نخبگان تبلیغی مراقب نفوذ تفکرات جریانهای تکفیری باشند
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سیدمهدی علیزاده موسوی، رییس پژوهشکده حج و زیارت، در نشست تخصصی مبلغان نخبه که با موضوع بررسی علل فکری فرهنگی رشد جریان های تکفیری در سالن اجتماعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به ثبات و امنیت مثال زدنی در جمهوری اسلامی ایران در این برهه خطیر گفت: اگر نگاهی به جوامع اسلامی در این عصر بیاندازیم در هیچ کشوری آرامش و امنیت را نمی یابیم چه در خاور میانه، آفریقا و یا آسیای میانه؛ تنها جایی که امروز شاهد ثبات، آسایش و امنیت هستیم کشور ایران می باشد در حالی که گرداگرد کشورمان را ناامنی فرا گرفته است.
وی در ادامه افزود: واقعیت اینست که آثار فیزیکی این جریان را شاید بتوان محدود کرد اما مبانی فکری جریان های تکفیری در تمامی جهان اسلام در حال نفوذ است.
رییس میز تخصصی تعمیق ایمان دینی و مقابله با جریان های انحرافی در خصوص مبانی فکری سنتی جریانهای تکفیری اظهار کرد: این مبانی سنتی که در آنها نفوذ کرده از دوران ابن تیمیه به دست آنها رسیده است که از جمله آنها میتوان به تخریب قبور و تکفیر مذاهب اشاره کرد.
وی در این زمینه خاطر نشان کرد: عقاید سنتی جریانهای تکفیری در چهار بخش تقسیم میشود: 1. توحید و شرک، آنها در این عقیده تا آنجا پیش رفته اند که همه مسلمانان را در توحید عبادی کافر می دانند؛ 2. ایمان و کفر، که در این محور بسیار نزدیک به خوارج هستند و قائل به تلازم ایمان و کفر هستند و مرتکب کبیره را از حوزه دین خارج می دانند؛ 3. بدعت، آنها هرگونه نوآوری را چه در دین و چه در حوزه خارج از دین بدعت میدانند؛ 4. حیات برزخی، تکفیری ها نگاهشان به عالم برزخ این است که کسانی که از دنیا میروند هیچ ارتباطی با عالم دنیا ندارند و بر همین مبنا زیارت و سلام بر قبور را بی اعتبار می دانند.
حجت الاسلام علیزاده موسوی با بیان عقاید نو و جدید جریانهای تکفیری که برای مخاطبان جذابیت دارد گفت: مهمترین عقاید و نظریههای جدید تکفیری ها بحث خلافت است چیزی که توانسته جوانان را به آنها جذب کند؛ مساله امت سازی نیز نظریه دیگر آنها است که قائل به شکستن مرزها و ایجاد امت واحده می باشد و اعتقادی به مرزهای جغرافیایی ندارد.
وی در ادامه افزود: مساله دیگر امر به معروف و نهی از منکر است که بسیار در آن تاکید دارند و تمام اعمال خود را با این عنوان توجیه می کنند؛ همچنین در نظریه جهاد که بسیار در آن تاکید دارند، رهبری دینی را به رهبری جهادی منتقل کرده اند.
ربیس میز تخصصی تعمیق ایمان دینی و مقابله با جریان های انحرافی از اهداف مهم جریانهای تکفیری، برهم زدن نظم و امنیت جمهوری اسلامی دانست و ابراز داشت: آنها در نظر دارند تا این جریان را وارد جمهوری اسلامی ایران کنند و نخبگان تبلیغی وظیفه مهمی در خصوص جلوگیری از ورود این تفکر در جامعه ایران دارند./998/د102/ف
منبع: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم