مکتب غدیر هویت جهان اسلام شناخته می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، محمد محمدپور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی امروز در مراسم رونمایی از پوسترهای جشنواره بین المللی خوشنویسی غدیر و جشنواره مشق عشق که در بیت امام جمعه تبریز برگزار شد، اظهار داشت: هم اکنون 80 انجمن فرهنگی، ادبی و هنری در استان فعال هستند.
وی با بیان اینکه سالانه 400 برنامه خرد و کلان از سوی اداره کل و 20 اداره شهرستانی فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان برگزار می شود، خاطرنشان کرد: مهم ترین برنامههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مربوط به ترویج سیره و سبک زندگی اهل بیت عصمت و طهارت، تبیین معارف قرآنی، گسترش فرهنگ ایثار و شهادت و توجه به هنر ارزشی است.
محمدپور با بیان اینکه امسال دومین جشنواره استانی خوشنویسی مشق عشق در شهرستان ملکان برگزار می شود، گفت: هدف از این جشنواره ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و تجلیل از مقام شامخ شهدای مدافع حرم استان به ویژه شهید سیدرضا مراثی است، که 5 مهر اختتامیه و معرفی آثار برگزیده خواهد بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امسال نهمین دوره جشنواره بین المللی غدیر پس از وقفه چند ساله برگزار می شود، تصریح کرد: جشنواره غدیر به همت انجمن خوشنویسان شعبه تبریز و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی و معاونت قرآن و عترت و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.
وی ادامه داد: این جشنواره با هدف بهره گیری از مفاهیم ارزشمند قرآن کریم و عرض ارادت به مقام مولای متقیان حضرت علی(ع) و همچنین تبیین، توسعه و ترویج فرهنگ علوی و تشویق استعدادهای خلاق و ایجاد انگیزه و تحرک برای استمرار فعالیت های تحول آفرین هنر ناب خوشنویسی برگزار می شود.
محمدپور تبادل تجربیات و رهاوردهای این هنر قدسی در بین هنرمندان خوشنویسی، گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری و مذهبی مرتبط با مضامین قرآنی، تبادل تجربیات مفید و ارزنده بین هنرمندان و تشویق هنرمندان برای خودسازی از طریق تحریر آیات را از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با تأکید بر اینکه مکتب غدیر هویت و شناسنامه جهان اسلام است، گفت: زبان هنر بهترین ابزار برای تبیین ارزشهای دینی و شیعی است و در این راستا از ظرفیت و توانایی تمامی انجمن های هنری و ادبی بهرهمند هستیم.
همچنین زنوزی، رییس انجمن خوشنویسی تبریز با ارایه گزارشی از فعالیت دبیرخانه جشنواره خوشنویسی غدیر اظهار داشت: 250 اثر از سوی 171 هنرمند به دبیرخانه ارسال شده که سطج کمی و کیفی آثار نسبت به دوره های گذشته از افزایش محسوس و قابل توجهی حکایت دارد.
وی موضوعات جشنواره را شامل خوشنویسی قطعاتی از سوره صف(به انتخاب هنرمند) و خوشنویسی فرازهایی از خطبه غدیر عنوان کرد و گفت: هنرمندان آثار خود را در رشته های نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ و ثلث تهیه و تصویر به دبیرخانه ارسال کرده اند که روز اختتامیه برگزیدگان معرفی و تجلیل خواهند شد./202/935/ب1