آسیبهای فضای مجازی بر خانواده ها و راهکارهای مقابله با آن

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محسن عباسی، در برنامه گلبرگ زندگی شبکه سوم سیما، به تبیین آسیبهای فضای مجازی بر خانوادهها و راهکارهای مقابله با آن پرداخت و گفت: امروز استفاده از فضای مجازی در ایران گسترش قابل توجهی یافته است و بسیاری از مردم کشور در شبکههای اجتماعی عضو هستند.
حجت الاسلام عباسی با بیان این که برای استفاده و حضور در شبکههای اجتماعی باید هدف و میزان استفاده از آن تعیین شود، ابراز کرد: برخی از افراد به سبب این که در شبکههای اجتماعی عضو هستند از توجه اعضای خانواده، همسران و فرزندان غافل شدهاند، همانند این که فردی که از صبح تا بعد از ظهر در سرکار مشغول است، اما زمانی که به خانه برمیگردد، باید توجه و مهر و محبت به همسر و فرزندان خویش داشته باشد، اما به شبکههای اجتماعی مشغول میشود.
وی با بیان این که یکی از آسیب فضای مجازی این است که مانع صله رحم و دید و بازدیدهای خانوادگی شده است، گفت: هیچ زمانی تشکیل گروههای خانوادگی در فضای مجازی جایگزین دیدارهای حضوری و صله رحم حقیقی نمیشود.
حجت الاسلام عباسی ابراز کرد: مردم در مهمانیها مشغول استفاده از تلفن همراه و فضای مجازی شدهاند که این فعالیت توهین به میزبان محسوب میشود.
کارشناس مسائل خانواده ابراز کرد: متأسفانه مردم ایران بیشترین استفاده را از فضای مجازی دارند و شبکههای اجتماعی به مهمترین آسیب زندگی خانوادهای ایرانی تبدیل شده است.
حجت الاسلام بیان کرد: برای برخی از افراد شبکههای اجتماعی تبدیل خانواده دوم آنها شده است، هر فردی در شبکه اجتماعی پیام داده جواب آن را سریع میدهند، اما به نیازهای فرزندان و همسر خویش بیتوجهی میکنند.
وی ایجاد ارتباطات نامناسب میان آقایان و خانمها از دیگر آسیبهای فضای مجازی بیان کرد و گفت: ارتباطات نامناسب خارج از چارچوب های خانواده در تمام ادیان و جوامع غربی مسألهای ضد ارزشی محسوب می شود.
کارشناس مسائل خانوادگی اظهار داشت: مشاوران خانواده اذعان دارند که با گسترش شبکههای اجتماعی در ایران ارتباطات خارج از چارچوب خانوادگی بیشتر شده است.
وی یکی دیگر از استفاده آسیبهای فضای مجازی را پایین آمدن سرانه مطالعه در کشور دانست و افزود: کشور ژاپن که مرکز تولید نرمافزارهای دیجیتالی است جزء پر مطالعهترین کشورهای جهان محسوب میشود.
حجت الاسلام عباسی در ادامه سخنانش به تأثیر شبکههای اجتماعی در کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: والدینی که گوشیهمراه در اختیار کودکان و نوجوانان قرار میدهند و نظارتی بر فعالت آنها در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی ندارند، الفبای تربیت فرزندان را نیاموختهاند، زیرا که استفاده کودکان و نوجوانان از فضای مجازی سبب انحرافات اخلاقی و بلوغ زودرس آنها میشود.
حجت الاسلام عباسی توجه به مسائل اخلاقی، اعتقادی، رعایت اولویت های زندگی و مدیریت ارتباطات محرم و نامحرم هنگام استفاده از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی ضروری دانست و گفت: فضای مجازی محلی برای ترویج شبهات در دین و اعتقادات شده است و این مسأله سبب بیتفاوتی جوانان به مسائل دینی شده است./998/پ202/ی