۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۵
کد خبر: ۴۶۸۵۶۲
از سوی هیأت داوران؛

شرایط داوری جایزه ایثار و رسانه اعلام شد

مسؤول کارگروه معیارسنجی جایزه ایثار و رسانه، شرایط داوری آثار این جشنواره را تشریح کرد.
ایثار و رسانه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی خانه ایثار، داوری مراسم نخستین مراسم ایثار و رسانه در دو مرحله اولیه و نهایی برگزاری می‌شود و عذرا فراهانی به عنوان مسئول کارگروه داوری انتخاب شده است.

رئیس کارگروه معیارسنجی و شاخص‌گذاری با بیان این مطلب،گفت: آثاری که به دست ما رسیده از همه حوزه‌هاست، اما در بحث ایثار اجتماعی، کمترین آثار به دبیرخانه ارسال شده است که دلیل آن هم این است که مفهوم ایثار اجتماعی هنوز برای مردم بازگو نشده است.

محمد حیدری با معرفی گروه داوری گفت: ما همه شاخص‌ها را در دو حوزه آثار و رسانه ها با حضور عموزاده خلیلی، لیلارستگار، جلال خوش‌چهره و بنده ارزیابی می‌کنیم و بر اساس فرمول برای آثار نمره تعیین می‌کنیم. این فرمول به شکلی است که اگر هر کدام از شرکت کنندگان آن را در اختیار داشته باشد می‌تواند به آثار و رسانه‌ خود را نمره دهد.

حیدری نحوه داوری را به این شکل بیان کرد و گفت: آثار بعد از جمع‌آوری در اختیار داوران قرار داده می‌شود و بعد از غربال‌گری اولیه در کمیته ارزیابی مجدد مورد بررسی قرار می‌گیرد. کمیته ارزیابی مجدد برای این منظور شده است که اگر نکته‌ای در آثار فراموش و یا دیده نشده مورد بازبینی قرار بگیرد و اگر هم کسی اعتراضی داشته باشد در این کمیته به اعترض او رسیدگی می‌کنیم. این روش حتی در مرحله نهایی هم وجود دارد و فقط مختص به مرحله بررسی اولیه آثار نیست.

وی افزود: داوری اولیه در دو بخش ایثار اجتماعی و ایثار و شهادت از هم تفکیک شده. ضمن اینکه با انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی به توافق رسیدیم تا شاخص‌های بخش عکس را هم مشخص و این بخش را هم به مرحله داوری اضافه کنیم.

حیدری با بیان اینکه قرار بود پنج داور، آثار را بررسی کنند تصریح کرد: امروز به این جمع‌بندی رسیدیم که این کمیته پنج نفره می‌تواند در دو کمیته سه نفره فعالیت کنند. کمیته اول در جهت بررسی آثار ایثار اجتماعی و کمیته دوم در بخش ایثار  جهاد و شهادت کار خود را پیش می‌گیرند.

محمد حیدری در خصوص معیارهای انتخاب داوران گفت: اولین معیار ما در انتخاب داوران به اشتهار و حرفه‌ای بودن آن‌ها اختصاص پیدا کرده است. معیار دیگر ما اشراف داشتن به حوزه های یاد شده است که در این بین وقت صرف کردن یکی دیگر از معیارهای انتخاب داوران بوده است.

وی با معرفی داوران در مرحله اولیه و نهایی گفت: داوری اولیه بر عهده  سعید فخرزاده، حسین زکریایی عزیزی، اسدالله مشایخی و محمدعلی آقامیرزایی در بخش جهاد و شهادت و مهرداد خدیر، نفیسه زارع کهن و علی کدخدازاده در بخش ایثار اجتماعی است. همچنین در داوری نهایی یونس شکرخواه، احمد توکلی، مسعود میری، حسن نمک‌دوست، محمد جوادمحقق و علیرضا ملکیان حضور دارند. حمید فروتن و فرهاد سلیمانی هم داوران بخش عکس هستند.

حیدری با اشاره به لحاظ کردن دو فاکتور مهم در ارزیابی آثار گفت: ما برای شناسایی سوژه و انتخاب آن بخش دیگری تعریف کرده‌ایم که این بخش ۴۰ نمره دارد و ۶۰ نمره هم به سایر بخش‌ها تعلق می‌گیرد. ارسال کنندگان آثار باید توجه داشته باشند آثاری به مرحله دوم داوری فرستاده می‌شود که در بخش اول ۳۰ نمره در بخش مفهوم و سوژه کسب کرده باشد.

رئیس کارگروه معیارسنجی و شاخص‌گذاری در خصوص انتخاب رسانه‌های برتر، توضیح داد: با اینکه برخی از نشریات در حوزه‌های ایثار اجتماعی و ایثار شهادت کار می‌کنند اما  نشریاتی که در خصوص ایثار اجتماعی و شهادت فعالیتی را انجام نداده‌اند برای آن‌ها امتیازاتی قائل شده‌ایم تا رسانه‌ها انگیزه پیدا کنند در حوزه ایثار و فداکاری فعالیت بیشتری داشته باشند.

حیدری در پایان با اعلام اینکه تاریخ برگزاری مراسم پایان دهه فجر است گفت: تاریخ برگزاری این مراسم در روزهای ۲۲ تا ۲۶ بهمن ماه سال جاری است./872/102/ب3

ارسال نظرات