۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۹
کد خبر: ۴۹۷۹۷۷
نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین:

اولی الالباب اهل ذکر و فکر هستند

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی با اشاره به ویژگی‌های اولی الالباب, گفت: اولی الالباب اهل ذکر و فکر هستند هم اهل عقل هستند و هم قلب و دل دارند بیان ویژگی‌های اولی الالباب از آیه نوزده سوره رعد شروع می‌شود و خداوند می‌فرماید آیا آن کسی که به این بلوغ رسیده است که آیات قرآن حق است این آدم مانند انسان‌های کور و نابینا است.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین در جلسه تفسیر قرآن کریم که در حسینیه امامزاده اسماعیل قزوین برگزارشد، با اشاره به تفسیر آیاتی از سوره قلم گفت: خداوند خطاب به پیامبرش می‌فرماید ای پیامبر خداوند برای تو اجر غیرممنون در نظر دارد یعنی اجری که خداوند نسبت به آن اجر بر تو منت نمی‌گذارد و هم به معنای اینکه این اجر اجری غیرمقطوع است و ادامه دارد.

وی در ادامه افزود: خداوند در ادامه آیه خطاب به پیامبر بزرگوار می‌فرماید ای پیامبر خدا به خاطر صبوری‌ها و شکیبی‌های تو در برابر کفار و مشرکان و منافقان اجر و پاداشی مدام و پیوسته در نظر گرفته است خداوند متعال در قبال این صبوری‌ها اجری بی‌نقص و بی‎عیب را عطا و عنایت می‌کند.

امام جمعه قزوین در ادامه با اشاره به معنای لغت غیرممنون بنا بر تفسیر کشاف زمخشری اظهار کرد: زمخشری در تفسیر خود معنای غیرممنون را به غیرمقطوع تعبیر کرده است وی در ادامه بیان می کند که خداوند اگر اجر بی‌منتی را به پیامبر عنایت کرده است به خاطر هنر شکیبایی و صبوری خود حضرت بوده است این اجر در حقیقت به خاطر رنج‌ها و سختی‌هایی است که پیامبر کشیده است.

وی در ادامه با بیان اینکه منت گذاشتن به خاطر عنایت‌های ابتدایی خداوند است ابراز کرد: آن اعمالی را که خداوند به آنها وعده اجر و پاداش به پیامبر داده است بدون منت است اینکه چرا اجر پیامبر غیرممنون شده است به خاطر شکیبایی آن حضرت در مقابل افتراها، تهمت‌ها و نسبت‌های ناروایی بود که به آن حضرت می‌گفتند.

 امام جمعه قزوین در ادامه با اشاره به معنای صبر از دیدگاه قرآن خاطرنشان کرد: در سوره لقمان آیه هفده لقمان حکیم در وصیت‌هایی به فرزند خود می‌گوید در آنچه که به تو اصابت می‌کند و فشارهایی که از ناحیه دوست و دشمن به تو می‌رسد شکیبایی پیشه کن این از امور بسیار مهم است که همان عزم الامور است در سوره شوری آیه چهل و سه قرآن می‌فرماید هر که شکیبایی کند و گذشت و بخشش داشته باشد این حالت و توان تصمیم گیری عزم الامور نامیده می‌شود.

وی در ادامه اضافه کرد: درسوره احقاف آیه سی و پنج خداوند متعال می‌فرماید ای پیامبر آن گونه شکیبابی بورز که پیامبران اولوالعزم صبوری کردند و در مقابل آنهایی که با تو مقابله می‌کنند شتاب نکن قیامت که برپا می‌شود افرادی که عمر خود را پای دنیا گذاشتند این طور احساس می‌کنند که زندگی در دنیا تنها بخشی از یک روز بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های اولی الالباب تصریح کرد: اولی الالباب اهل ذکر و فکر هستند هم اهل عقل هستند و هم قلب و دل دارند بیان ویژگی‌های اولی الالباب از آیه نوزده سوره رعد شروع می‌شود خداوند می‌فرماید آیا آن کسی که به این بلوغ رسیده است که آیات قرآن حق است این آدم مانند انسان‌های کور و نابینا است.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین ابراز کرد: مقایسه میان انسان‌های کور و بینا با مقیاس قرآنی را تنها اولی الالباب می‌فهمند و درک می‌کنند و ممکن است این خردمندان سواد خواندن و نوشتن نداشته باشند و در مقابل آن انسان کور به علم و دانش هم مشهور و معروف باشد اولی الالباب برای اینکه وجه پروردگار را ببینند صبوری و استقامت می‌کنند تا وجه رب روزی آنها شود.

وی در پایان گفت: از منظر قرآن خردمندان کسانی هستند که وقتی روز قیامت بهشت را به آنها پیشنهاد می‌کنند در حقیقت پاداش غیرممنون به آنها داده می‌شود و به آنها گفته می‌شود عاقبت بخیر شدید./۲۰۲/۸۷۳/ب۱

ارسال نظرات