنرمندان به ویژه شاعران می‌توانند برای خلق آثار خود از آنها الهام بگیرند چراکه شعر بهترین و تاثیرگذار ترین بیان برای انتقال مفاهیم دینی است.

 

سید‌جواد جعفری، با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) در رابطه با خیرخواهی نسبت به دیگران اظهار کرد: امام رضا (ع) به نقل از پیامبر اکرم (ص) فرمودند: بهترین مسلمان کسی است که فراگیری خیرخواهی بیشتری داشته باشد بنابراین سازمان و افرادی که فعالیت فرهنگی در جامعه انجام می‌دهند مصداق این حدیث محسوب می‌ شوند.

 

فعالیت‌های فرهنگی نسخه شفابخش جامعه برای رفع آسیب‌های اجتماعی

وی با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ کشور، گفت: با ارزش ترین کار ها، کار فرهنگی است که با استفاده از آموزه های اهل بیت(ع) انجام شود.هیچ دلسوزی بالاتر از کار فرهنگی نیست چراکه معضلات فرهنگی دغدغه جامعه است که نسبت به آن باید چاره اندیشی شود.

 

وی فعالیت‌های فرهنگی را نسخه شفابخش جامعه برای رفع آسیب‌های اجتماعی دانست و تصریح کرد: اهتمام به فعالیت‌های فرهنگی می‌تواند از طریق بهره‌گیری از آموزه‌های دینی ائمه اطهار (ع) به‌ویژه امام رضا (ع) انجام شود.

 

دبیر جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)، با اشاره به این که برخی شاعران فقط به ظواهر زندگی امام رضا(ع) در اشعارشان می پردازند، دلیل این امر را فقدان معرفت عمیق در این زمینه دانست و اظهار کرد: دلیل اینکه بیشتر به جنبه های شکلی حوزه فرهنگ و معارف رضوی مثل گنبد، گلدسته، شفاعت، کرامت و ... پرداخته می شود این است که ما مطالعه و شناخت کمتری نسبت به معارف اهل بیت(ع) داریم، هرچند پرداختن به این موارد در جای خود ارزشمند است اما مهم این است که ما معارف و آموزه های اهل بیت(ع) را استخراج کنیم و به همگان بیاموزیم.

 

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) با اشاره به این که  موسسه دارالحدیث در قم اقدام به تحقیق و بررسی احادیث امام رضا (ع) کرده است، بیان کرد: بر اساس تحقیقات این مرکز، 2 هزار و 427 حدیث از امام رضا(ع) برجای مانده است که 204 حدیث آن تفسری است اما بالاترین حجم احادیث رضوی اعتقادی است و با محوریت اصول اعتقادی بیان شده اند.

 

مدیرعامل بنیاد امام رضا (ع) از میزبانی 20 دانشگاه کشور از برنامه  های جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) با همکاری دو وزارتخانه علوم و بهداشت خبر داد و اظهار کرد: برنامه های دانشگاهی جشنواره در دو فصل برگزار می شود که بخش اول آن  قبل از تعطیلات تابستان و در ترم بهاره دانشگاهها برگزار شد و بخش دوم برنامه های بخش دانشگاهیان از ابتدای مهرماه آغاز شده است و 20 دانشگاه کشور یک یا چند عنوان از برنامه های جشنواره امام رضا(ع) را میزبانی می کنند.

 

پیام طه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کشور به دومین جشنواره شعررضوی دانشگاهیان ایران

هم چنین دکتر طه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کشور در پیامی به دومین جشنواره شعررضوی دانشگاهیان ایران، گفت: اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی و آموزه های آن و کشف استعدادهای برتر در زمینه تحقیقات ادبی پیرامون شعر رضوی از سوی استادان و دانشجویان می تواند در ادبیات معاصر فارسی تحول آفرین باشد.

 

وی در این پیام افزوده است: مدح پیامبر رحمت توسط کعب بن زهیر پس از قصیده های هجو آمیز واعصای برد آن حضرت به این شاعر نشان از بخشش و رحمت ایشان و جایگاه شعر و ادبیات در نزدایشان ونقش آن در گسترش ونشر فرهنگ و معارف اسلامی دارد . قصیده زیبای منسوب به دعبل خزاعی در مدح حضرت علی بن موسی الرضا (ع) جاودان گشته و زبان به زبان نقل گردیده و در میان فارسی زبانان نیز گاه مورد استفاده قرار می گیرد.

 

در زبان فارسی نیز از مدح زیبای امام علی (ع) در شعر اعجاب انگیز شهریار گرفته تا وصف حال ایام سوگواری حضرت سید الشهداء امام حسین (ع) از زبان مرحوم محتشم سخت دلنشین است و جای آن است که بندهای دیگر این مجموعه نیز مورد توجه قرار گیرد . بانگاهی کلی تر می توان شعر و ادبیات فارسی و بخش عظیمی ازاشعار عربی رابه ویژه تا پایان دوره بنی عباس جزء ادبیات متعهد به شمار آورد.

 

در ادامه پیام هاشمی آمده است: شعر رضوی نیز نه تنها از این قاعده مستثنی نیست بلکه در تاریخ نظم و نثر ایران جایگاه ویژه‌ دارد . اشاعه و ترویج فرهنگی رضوی و آموزه‌های آن و کشف استعدادهای برتر در زمینه تحقیقات ادبی پیرامون شعر رضوی از سوی استادان و دانشجویان می‌تواند در ادبیات فارسی معاصر تحول‌آفرین باشد و دانشگاه آزاد اسلامی درصدد ایجاد چنین تحولی در جامعه علمی و ادبی ایران است .دومین جشنواره شعر رضوی نیز در زمره همین فعالیت های ماندگار خواهد بود که با یاری خداوند متعال و استعانت از پیشگاه حضرت رضا (ع) استمرار خواهد داشت و منشا پیدایش آثاری بدیع در قالب مجموعه های شعری خواهد بود.

 

15 دانشجوی برگزیده دومین جشنواره شعر رضوی دانشگاهیان ایران تقدیر شدند

در ادامه این مراسم، دانشجویان برگزیده دومین جشنواره شعر رضوی دانشگاهیان ایران با حضور سیدجواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی  امام رضا(ع)، حجت الاسلام ابوالحسن سلطانی، قائم مقام نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی ، دکتر رضا اشرف‌زاده معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و سایر مسئولان در مشهد تقدیر شدند.

 

ارسال 580 اثر به دبیرخانه جشنواره

دکتر حسین پیمانی‌زاد، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در ادامه این مراسم به ارائه گزارشی از برگزاری دومین جشنواره شعر رضوی دانشگاهیان ایران پرداخت و گفت : اولین جلسه این جشنواره در فروردین ماه سال 94 تشکیل شد و دبیرخانه این جشنواره اوایل خردادماه امسال آغاز به کار کرد که چاپ پوستر، اطلاع رسانی در صدا و سیمای خراسان رضوی، اطلاع رسانی در سطح شهر  و تبلیغ در شبکه های اجتماعی و مجازی از فعالیت هایی است که انجام گرفت.

 

وی ضمن تشکر از داوران جشنواره شعر رضوی دانشگاهیان ایران به آثار ارسالی به این جشنواره اشاره کرد و افزود : 580 اثر از 151 شاعر دریافت شد که پس از داوری از بین 313 اثر از 93 شاعر در قالب‌های غزل، قصیده، مثنوی، شعر نو و قطعات ادبی و بخش ویژه فضایل و مناقب امام رضا(ع) 15 نفر انتخاب شدند.

 

وی گفت : کتاب مجموعه آثار این جشنواره  با عنوان  «با امام مهربانیها » به چاپ رسیده که ضمن رونمایی از این کتاب در این مراسم،  به همه شرکت کنندگان جشنواره اهدا می شود.

 

در این مراسم شاعران برجسته کشور از جمله محمدجواد غفورزاده(شفق)، سعید بیابانکی، محمد ضا سرسالاری و تعدادی دیگر از شعرای برگزیده به شعرخوانی پرداختند.

 

یادآور می شود؛ مراسم اختتامیه جشنواره ملی «شعر رضوی» دانشگاهیان ایران به همت دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با همکاری بنیاد بین المللی فرهنگی ـ هنری امام رضا(ع) در دو بخش عمومی و ویژه امام رضا(ع) در سالن همایش های این دانشگاه برگزار شد.

 

نگارخانه میرک میزبان نمایشگاه نقاشی هنرجویان خردسال و نوجوان شد

همزمان با روزجهانی کودک نمایشگاه نقاشی با عنوان پیشگیری از حوادث جاده ای و فوریت های سلامت در نگارخانه میرک افتتاح شد.

 

 در این نمایشگاه آثار نقاشی 38 هنرجوی خردسال و نوجوان با شعار ایمنی کلید رسیدن به جامعه بدون حادثه به نمایش گذاشته شده است.

 

این نمایشگاه از پنج شنبه 16 مهرماه تا یکشنبه 19 مهر ماه در دونوبت صبح و بعدازظهر در نگارخانه میرک واقع در صاحب الزمان 14، نگار خانه میرک پذیرای علاقه مندان است.

 

 

 ضمناً آثار این هنرمندان خردسال با دعوت راهنمایی و رانندگی مشهد در مراسم همایش پلیس  به نمایش در آمد و از این عزیزان تقدیر و جوایزی نیز اهدا شد.

 

نامه جنبش دانش آموزی خراسان رضوی خطاب به دانش‌آموزان کشور عربستان به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی

با توجه به حادثه جانسوز منا و وقایع اخیر جهان اسلام، جنبش دانش آموزی خراسان رضوی نامه‌ای را خطاب به دانش‌آموزان کشور عربستان به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی تهیه کرده است.

 

 با احترام، به استحضار می‌رساند، با توجه به حادثه جانسوز منا و وقایع اخیر جهان اسلام، جنبش دانش آموزی خراسان رضوی نامه‌ای را خطاب به دانش‌آموزان کشور عربستان به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی تهیه نموده، که متن آن به شرح زیر است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام و درود خداوند مهربان بر سرزمین وحی و بر حاملان وحی؛ از آدم تا ابراهیم خلیل که کعبه را بنا نهاد و چنین دعا کرد: «رَبِّ اجْعَلْ هَذَا الْبَلَدَ آمِناً وَ اجْنُبْنی‏ وَ بَنِیَّ أَنْ نَعْبُدَ الْأَصْنامَ» و تا رسول خاتم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم که آن را از شرک پالود و توحید را در آن مستقر کرد.

 

و سلام و درود بر تو دوست مسلمانم! بر تویی که در قدمگاه و مبعث رسول اکرم محمد مصطفی صلی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم روزگار میگذرانی؛ فرستاده‌ای که همه را به صلح و مهربانی فراخواند و از ما خواست تا با کودکان و مظلومان مهربان باشیم.

 

دوست مسلمان من! مسلمان خطابت می‌کنم؛ چراکه از تمام انسانیت‌های نمادین این روزگار ناامید شده‌ام، مسلمان خطابت میکنم؛ تا دلم مطمئن باشد که تو هم به تأسی از سیره پیامبرمان از واقعه‌ اخیر سرزمین منا داغدار هستی. همان قصه آشنا؛ قصه مسلمانانی که به قصد قرب الهی به کشور تو، اُم القرای اسلام، حرم امنی که خدا خانه‌اش را در آن «مَثابَةً لِلنَّاسِ وَ أَمْناً» قرار داد، آمده بودند، اما نفس‌هاشان به تنگ آمد و سینه‌هاشان درعطش آب کبود شد.

 

دوست مسلمان من! از تو می‌خواهم که خودت را به‌جای تمام دانش‌آموزان مسلمان جهان بگذاری و از مسئولان کشورت بخواهی برای صلح و وحدت تلاش کنند و از جنگ و خونریزی در کشورهای مسلمان دست بردارند. از تو می‌خواهم که چشمان حاکمان کشورت را بر تمام خون‌هایی که در کشورهای اسلامی به‌ناحق ریخته می شود بگشایی و گوش‌هایشان را بر صدای ناله کودکان و مظلومان این کشورها باز کنی. فاجعه‌ منا می‌توانست رخ ندهد؛ این جنگ‌ها و خونریزی‌ها می‌توانست سر نگیرد، اگر سردمداران خودکامه جهان اسلام علاوه بر پول و قدرت، انصاف و عطوفت را هم از اسلام می‌گرفتند.

 

برادر و خواهر مسلمانم! از تو می‌خواهم آینده کشورت را طور دیگری رقم بزنی. من منتظر اقدام شجاعانه و مسؤولیت‌پذیرانه تو هستم.

 

برادر و خواهر مسلمان تودر جنبش دانش آموزی خراسان رضوی

 

Hi and Peace of on the land of revelation and the revelation of God the Merciful. From Adam to Abraham who built the Kaaba and the greatest prophet that it is clear from polytheism and monotheism is established.

 

Greetings to you, my Muslim friends who live in prophet step and land. Messenger of peace and kindness that everyone called and ask us to be gentle with children and oppressed people.

 

My Muslim friend! I told you Muslim because I'm disappointed of some symbolic humanities that happen these days, I will address you as Muslim to know that, you are mournful of recent disaster in Mina Land with conformity the path of Prophet. That familiar story which all Muslims had came to your country and a land which is God put it in a safe sanctuary home for gain a divine esteem. but their breathes become less and less and their hearts become bruised, because of thirst.

 

My Muslim friend

I ask you to put yourself instead of all Muslim students around the world and ask your authorities to effort for peace and unity to stop war and bleeding in Muslims countries. I want you to open your king's eyes on all unjustly bleeding in Muslims land and open his ears on children's groans. Mina disaster could not happen. Wars and bloodshed couldn’t start if Authoritarian leaders had learnt fairness and compassion of Islam, in addition to money and power.

 

I ask you to make your country's future in another way and we will wait for your courageous and responsible actions in future.

 

Your Muslim Brothers & Sisters

 

In Khorasan Students Movement

 

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام الله الرئوف الرحیم علی ارض الوحی وجمیع حاملیه إلی الناس؛ من آدم وابراهیم الخلیل الذی بنی الکعبة ودعا: «رَبِّ اجْعَلْ هَذَا الْبَلَدَ آمِناً وَ اجْنُبْنی‏ وَ بَنِیَّ أَنْ نَعْبُدَ الْأَصْنامَ» إلی الرسول الخاتم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم الذی طهّره من الشرک و رسَّخ فیه جذور التوحید.

 

وسلامٌ علی صدیقی المسلم! علیک أیها المسلم الذی تعیش فی موطئ قدم الرَّسول الأکرم محمد المصطفی صلی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم ومبعثه. رسول دعا الجمیعَ الی الصلح والرأفة وأمرنا بالرأفة والحنان علی الاطفال والمظلومین خاصة.

 

حبیبی المسلم! انادیکَ مسلماً لأننی قد یئست من جمیع شعارات الإنسانیة المزیفة فی هذا العصر!

 

انادیکَ مسلماً لیطمئن قلبی بأنّک تألَّمت وتأثَّرت ـ تأسیاً بالسیرة النبویة ـ بما جری فی المنی من کارثة عظمی! تلک الکارثة التی سقط فیها المسلمون ضحایا بعد أن جاءوا حاجّاً الی بلدِکَ، أم‌القری الذی جعل الله فیه البیت «مَثابَةً لِلنَّاسِ وَ أَمْناً» سقطوا ضحایا وضاقت صدورهم نفساً و التهبت اکبادهُم عطشاً!

 

حبیبی المسلم! أرید منک أن تجعل نفسک مکان جمیع التلامیذ المسلمین فی العالم فتطلب من حکام بلدک أن یَهْتَمّوا للسلم والوحدة وأن ینتهوا عن الحرب واراقة الدماء. أرید منک أن تفتح عینَی حکامک علی إراقة الدماء ظلماً فی البلدان الاسلامیه وأن تُسمِعَهم صوتَ ضجیج الاطفال والمظلومین فیها. اُریدُ ان اَقولَ لَکَ إنه کان ممکناً اَنْ لا تَقَعْ تلک الکارثة ولا تشتعل الحرب ولا تراق الدماء لو إستلهم الملوک فی الممالک الإسلامیة العدالة والعطوفة من الاسلام کما أخذوا به السلطة والمال!

 

حبیبی المسلم! أرید منک ان تکتب مستقبل بلدک بشکل آخر وأنتظر لِإجراءاتک الباسلة والمسئولة.

 

إخوتک المخلصین، فی الحرکة التلامیذیة، فی محافظة الخراسان للجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة.    

                                               

با پیام وزیر آموزش و پرورش همایش «تعلیم و تربیت در فرهنگ رضوی» در مشهد برگزار شد

آیین اختتامیه همایش تعلیم و تربیت در فرهنگ رضوی با حضور سید جواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در دانشگاه فرهنگیان در مشهد برگزار شد.

 

دبیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در این مراسم، با اشاره به اهمیت استقلال فرهنگی برای کشور گفت:یکی از رسالت های اصلی دستگاههای فرهنگی در نظام مقد س جمهوری اسلامی، تلاش برای ایجاد استقلال فرهنگی و مصونیت کشور در برابر فرهنگ های بیگانه است.

 

وی با بیان اینکه ما صاحب سرمایه های ارزشمندی در عرصه فرهنگی هستیم، افزود: آموزه های رضوی به عنوان سرمایه و گنجینه ای در عرصه فرهنگی در اختیار ماست و وجود این گنجینه ارزشمند ما را از منابع وارداتی غربی و بیگانه بی نیاز کرده است گرچه این گنجینه نیاز به کشف و استخراج دارد و ما می بایستی به سرمایه های خود که همان آموزه های دینی و رضوی است توجه مضاعف داشته باشیم.

 

مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، با تاکید بر اهمیت امر پژوهش و تحقیق  در ارتقای فکری و معنوی جامعه، اظهار کرد:محور شدن تحقیق در فضاهای علمی و دانشگاهی کشور، باعث رشد فکر و اندیشه و بروز استعدادها در این زمینه می شود و خلاقیت های فکری را بارور می کند.

 

جعفری  با اشاره به اینکه  وجود بارگاه نورانی امام رضا(ع) در سرزمین ایران می طلبد که ما وظیفه خود در این عرصه را بشناسیم  و در راه شناخت و سپس عمل به آموزه ها و معارف رضوی  بکوشیم، یادآور شد: گنجینه معارف رضوی نیازمند کشف و واکاوی  و آنگاه شناخت و معرفی به دیگران است.امام رضا(ع) در بیانی خطاب به اباصلت هروی می فرمایند: خدا رحمت کند کسی که امر ما را احیا کند اباصلت می پرسند احیای امر شما چگونه است؟ حضرت پاسخ می دهند: زیبایی های معارف ما را بشناسند و به دیگران بشناسانند.

 

وی ادامه داد: ماموریت همه ما به ویژه فرهیختگان و پژوهشگران کشور این است که با زبان علم و اندیشه و پژوهش  معارف رضوی را بشناسیم  و آنگاه این معارف را به دیگران انتقال دهیم.

 

وی همایش تعلیم و تربیت در فرهنگ رضوی را  در راستای؛ تعظیم شعائر دینی بخصوص شعائر رضوی، توجه به امر تحقیق و پژوهش و هم چنین تلاش برای ایجاد استقلال فرهنگی در کشور دانست و گفت: استمرار این همایش آن هم به میزبانی مشهد بعنوان پایتخت فرهنگی جمهوری اسلامی ضروری است و بنیاد بین المللی امام رضا(ع) آمادگی دارد با دانشگاه فرهنگیان کشور نهایت همکاری را داشته باشد تا همایش بصورت دوسالانه برگزار شود تا همه از معارف ارزشمند رضوی بهرمند شویم.انشاالله

 

در این همایش  پیام علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش قرائت شد. در ابتدای این پیام آمده است:  فرهنگ گرانقدر و عالم آرای اسلامی، کهکشانی است که خورشید و جود پیامبر رحمت محمدبن مصطفی(ص) در آن تابیدن گرفته است و دوازده اختر روشنابخش از آن کانون وحی نور می‌گیرند و برآن محور سیر می‌کنند.

 

در ادامه این پیام آمده است: هشتمین اختر تابنده این منظومه وجود مبارک و معنوی حضرت ثامن الحجج علی‌ابن موسی‌الرضا(ع) است، سخنان و سیره آن بزرگوار به واقع راهنمای مسلمانان و خصوصا شیعیان جهان است تا در تاریکی‌های صحرای حیات چراغ راهی و انگشت اشارتی به سوی آن کهکشان و آن خورشید درخشان باشد.

 

این پیام می افزاید: هرگونه تحقیق، بررسی، تفحص، تدبر در سخنان و سیره زندگانی آن امام همام به منزله امری مقدس در اراهنمایی این کاروان به سوی حقیقت آن شمس نورانی است.

 

وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از پیام خویش با اشاره به همایش کشوری علمی- پژوهشی تعلیم و تر بیت در فرهنگ رضوی، آورده است: این همایش که به همت دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید بهشتی مشهد و همراهی نهادهای علمی و فرهنگی استان خراسان رضوی برگزار شده است از زمره این تلاش هاست.

 

اهل بیت(ع) شایسته ترین افراد برای قرار گرفتن در جایگاه مربی هستند

هم چنین دکتر محمود مهر محمدی، رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور در این مراسم با اشاره به موضوع تربیت که محور اصلی این همایش محسوب می‌شود، گفت: تربیت صنعت نیست از همین رو تربیت شناسان فراوانی گفته‌اند تربیت مقدمه‌ای بس پیچیده و پر رمز و راز بوده که ربطی به تکنولوژی ندارد.

 

رییس دانشگاه فرهنگیان کشور ، نبی مکرم اسلام(ص) و اهل بیت(ع) را شایسته ترین افراد برای قرار گرفتن در جایگاه مربی عنوان کرد و گفت: عاقلانه ترین کار این است که سرنوشت خویش را در دست آن ها قرار داده و خود را در مسیر تعالی و کمال انسانی که آن ها بیان کرده اند قرار دهیم.

 

دکتر خسرو باقری، استاد دانشگاه تهران نیز در این همایش با اشاره به تربیت دینی و بهره‌گیری از اهل بیت(ع) در این زمینه، گفت: وقتی به زندگی ائمه(ع) می‌نگریم با اتفاقاتی رو به رو می‌شویم که آن‌ها در شرایط سخت چه تصمیمات درستی گرفته‌اند.

 

وی تصریح کرد: زمانی که به زندگی و سیره امام رضا(ع) که هم اکنون در جوار ملکوتی این امام همام قرار داریم می‌نگریم، مشاهده می‌کنیم که ایشان در بدترین و سخت‌ترین شرایط چه تصمیماتی گرفته‌اند از همین رو می‌توان زندگی و تصمیمات ایشان را به سه بخش مدارا، اندیشه و گفت‌وگو تقسیم کرد.

 

وی با تأکید بر این که مدارا به معنا پذیرش نبوده و دارای یک وجه مخالفت است، گفت: در زندگی امام رضا(ع) مشاهده می‌کنیم که مأمون تلاش زیادی کرد که ایشان را به عنوان ولیعهد خویش معرفی کند، امام پذیرفتند و مدارا کردند، در حالی که با اصل موضوع مخالفت داشتند.

 

تأسی کردن از فرهنگ رضوی یعنی تأسی از فرهنگ دینی

هم چنین دکتر سید حسین مجتبوی، دبیر همایش تعلیم و تربیت در فرهنگ رضوی، گفت: یکی از مأموریت‌های دانشگاه فرهنگیان پرداختن به مسائل فرهنگی و دینی است.

 

وی ادامه داد: در راستای اشاعه این امر مهم به دلیل همجواری با مضجع شریف علی‌ابن موسی‌الرضا(ع) در شورای عالی دانشگاه فرهنگیان مصوب شد تا میزبانی برپایی نخستین همایش ملی و کشوری تعلیم و تربیت در فرهنگ رضوی را داشته باشیم.

 

مجتبوی با تأکید بر اینکه آنچه در جامعه امروز حضور و ظهور دارد و ما به آن تأسی بخشیم به فرموده پیامبر قرآن، عترت و اهل بیت(ع) هستند، گفت: در واقع تأسی کردن از فرهنگ رضوی یعنی تأسی از فرهنگ دینی و اخلاق داشتن، لذا بر آن شدیم تا با این هدف این همایش را در مشهد برگزار کنیم.

 

دریافت 600 مقاله

در ادامه این همایش حجت‌الاسلام دکتر علیرضا صادق‌زاده، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان کشور گفت: برای نخستین بار توانستیم با تلاش‌های فراوانی که همکاران ما در دانشگاه فرهنگیان انجام دادند، تعلیم و تربیت در سیره و کلام امام رضا(ع) را موضوع یک همایش و نشست علمی قرار داده و آن را تبیین کنیم.

 

وی افزود: سال‌های زیادی در حوزه تربیت اسلامی تلاش شده اما متأسفانه در 30 سال گذشته نتوانستیم در این خصوص  حتی یک همایش را برگزار کنیم اما در نهایت تلاش‌های دسته جمعی توسط دانش‌پژوهان دانشگاه منجر به برگزاری نخستین همایش شد که خوشبختانه مورد استقبال قرار گرفت.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان کشور با بیان اینکه در مرحله اول ارسال مقالات حدود 600 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد، ادامه داد: از این تعداد 400 و سپس 200 مقاله با ارزیابی داوران انتخاب شد و در نهایت نیز از این تعداد 51 مقاله به همایش رسید.

 

یادآور می‌شود؛ همایش تعلیم و تربیت در فرهنگ رضوی ،از برنامه های بخش دانشگاهیان جشنواره بین المللی امام رضا(ع) است که  به میزبانی دانشگاه فرهنگیان  در مشهد برگزار شد. سایر برنامه های بخش دانشگاهیان این جشنواره نیز به تدریج در دانشگاههای میزبان برگزار خواهد شد./934/203/ب2

ارسال نظرات