منبرهای سکولار سرآغاز سقوط جامعه دینی است
حجت الاسلام حافظ مومنی فر مسؤول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه حضرت روح الله در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در پاسخ به این پرسش که مجالس سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) چه نقشی در معرفتافزایی جامعه دارد، گفت: مجالس امام حسین(ع) عرصه تحول روح و تربیت انسانها است.
وی افزود: ثمره شرکت در مجالس امام حسین(ع) و گریه بر مظلومیت ایشان الگو گرفتن از رفتار و منش حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است الگو گرفتن از سیره و سبک زندگی و شهادت حضرت حسین(ع) زمینه همرنگ شدن با آن حضرت را فراهم میکند.
حجت الاسلام مومنیفر با تاکید براینکه تلاش و اهتمام مبلغان و وعاظ در ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) باید حول محور معرفی سب زندگی حسینی باشد، ابراز کرد: معرفتافزایی و شناخت سبک زندگی اسلامی باید مهترین بعد مجالس اهل بیت(ع) باشد بنابراین مجالس روضه امام حسین(ع) برای شرکت کنندگان باید معرفت و بصیرت افزایی داشته باشد.
مسؤول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه حضرت روح الله ادامه داد: معرفت و بصیرت افزایی زمینه الگوپذیری افراد از مکتب امام حسین(ع) و در نهایت سنخیت پیدا کردن جامعه با مکتب حسینی میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که روحانیان باید چه مسائلی را در منبرهای بیان کنند، گفت: رهبر معظم انقلاب میفرمایند: یک منبر خوب منبری است که دارای چند بخش اعتقادی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی متناسب با نیازهای روز جامعه باشد، به اعتقاد بنده منبریها باید در منبرهای خودشان از کلی گویی، پراکنده گویی و بیان غیرمتناسب با توجه به فهم مخاطب اجتناب کنند.
حجت الاسلام مومنیفر ادامه داد: یک منبری هوشمند مخاطب شناس است و مطالب خود را به روز و براساس شرایط مخاطبان بیان میکند یکی از دلایلی که خداوند 124 هزار پیامبر جهت هدایت انسانها گسیل ساخت همین موضوع است که انسانها در طول دوران و حتی در یک عصر نیز با هم تفاوتهای زیادی دارند، بنابراین نخستین نکتهای که منبریها باید مورد توجه قرار دهند رعایت تناسب بین مطالبی است که به مخاطب ارائه میدهند.
مسؤول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه حضرت روح الله اضافه کرد: نکته دیگری که روحانیان و مبلغان باید در نظر بگیرند دوری کردن از حاشیهها و مطالب غیرضروری است، متاسفانه بعضی از روحانیان به قدری در منبر خود مطالب حاشیهای مطرح میکنند که از اصل و متن غافل میشوند معمولا چنین منبرهایی جذابیت لازم را برای مخاطبان ندارد و به مرور خلوت و خلوتتر میشود.
وی ارائه مطالب متنوع را از دیگر نکات مهمی دانست که باید منبریان به آن توجه کنند اظهار داشت: اگر روحانی در مجالس خود دائما به یک موضوع بپردازد و هیچ تنوعی در کلام و موضوع کلام ایجاد نکنند مخاطبین نمیتوانند بهره کافی را ازمنبر ببرند.
حجت الاسلام مومنیفر ادامه داد: به طور کلی منبری خوب، کامل و جامع است که به فرموده رهبر معظم انقلاب تنها به مسائل اعتقادی نپردازد و همه ابعاد را دربر بگیرد، منبر خوب باید افزون بر مسائل اعتقادی به مسائل اخلاقی، سیاسی و اجتماعی روز جامعه نیز بپردازد، منبریها و روحانیان نباید از مسائل روز جامعه در ابعاد مختلف غافل شوند که اگر اینطور شود از متن مردم فاصله گرفته و این فاصله سبب میشود مردم و پامنبریها نتوانند از مطالب خطیب استفاده کنند گویی روحانی در یک دنیای دیگری است و مردم در دنیای دیگر زندگی میکنند.
مسؤول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه حضرت روح الله در خصوص بدعتها و انحرافاتی که مجالس مذهبی را مورد تهدید قرار میدهد، گفت: هر حرکت پسندیدهای قطعا مخالفینی هم دارد و همواره کسانی هستند که درصددند آن حرکت پسندیده را از مسیر اصلی خود منحرف کنند، از جمله انحرافاتی که مجالس و هیات مذهبی را تهدید میکند مساله قمهزنی و زنجیرزنی همراه با تیغ است امروزه دشمنان اسلام و تشیع مانور و تمرکز ویژهای براین مساله دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از انحرافات مجاس عزاداری استفاده از آلات موسیقی در عزاداریها است، تصریح کرد: استفاده کردن بیجا و غیرضروری از آلات موسیقی در مجالس عزاداری افراد را از هدف اصلی برپایی مجالس عزای حضرت اباعبدالحسین(ع) دور میکند.
حجت الاسلام مومنیفر ادامه داد: از دیگر انحرافات مجالس عزاداری این است که در برخی مجالس از سخنران مذهبی استفاده نمیشود و افراد به عزاداری و روضهخوانی اکتفا میکنند این یک اشتباه و انحراف بزرگ است، مجلسی که سخنران مذهبی و روحانی ندارد نمیتواند بصیرتافزایی برای مردم داشته باشد بنابراین عزاداری که فاقد معرفت و آگاهی بخشی باشد ثمری نخواهد داشت اساسا هدف از برپایی مجلس عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) افزایش بصیرت و معرفت دینی، سیاسی، اعتقادی و اخلاقی جامعه است.
مسؤول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه حضرت روح الله تاکید کرد: وظیفه اصلی مبلغان و روحانیان این است که معارف دین و سیره اهلبیت(ع) را به مردم معرفی کنند اصل این است که مردم بدانند چگونه جامعه مسلمان به جایی رسید که امام خود را تنها گذاشتند و آن فاجعه عظیم رخ داد، اصل این است که مردم با هدف و آرمان امام حسین(ع) آشنا شوند.
وی یکی از خطراتی را که این روزها مجالس امام حسین(ع) را مورد تهدید قرار داده منبرهای سکولار دانست و گفت: مهمترین اعتقاد منبرهای سکولار این است که منبر فقط باید با دین مردم کار داشته باشد و نباید به دنیای مردم کاری داشته باشد، در صورتی که دین و دنیا از یکدیگر جدا نیستند موفقیت یک نظام و حکومت اجتماعی در گرو موفقیت نظام هنجاری، دینی و ارزشی جامعه است.
حجت الاسلام مومنیفر ادامه داد: فاصله گرفتن از دین کامل و جامع و رفتن به سوی دینی که تنها به عبادات و مناسک فردی اکتفا میکند سرآغاز سقوط یک جامعه است، دینی که از افراد تنها یک سری عبادات فردی میخواهد اساسا دین نیست، نمیتوان به دینی که کاری به جامعه، سیاست و مسائل روز جامعه ندارد نام دین اطلاق کرد.
مسؤول نمایندگی ولی فقیه ناحیه حضرت روح الله اضافه کرد: منبرهای سکولار به دنبال جدا کردن دین از اجتماع، سیاست و مسائل روز است، مستکبرین عالم طرفدار چنین منبرهایی هستند، دینی که تنها به مسائل عبادی فردی میپردازد دین مورد علاقه مستکبرین عالم است و اتفاقا زورگویان و مستکبرین جهانی برای چنین دینی پول هم خرج میکنند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: امروز ریشه بسیاری از مفاسد در جامعه از همین تفکر سکولاری نشات میگیرد اساسا جدا کردن دین از دنیا ثمرهای جز فساد و تباهی ندارد، دین حقیقی انسانها را نسبت به جامعه، مسائل روز خود و دنیا مسؤول میداند بیتفاوتی و بیمسؤولیتی در دین جایی ندارد./813/ت301/ب1