۱۰ دی ۱۳۹۵ - ۰۱:۲۶
کد خبر: ۴۷۰۸۳۴
کارشناس اقتصادی:

اعتماد ناشیانه به آمریکا علت عدم لغو تحریم ها است

عبدالملکی خصومت آمریکا با ایران را در چارچوب رویارویی تمدنی غرب با اسلام دانست و رفع تحریم های داخلی به وسیله اقتصاد مقاومتی را بهترین راه نجات اقتصادی ایران عنوان کرد.
حجت‌الله عبدالملکی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الله عبدالملکی، دبیر کارگروه تحقیقات اقتصادی صدا و سیما، در نشست سیاسی که پنج شنبه شب در مسجد امام حسن عسکری(ع) پردیسان قم برگزار شد، به تبیین الگوی نبرد اقتصادی غرب با ایران پرداخت و گفت: دو عنصر اساسی این نبرد عبارت از تحریم و نفوذ است.

وی خصومت غرب با ایران را در چارچوب تحریم های اقتصادی دانست و افزود: عکس العملی که در کشور ما در برابر تحریم های اقتصادی روی داد و  سبب تجدید و تشدید این خصومت شد به صورتی که بعد از فتنه 88 ما شاهد افزایش تحریف ها و فشار اقتصادی هستیم که در قالب قطعنامه 1929 ظاهر شد.

عبدالملکی با اشاره به مراحل افزایش تحریم ها علیه ایران از اول انقلاب تا کنون ابراز داشت: ما در اوایل انقلاب شاهد مورد تحریم یک جانبه آمریکا بودیم و بعد از آن تحریم چند جانبه اتحادیه اروپا و سپس تحریم های به اصطلاح فلج کننده سازمان ملل که بعد از فتنه 88 اتفاق افتاد.

وی در رابطه با مذاکره برای رفع تحریم ها به تأثیرات برجام از دو دیدگاه دولت و متن خود برجام پرداخت و افزود: ثمرات برجام از دیدگاه دولت عبارت بود از لغو همه تحریم ها از روز اجرای توافق ولی به متن برجام که مراجعه می کنیم می بینیم که 50 درصد تحریم ها باقی می ماند، از 50 درصد رفع شده 10 درصد لغو و 40 درصد موقتا متوقف می شود که بخشی از روز اجرا و بخشی بعد از 8 سال و بخشی هم بعد از ده سال با تأیید آژانس بین المللی انرژی اتمی و علاوه بر این ها همه تحریم های لغو شده برگشت پذیر است.

روی لغو تحریم ها نمی شود حساب کرد

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به نقض قطعی برجام به وسیله تمدید قانون آیسا اظهار داشت: اکنون به این نتیجه رسیده ایم که روی لغو تحریم ها دیگر نمی شود حساب کرد و عملکرد آمریکا و اتحادیه اروپا از طریق سنگ اندازی در مسیر لغو تحریم ها و مجبور کردن ایران به امضای معاهداتی مانند fatf هم این را نشان می دهد.

اعتماد ناشیانه به آمریکا علت عدم لغو تحریم ها است

وی عدم لغو تحریم ها را ناشی از اعتماد ناشیانه به آمریکا دانست و خاطرنشان کرد: آمریکا درست بعد از برجام نه تنها تحریم ها را کاهش نداد بلکه بیش از 70 تحریم را هم اضافه کرد و در نهایت هم صریحا برجام را نقض کرد.

عبدالملکی با طرح این سؤال که چرا آمریکا دست از تحریم برنمی دارد، تصریح کرد: مشکل آمریکا با ما بر سر مسأله هسته ای نیست بلکه مشکل آنها در چارچوب رویارویی تمدنی غرب با اسلام است که از زمان جنگ های صلیبی آغاز شده است و الآن با احیای این تمدن به وسیله ایران در حال تشدید شدن است.

وی سه رکن علم، فرهنگ و اقتصاد را برای شکل گیری یک تمدن ضروری دانست و افزود: روند پیشرفت علمی ایران در عصر انقلاب اسلامی بسیار زیاد است و این امر غرب را نگران کرده است؛ بنابراین غرب تمام تلاش خود را می کند تا در بعد فرهنگ و اقتصاد ایران را زمین گیر کند تا نتواند تمدن اسلامی را احیا کند.

کارشناس مسائل اقتصادی به ظرفیت بالقوه ایران برای رشد اقتصادی اشاره و تصریح کرد: ایران از ظرفیت بالایی در بخش های کشاورزی، فراوری محصولات نفتی، سرمایه نخبگانی، بانکداری اسلامی، ترانزیتی، معدنی و دیگر موارد برخوردار است که اگر از آن به درستی استفاده کنیم در افق 35 ساله قادر خواهیم بود دومین اقتصاد جهان بعد از چین باشیم.

تحریم های داخلی بیشتر از تحریم های خارجی ایران را فلج کرده است

وی با بیان این که 80 درصد تحریم های ایران داخلی هستند، گفت: هدف تحریم های خارجی که تنها 20 درصد بر ما اثر گذاشته است نا امید کردن مردم از انقلاب بود ولی تحریمی که ما را فلج کرده است از ناحیه خودمان و از داخل کشور است.

عبدالملکی به تبیین تحریم های داخلی پرداخت و اظهار داشت: تحریم تولید کننده علیه مردم با کیفیت پایین محصولات، تحریم مردم علیه تولید کننده با نخریدن محصولات ایرانی، تحریم بانک ها علیه تولید کنندگان با اختصاص تنها 5 درصد از تسهیلات به تولید کنندگان، تحریم دولت علیه وارد کننده با واردات کالا، تحریم مدیران علیه مردم با کم کاری، تحریم جریان های سیاسی علیه مردم و تحریم های دیگر از این قبیل مهمتر از تحریم های خارجی است و دشمن روی این تحریم ها دل بسته است.

وی اقتصاد مقاومتی را به معنی مذاکره برای رفع تحریم های داخلی توصیف کرد و گفت: ایران با اقتصاد مقاومتی می تواند به قله برسد و زمانی که به قله رسید تحریم های خارجی خود به خود لغو خواهد شد./843/پ201/ج1

ارسال نظرات