چند خبر کوتاه از استان هرمزگان
به گزارش خبرگزاری رسا در هرمزگان، سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در اولین جشنواره لیمو ترش رودان گفت: شرق هرمزگان روزگاری بهشت جنوب ایران بود اما اکنون شرایط سختی بر این منطقه قالب شده است با این حال مردم سختکوش این منطقه در تلاش برای نجات آن و بهبود وضعیت اقتصادی آن هستند.
وی افزود: بروز بیماریهای مختلف گیاهی در این منطقه موجب شده که توان آن تحلیل برود اما باید راهکارهای تازه در این زمینه را شناسایی و اجرا کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان این که ایجاد امکان صادرات مطلوب محصولات کشاورزی از شرق هرمزگان میتواند سبب ارتقای وضعیت کشاورزی و تولیدات این منطقه شود، خاطرنشان کرد: بازارهای هدف بسیار خوبی در پیرامون ایران برای محصولات کشاورزی استان هرمزگان وجود دارد که میبایست برای آنها برنامهریزی بهتری صورت گیرد.
ذوالقدر ادامه داد: کشاورزی کشورمان نیاز به بازنگریهای اساسی بخصوص با رویکرد کاهش استفاده آب در میزان تولیدات دارد و ضروری است تا مراکز علمی موجود در استان هرمزگان در این زمینه فعالانهتر عمل کنند و برای بهبود شیوههای کشت، مدلهای جدید ارائه کنند.
وی تصریح کرد: سهم بخش کشاورزی و بخصوص درآمدهای حاصله از آن از ناحیه صادرات باید افزایش پیدا کند و ما کشوری هستیم که تنوع آب و هوایی ویژهای داریم و میتوانیم از این ظرفیت برای تولید محصولات مختلف در فصول مختلف سال نیز استفاده کنیم.
گفتنی است، اولین جشنواره لیمو ترش رودان با حضور فاطمه ذوالقدر نماینده هرمزگانی مردم تهران در مجلس حجتالاسلام ذوالقدر نماینده شرق هرمزگان، حسین هاشمی رییس مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس،کیخواه نائب رییس کمیسیون کشاورزى مجلس، موسوى لاریگانى نائب رئیس کمیسیون اقتصادى مجلس و برخی از مسؤولان محلی استان هرمزگان در شهرستان رودان در حال برگزاری است.
مدل اقتصاد کشور را به سمت توسعه توان صادراتی هدایت کنیم
حجتالاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در حاشیه این جشنواره در جمع خبرنگاران گفت: باید مدل اقتصاد کشور را به سمت توسعه توان صادراتی بخصوص در حوزه محصولات کشاورزی هدایت کنیم.
وی افزود: یکی از چالشهای اقتصاد ما اتکای بیش از اندازه به درآمدهای نفتی در طول چندین دهه متمادی بوده است که ما را از توجه به دیگر حوزهها غافل ساته و همین مسأله آسیبهایی را متوجه ما کرده است.
حجت الاسلام موسوی لارگانی تصریح کرد: اقتصاد تک محصولی بخصوص اقتصاد متکی به نفت آسیبپذیر است اما در جهان میبینیم که اقتصادهایی که اتکای خودشان را به یک محصول کم کرده و به سمت صادرات هدفمند چندین محصول متنوع از جمله محصولات کشاورزی رفتهاند از اقتصاد باثباتتری برخوردارند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به ضرورتهای اقتصادی کشور در شرایط حاضر، عنوان کرد: کشاورزی را باید محور توسعه صادراتی خودمان قرار دهیم و از موقعیت منطقهای خودمان و از شرایط سیاسی پیرامونی کشورمان استفاده کرده و تراز کشاورزی ایران را ارتقا دهیم و بازارهای هدف در منطقه را شناسایی و بر اساس نیاز آنها پیش رفته و این بازارها را در دست بگیریم.
حجتالاسلام موسوی لارگانی ادامه داد: برگزاری جشنواره محصولات مختلف در کشور میتواند شور و اشتیاق کشاورزان در تولید محصولات با کیفیت را تقویت کرده و اهمیت حوزه کشاورزی را به تولیدکنندگان این بخش نیز یادآور شود و از سوی دیگر مشکلات بخش کشاورزی یک حوزه خاص را نیز به مسؤولان در لایههای مختلف انتقال دهد تا بتوانند برای آن گرهگشایی کنند.
وی تصریح کرد: کشورهای پیرامونی ایران به محصولات کشاورزی ما نیاز دارند و اگر ما به طور دقیق و حسابشدهای با علم و دانش کافی دست به تولید محصولات در نقاط مختلف کشور بر اساس توان صادراتی آن منطقه بزنیم، بازارهای هدف پیرامونی را تصرف خواهیم کرد و به جرأت میتوان گفت که به اندازه درآمد حاصل از فروش نفت، درآمد نفتی نیز نصیب کشور خواهد شد.
نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: رودان و دیگر شهرهای استان هرمزگان فرصتهای خوب صادراتی بخصوص برای صادرات به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و دریای عمان را دارند و باید زیرساختهای توسعه صادرات این منطقه بیش از پیش فراهم شود و دستگاههای متولی با تحرک بیشتری در این زمینه نقشآفرینی کنند.
فرهنگ مطالبه گری باید در جامعه نهادینه شود
احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در نشست صمیمی با اصحاب رسانه به مناسبت روز خبرنگار ضمن تبریک این روز، از آمادگی خود برای همکاری با خبرنگاران در زمینه های مختلف حوزه رسانه خبرداد و گفت: نامگذاری 17 مرداد به عنوان روز خبرنگار بهانه خوبی برای جمع شدن دور هم اصحاب رسانه و مسئولان برای بررسی و ارائه راهکار حل مشکلات جامعه است.
وی به بررسی و واکاوی حرفه خطیر خبرنگاری پرداخت و افزود: خبرنگاران در چهارچوبی که قانون مطبوعات برای فعالیتشان تعریف کرده است به وظیفه پرسشگری خود از مسئولان در راستای ارائه خدمت به مردم و همچنین ارائه عملکرد مسئولان به مردم به انجام وظیفه می پردازند.
مرادی به درک صحیح از جایگاه رسانه و نقش خبرنگاران در جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: اگر در برخی محافل از ورود خبرنگار ممانعت می شود، پاسخ سئولاتش را نمی دهند و یا تهدیدش می کنند بیانگر آن است که در جامعه ما علارغم مدنی بودنش، مشکلات حوزه رسانه ای آن نسبت به دنیا پررنگ تر است.
مرادی بر بالا بردن سعه صدر مسئولان تاکید کرد و گفت: مسئولان باید از کانال رسانه ها پاسخگوی مردم باشند و خبرنگاران حلقه اتصال بین مردم و مسئولان به شمار می روند.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس در ادامه با اذعان به اینکه جایگاه خبرنگاری از نظر قانونی نیز خوب تعریف نشده است، خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس برای ورود به همه مسائل و اظهار نظر در زمینه های مختلف مصونیتی دیده شده است که این موضوع باید به حوزه رسانه و خبرنگاران نیز سرایت کند.
وی با بیان اینکه آنچه که از همه مهمتر است و می تواند در قالب یک گفتمان مطرح شود واقف بودن خود خبرنگاران به حوزه رسالت شان است، تصریح کرد: یک خبرنگار نباید فعالیتش تنها به شرایط عادی و آرام محدود شود بلکه خبرنگار باید باانگیزه و تحولگرا باشد و بتواند در یک فضای مسموم و خشن همانند صحنه های نیرد و جنگ و خونریزی، رسالت رسانه ای خود را به بهترین شکل انجام دهد.
مرادی با اشاره به جایگاه و موقعیت استراتژیک استان هرمزگان در سطح کشور، بیان کرد: امروز هر بخش هرمزگان برای کشور دارای اهمیت است و جامعه رسانه ای باید به گونه ای فعالیت کنند که موجبات تحول در حوزه های مختلف استان را فراهم سازند.
فرهنگ مطالبه گری باید در جامعه نهادینه شود
وی همچنین بر نهادینه سازی فرهنگ مطالبه گری در استان تاکید کرد و گفت: رسانه ها سعی کنند اگر اختلافی میان نمایندگان می بینند به آن دامن نزنند تا ما نمایندگان مجلس بتوانیم با احترام متقابل در راستای دفاع از حقوق مردم و تلاش در جهت توسعه و آبادانی استان صدای واحد باشیم.
نماینده مردم بندرعباس، قشم، بندرخمیر، حاجی آباد و ابوموسی در مجلس دهم به بحث اشتغال در هرمزگان نیز پرداخت و عنوان کرد: سال گذشته برای جا انداختن این موضوع که نرخ بیکاری در هرمزگان بالای 30 درصد است بسیار هزینه کردم.
وی با انتقاد از وضعیت به کارگیری نیروهای بومی در صنایع، پالایشگاه ها و آلومینیوم المهدی در بندرعباس، تصریح کرد: غیر از خبرنگاران، کسی نمی تواند در این زمینه ورود پیدا کند و این واقعیت ها را به مردم بگوید.
گرایش فکری رسانه ها نباید در منافع مردم تاثیرگذار باشد
مرادی با تاکید بر اینکه گرایش فکری رسانه ها نباید در منافع مردم تاثیرگذار باشد، یادآور شد: اگر این موضوع در جامعه رسانه ای ما نهادینه شود، قطعا بسیاری از مشکلات مردم حل شدنی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به حاشیه های مراسم تحلیف ریاست جمهوری اشاره و خاطرنشان کرد: سلفی گرفتن نمایندگان با موگرینی در فضای غیررسمی بعد از پایان مراسم تحلیف بود، اما در هر صورت کار درستی نبود و البته حسن این اتفاق این بود که نمایندگان به اشتباه خود پی بردند و عذرخواهی کردند.
عظمت مراسم تحلیف را زیر سوال نبریم
وی با اشاره به حضور نمایندگانی از 103 کشور دنیا در مراسم تحلیف، تاکید کرد: نباید عظمت این مراسم بخاطر یک سری حواشی جزئی زیر سوال برده شود و موضوع مهم این مراسم این بود که حضور پررنگ هیات های خارجی نشانه تائید نظام است.
مرادی همچنین به موضوع رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی نیز اشاره کرد و افزود: احتمالا جز یک و یا دو وزیر معرفی شده، مابقی از مجلس دهم رای اعتماد خواهند گرفت./۸۵۱/ت۳۰۳/ب۱