۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۲
کد خبر: ۵۶۲۵۰۷
استاد حوزه و دانشگاه:

فضای مجازی سبب فردگرایی در خانواده‌ها شده است

حجت‌الاسلام غلامی با اشاره به اینکه فضای مجازی به‌صورت توأمان دارای آثار مثبت و منفی است، گفت: یکی از آثار منفی استفاده نادرست از فضای مجازی ایجاد فردگرایی در خانواده‌های ایرانی است.
فضای مجازی

حجت‌الاسلام محمد غلامی، استاد حوزه علمیه و دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، با اشاره به نقش فضای مجازی در روابط خانوادگی، اظهار کرد: با وجود موارد مثبت فراوان، اما یکی از نقاط منفی فضای مجازی این است که سبب ایجاد فردگرایی در خانواده‌ها می‌شود.

وی اضافه کرد: کاهش ارتباط عاطفی اعضای خانواده، خطری جدی است؛ این در حالی است که فضای مجازی فردگرایی را در خانواده‌ها شکل می‌دهد.

حجت‌الاسلام غلامی گفت: فضای مجازی از این طریق باعث کاهش ارتباط عاطفی اعضای خانواده می‌شود که خطر جدی جامعه امروز است.

وی اضافه کرد: یکی از تأثیرات فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بر کاربران این است که هویت آنها را به چالش می‌کشد. شبکه‌های اجتماعی مجازی، کاربر را به هویتی فردمدار شده تبدیل می‌کند و درواقع این قابلیت به فرد داده می‌شود تا خود را هر گونه که می‌خواهد، روایت کند.

حجت‌الاسلام غلامی افزود: در فضای مجازی، معادلات پیشین هویت دچار تحول شده و بازتعریف هویت فردی و اجتماعی در فضای مجازی قابل بررسی است؛ به‌گونه‌ای که حتی مفاهیم انسانی با ابعاد زیست‌شناختی مانند بلوغ نیز در دنیای مجازی تعابیر جدیدی یافته است.

این استاد حوزه علمیه و دانشگاه خاطرنشان کرد: اثرات دیگر فضای مجازی در عرصه زندگی افراد، کمرنگ شدن ارتباط‌های اجتماعی حقیقی بین افراد است که این امر باعث منزوی شدن و افزایش روحیه فردگرایی در افراد جامعه می‌شود.

به گفته حجت‌الاسلام غلامی این موضوع به ‌صورت‌های مختلف باعث آسیب‌پذیر شدن فرد و ایجاد بیماری‌های مختلف روانی در انسان‌ها و جامعه می‌شود؛ ازاین‌رو باید استفاده از فضای مجازی با آگاهی از نقاط مثبت و منفی آن باشد./9314/ت303/ب1

ارسال نظرات