تمدن الهی با بندگی خداوند محقق میشود


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد رییس موسسه فقاهت و تمدن سازی اسلامی، شب گذشته در جلسه تفسیر تمدنی قرآن که در مجموعه فرهنگی شهدای هفت تیر برگزار شد، گفت: قرآن کتاب ذکر است.
وی افزود: انسان اگر توفیق داشته باشد که به صورت منظم در محضر قرآن کریم باشد سعادت میخواهد و لازمه افزایش این سعادت شکر است.
حجت الاسلام اکبرنژاد در ادامه تفسیر «بسم الله الرحمان الرحیم» ابراز کرد: خداوند در ابتدای کتاب نورانی قرآن کریم به انسان تاکید میکند که او باید خداوند را قبل از آن که رحمان ببیند الله و معبود خود بداند؛ از این رو وصف رحمان و رحیم بودن خداوند متوقف بر معبود بودن است.
رییس موسسه فقاهت و تمدن سازی اسلامی ادامه داد: انسان اگر بخواهد به رحمت خداوند دست یابد ابتدا باید عبودیت حضرت حق را به جای آورد، بهشت برای کسانی که بندگی خداوند را به جای نیاوردند حرام است.
وی با اشاره به الله بودن خداوند اظهار داشت: یکی از دو محور اصلی که ما میتوانیم تمدن اسلامی را با تمدن لیبرالیستی مقایسه کنیم همین الله است. تمدن الهی همان تمدن بندگی است و این امر با شناخت الله میسر میشود.
حجت الاسلام اکبرنژاد درباره فرهنگ، گفت: فرهنگ بخش نرم افزاری تمدن به شمار میرود، فرهنگ به آن مجموعه تفکرات، عادتها، آداب و رسومی و نگرشهایی که منجر به یک سبک خاصی از زندگی میشود را فرهنگ میگویند.
رییس موسسه فقاهت و تمدن سازی اسلامی با اشاره به فرهنگ لیبرال، عنوان کرد: در فرهنگ لیبرال نوع نگاه و تفکرات انسان باید بر اساس همین جهان استوار باشد حتی برخی از خداباوران لیبرال بر این عقیده هستند که انسان لیبرال باید این جهانی فکر کند و هر کاری که انجام میدهد نخست سود و منفعت دنیایی آن عمل را بسنجد و بازتاب اعمال در جهان آخرت را فرع بر سایر اعمال بداند.
وی ادامه داد: یک فرد لیبرال زمانی که میخواهد نماز بخواند ابتدا به این فکر میکند که آن نماز برای او چه آوردههای دنیایی به همراه خواهد داشت و او به این نتیجه میرسد که نماز آرامش روانی را برای انسان به ارمغان میآورد و این امر برایش مهمتر از اموری است که در آخرت به نمازگزاران عطا میشود.
حجت الاسلام اکبرنژاد اضافه کرد: در فرهنگ لیبرال انسان آزاد، محور قرار میگیرد تا اراده او آزادتر و فعالتر شود تا اراده انسان در دنیا حاکم باشد؛ برای مثال عمل نامشروع در فرهنگ لیبرال اگر به اجبار صورت بپذیرد جرم شناخته میشود در غیر این صورت اگر افراد خطاکار با اراده خود مرتکب آن خطا شده باشند جرم به شمار نمیرود در حالی که اسلام آن عمل زشت و قبیح را به هر شکل و صورتی که صورت بپذیرد، جرم و گناه کبیره میداند./813/پ202/ب1