۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۰
کد خبر: ۵۰۵۸۷۲

فضای سایبری در خدمت جنگ نرم

جامعه شناس گفت: ایران با دارا بودن پیشینه غنی تمدنی، فرهنگی و مذهبی می تواند در فضای مجازی جریان ساز باشد و به یک قدرت برتر در عرصه فرهنگی، اطلاعات و ارتباطات تبدیل شود.
فضای مجازی

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، امیرمحمد حسینی، جامعه شناس با بیان اینکه امروز شاهد رقابت فضای مجازی با زندگی واقعی هستیم، اظهارداشت: پیشرفت تکنولوژی های ارتباطی زندگی واقعی افراد را تحت تاثیر خود قرار داده است به طوری که زندگی مجازی بخش اعظمی از زندگی مردم را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به جذابیت، تنوع و دستیابی آسان فضای مجازی، خاطرنشان کرد: علی رغم کاربردهای مثبت فضای مجازی، گستردگی فضای مجازی باعث ایجاد چالش های متعددی برای افراد جامعه می شود.

حسینی با بیان اینکه چالش های فرا روی کاربران فضای مجازی محدود به فرهنگ خاص یا کشور و منطقه جغرافیایی خاص نمی شود، تصریح کرد: امروز همه کشورهای دنیا با چالشی به نام اینترنت و زندگی مجازی مواجه هستند.

جامعه شناس با بیان اینکه نمی توان از کارکردهای مثبت و تاثیرگذار فضای مجازی در عرصه ارتباطات، اطلاع رسانی و ارتقا سطح آگاهی و دانش بشر چشم پوشی کرد، ادامه داد: استفاده موثر، برنامه ریزی شده، مدیریت زمان و نحوه حضور در فضای مجازی، هدفمندسازی فعالیت در فضای مجازی می تواند از آثار و تبعات منفی شبکه های مجازی و اینترنت بکاهد.

وی با بیان اینکه تکنولوژی همواره اهداف و برنامه های سازنده خود را دنبال می کند، تصریح کرد: فضای مجازی به عنوان ابزار نوین ارتباطات نیز به دنبال تامین اهداف و برنامه های کشورهای سازنده خود است که با شیوه ای هنرمندانه و خزنده به دنبال ترویج سبک زندگی مورد نظر سازندگان این تکنولوژی است.

حسینی، جریان سازی های فرهنگی، جایگزین کردن ارزش ها، تغییر ذائقه، نوع نگاه و دیدگاه ها، ایجاد نیازها و خواسته های جدید متناسب با عصر تکنولوژی، تغییر ساختارهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی را از جمله اهداف و برنامه های فضای مجازی عنوان کرد.

وی افزود: گسترش فضای مجازی بدون فراهم شدن زیرساخت های فرهنگی نه تنها در توسعه علم و ارتقا دانش و آگاهی راهگشا نخواهد بود بلکه مانند یک بمب در میان ارزش ها و هنجارهای اخلاقی و مذهبی عمل خواهد کرد و به مرور زمان در سبک زندگی کشور تغییرات قابل توجهی ایجاد می کند.

جامعه شناس با اشاره به اینکه امروز دامنه فعالیت شبکه های مجازی افزایش یافته است و امکانات و تجهیزات سمعی و بصری آنها نیز به روز می شود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فضای مجازی به عرصه ظهور و بروز قدرت های اطلاعاتی و محتوایی است بنابراین کشورهایی که حضور بیشتر و موثرتری در فضای مجازی داشته باشند، فرصت بیشتری در جریان سازی اطلاعات و تاثیرگذاری فرهنگی و  اجتماعی بر روی جوامع دیگر خواهند داشت.

وی با بیان اینکه فضای مجازی به میدان نبرد میان کشورها تبدیل شده است که در آن قدرت برتر از آن کشورهایی است که توانسته اند حضور محتوایی و پرقدرتی در فضای مجازی داشته باشند، تاکید کرد: ایران با دارا بودن پیشینه غنی تمدنی، فرهنگی و مذهبی می تواند در فضای مجازی جریان ساز باشد و به یک قدرت برتر در عرصه فرهنگی، اطلاعات و ارتباطات تبدیل شود.

حسینی با بیان اینکه اقداماتی در حوزه تولید محتوا، جریان سازی فرهنگی و اجتماعی در فضای مجازی انجام شده است، اما هنوز برای رسیدن به نقطه مطلوب باید بکوشیم، خاطرنشان کرد: تولید محتوای غنی اسلامی ایرانی که از سرشت  و فطرت انسان برآمده است می تواند در فضای مجازی به یک جریان غالب و تاثیرگذار در دنیا تبدیل شود.

وی با اشاره به ضرورت برنامه ریزی، طراحی و هدفمندسازی جهت حضور موثر در فضای مجازی گفت: تولید بازی های رایانه ای، تولید محتوا، ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی در قالب شبکه های اجتماعی، بازی های رایانه ای، معرفی نمادها و اسطوره های ملی در فضای مجازی می تواند به حضور موثر  کشورمان در فضای مجازی کمک کند./۱۳۲۵//۱۰۲/خ

ارسال نظرات