۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۵
کد خبر: ۳۲۴۲۹۲
حجت الاسلام رنجبر مطرح کرد؛

ضرورت تبدیل شبکه‌های مجازی به عرصه تقویت علم و معنویت

خبرگزاری رسا ـ‌ حجت الاسلام رنجبر با بیان این‌که افزایش کانال‌های مجازی سبب خلوت‌شدن مساجد و مجالس مذهبی شده است، گفت: مناسب است هر کانال مجازی به یک مدرسه و محل علم‌آموزی تبدیل شود و دانش، علم و معنویت را تقویت کند.
حجت الاسلام رنجبر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدرضا رنجبر، کارشناس مسائل مذهبی ظهر امروز، در برنامه به سمت خدا شبکه سوم سیما، به شرح فرازهایی از این غزل حافظ «کنون که می‌دمد از بوستان نسیم بهشت» پرداخت و گفت: انسان‌ها برای رسیدن به بهشت از همین دنیا تمرین کنند و بهشت هر فردی در دنیا شروع می‌شود و آخرت تجسم اعمال انسان در همین دنیا است.

 

حجت الاسلام رنجبر بیان کرد: راه رسیدن به بهشت این است که انسان‌ها زندگی بهشتیان را بررسی کنند و از آنها الگوبرداری کنند؛ بنابراین خداوند در قرآن کریم احوال بهشتیان را آورده است تا الگویی بر مردمان در دنیا قرار گیرد.

 

وی در شرح مصرع «من و شراب فرح بخش و یار حورسرشت» گفت: منظور از شراب فرح‌بخش خوشی‌های اهل بهشت بوده که پاکیزه است، بنابراین خوشی‌های انسان در این دنیا پاکیزه و حلال باشد نه این‌که همراه گناه و تمسخر دیگران باشد.

 

این کارشناس مسائل مذهبی عنوان داشت: حوریان بهشتیان موجودی پاک‌نیت و خوش‌رو هستند، بنابراین هم‌نشینان افراد مناسب و مؤمن در دنیا هستند.

 

حجت الاسلام رنجبر ابراز کرد: منظور مصداق کامل شراب فرح بخش قرآن کریم است، زیرا قرائت قرآن سبب شادابی روح و نشاط انسان می‌شود و مصداق کامل «یار حورسرشت» در دنیا اهل‌بیت(ع) است و منظور این بیت حافظ این است که راه بهشتی شدن انسان تنها در تمسک به قرآن و ائمه اطهار(ع) در کنار یکدیگر است.

 

این کارشناس مذهبی در شرح بیت «گدا چرا نزند لاف سلطنت امروز/ که خیمه سایه ابر است و بزمگه لب کشت» ابراز کرد: انسان می‌تواند با تفکر محیط پیرامون خویش و طبیعت‌های مختلف، همان سرور و شادابی پادشاه در قصر و هم‌نشینان خویش پیدا می‌کند، به دست آورد.

 

وی در ادامه سخنانش به تفسیر این فراز «در چمن حکایت اردیبهشت می‌گوید/ نه عاقل است که نسیه خرید و نقد بهشت» پرداخت و گفت: میان فصل‌های سال، بهار بهترین فصل بوده فصل اعتدال و خرمی طبیعت است، در میان ماه‌های فصل بهار اردیبهشت بهترین ماه است، زیرا در این ماه طبیعت به اوج سرسبزی و شکوفایی می‌رسد و در ماه خرداد این طراوت کم می‌شود، بنابراین افراد نیز در پرتوی میانه‌روی به اهداف خویش می‌رسند، اما با تندرویی و کندروی به اهداف خویش نخواهند رسید.

 

حجت الاسلام رنجبر ابراز کرد: بهشتیان نیز اهل‌خوشی، شادابی و طراوت هستند، بنابراین انسان با تفکر در طبیعت می‌تواند بر معرفت خویش بیفزاید، و تنها روییدن یک گل می‌تواند معرفت انسان به معنویات را دوچندان کند.

 

وی درباره بیت «می عمارت دل کن که این جهان خراب/ بر آن سر است که از خاک ما بسازد خشت» بیان کرد: دنیا همانند موجی است که اگر انسان آن را مدیریت نکند در آن غرق خواهد شد و برای مدیریت دنیا ابتدا باید رفتارهای خویش را کنترل کند.

 

حجت الاسلام رنجبر اظهار کرد: دنیا می‌خواهد به وسیله انسان‌ها به آبادانی و توسعه برسد، در حالی که مناسب است انسان‌ها از امکانات و وسائل دنیا برای خودسازی و افزایش معرفت استفاده کنند؛ در زمان کنونی دنیا توسعه و پیشرفت زیادی کرده است، اما معاشرت‌های اجتماعی میان مردم کم شده و افسردگی در جوامع بشری رو به فزونی است. 

 

این کارشناس مذهبی به تأثیر توسعه تکنولوژی در کاهش اعتقادات مردم اشاره کرد و گفت: افزایش کانال‌های مجازی، سبب شده است که انواع مختلف منکرات در جامعه ترویج یابد و انگیزه مردم به معنویات کم شود و مساجد و مجالس مذهبی خلوت شود.

 

حجت الاسلام رنجبر بیان کرد: مناسب است هر کانال مجازی به یک مدرسه و محل علم‌آموزی تبدیل شود و دانش و معنویت را در جامعه تقویت کنند.

  

وی در بخشی از سخنانش به شرح فراز از دعای جامعه کبیره پرداخت و گفت: ائمه اطهار(ع) برای انسان‌ها همچون تابلوهای راهنمایی‌کننده به سوی بهشت هستند و باید انسان‌ها ایشان را الگوی خویش قرار دهند.

 

این کارشناس مذهبی ابراز کرد: فردی که در ساعات اداری، ارباب رجوع دارد، نباید به بهانه نماز اول وقت و جماعت محل کار خویش را ترک کند و کارهای آنها را عقب بیندازد، بلکه اول وقت کارمندان بعد از پایان ساعت اداری است.

 

حجت الاسلام رنجبر به بیان خاطره‌ای از امام خمینی(ره) پرداخت و افزود: فردی را برای امام جمعه شهری به حضرت امام خمینی(ره) معرفی کردند و در تعریف وی گفتند که هیچ گاه نماز اول و جماعت وقت وی ترک نشده است؛ حضرت امام خمینی(ره) گفتند که  ایشان عدالت لازم برای امام جمعه ندارند، زیرا به محیط پیرامون خویش و مشکلات مردم بی‌توجه است که توانسته همیشه در نماز جماعت شرکت کند./998/202/ب2

ارسال نظرات