فعالیتهای یک ساله پژوهشکده مهدویت و موعود گرایی چشم گیر است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از برگزیدگان مرکز تخصصی مهدویت در محل این مرکز تخصصی در قم برگزار شد.
حجت الاسلام یوسفیان رییس پژوهشکده مهدویت و موعودگرایی در این مراسم ضمن گرامیداشت هفته پژوهش اظهار داشت: از سال 1380 مرکز تخصصی مهدویت شکل گرفت و از سال 1394 نیز سطح چهار مهدویت شروع شد و از سال گذشته به صورت جدی ادامه پیدا کرد.
وی با تأکید بر این که هر مرکز آموزشی به پشتیبانی پژوهشی نیاز دارد، عنوان کرد: از این رو مرکز پژوهشی مهدویت و موعودگرایی شکل گرفت که در سه گروه کار خود را آغاز کرده و هم اکنون طرح هایی در حال آماده سازی دارد.
حجت الاسلام یوسفیان ادامه داد: از مهمترین طرح های در دست اجرا که از پایه های امر پژوهش است این است که برای احادیث مهدویت منابع و موضوعاتی را معرفی کرده ایم تا پژوهشگران از خانواده حدیثی استفاده کنند؛ بالای هزار موضوع جدی و عمیق که در فضای رساله های علمی سطح سه و چهار یا دانشگاهی استفاده می شود، آماده شده و تقدیم دوستان می شود.
وی با بیان این که انتشارات مرکز که با بنیاد حضرت مهدی موعود همکاری می کند، گفت: حدود 260 عنوان کتاب داشته که غالب آن توسط محققان از سوی محققان مرکز تخصصی مهدویت نگاشته شده است.
رییس پژوهشکده مهدویت و موعودگرایی با بیان این که ما در این پژوهشکده کتاب های تخصصی و عمومی عمیق زیادی داشتیم، ابراز داشت: حتی کتاب های قابل توجه برای کودک و نوجوان با یک پشتوانه علمی پژوهش شده است و از سال گذشته تا به امروز نیز 10 عنوان کتاب جدید منتشر کرده ایم و برخی در طول یک سال چندین بار تجدید چاپ شده است.
وی افزود: الان هشت کتاب در دست چاپ داریم که اعم از درسنامه ای و غیر آن است؛ از فعالیت های دیگر امر رساله های علمی بود که به صورت جدی پیگیری می شود و از این رو بیش از 130 پایان نامه از فارغ التحصیلان مرکز دفاع شده یا در حال دفاع شدن است و همین امشب 12 پایان نامه که از سال گذشته دفاع شده تقدیر می شوند.
حجت الاسلام یوسفیان ارائه مشاوره به طلاب و پژوهشگران دینی را از دیگر فعالیت های این پژوهشکده دانست و یادآور شد: فعالیت دیگری که هیچ جای دیگر دیده نمی شود بی تفاوت نبودن نسبت به حوادثی است در سطح جامعه پا به میدان گذاشته است به همین جهت در مسائل انحرافی با جدیت وارد شدیم و سعی کرده ایم فتنه های مختلف را خاموش کنیم.
وی یادآور شد: علی رغم امکانات محدودی که داریم از ابتدای سال تحصیلی شش نشست علمی خوب داشته ایم و تا آخر سال تحصیلی نیز نشست های علمی زیاد دیگر خواهیم داشت؛ مرکز دو مجله دارد که تابلوی علمی این مرکز است یکی مجله علمی پژوهشی انتظار موعود که تا شماره 55 چاپ شده و دوم مجله علمی تخصصی سپیده سحر.
رییس پژوهشکده مهدویت و موعودگرایی خاطرنشان کرد: مجله نخست عموما پژوهش های کلان و عمیق دارد و برای متخصصان این حوزه است و به همین دلیل که برخی مقالات در سطح چهار نبود و نمی توانست در مجله اول منشتر شود، مجله دوم راه اندازی شد که غالب پژوهش هایی که در آن منتشر می شود از خود دوستان مرکز است.
وی با بیان این که ما در این پژوهشکده بیش از سه هزار عنوان کتاب تخصصی داریم، خاطرنشان ساخت: از سال گذشته 200 کتاب جدید اضافه شده و بیش از 300 پایان نامه مهدویت نیز اضافه کرده ایم./1330/پ۲۰۲/ی