مواجهه ایران با تکنولوژی غرب
به گزارش خبرگزاری رسابه نقل از سوره مهر، کتاب «ایران اسلامی در مواجهه با تکنولوژی غرب» تالیف محمدحسین بادامچی با آثاری از سیدحسین نصر، دکتر مهدی گلشنی، حجتالاسلام دکتر خسروپناه، دکتر پارسانیا، ابراهیم فیاض و ... منتشر شد.
فصل اول به کهنترین سنت فلسفی ایران، یعنی «فلسفة اسلامی»، اختصاص یافته است که با چهرههای شاخصی چون سید حسین نصر و حضور استادانی چون دکتر مهدی گلشنی، حجتالاسلام دکتر خسروپناه، و خانم دکتر علم الهدی و بیش از همه با ارائه و مقالة بدیع حجت الاسلام دکتر پارسانیا ظهور پُررنگی داشتند.
فصل دوم به سنت معاصر پُرنفوذ دیگری اختصاص یافته که در سالهای پس از انقلاب مهمترین پرچمدار بحث از معضل تکنولوژی در ایران معاصر بوده است. سنت «تکنولوژی به مثابة گشتل» که با جدی گرفتن تأملات فیلسوف آلمانی نیمة اول قرن بیستم، مارتین هایدگر، و اندیشمندانی چون احمد فردید در ایران، تکنیک را فینفسه یکی از مهمترین مسائل و مشکلات عمیق مواجهه ایران اسلامی با مدرنیته و جهان غربی قلمداد میکنند.
فصل سوم اما به رویکرد نه چندان پُرسروصدا، اما پُرسابقهای متعلق است که با عنایت به سنت تاریخی ـ فلسفی ایده آلیسم آلمانی و به ویژه جورج ویلهلم فردریش هگل به مسئله تکنولوژی به منزله یکی از مصادیق «معضل تاریخی تجدد ایرانی» مینگرند. دکتر محمدعلی مرادی و دکتر ابراهیم فیاض، که عمدتاً از این منظر به مسائل ایران مینگرند در این فصل به این مبحث پرداختهاند.
فصل چهارم به مهمترین رویکرد آکادمیک مطالعات تکنولوژی، یعنی «فلسفة تکنولوژی»، تعلق دارد که با حضور دکتر علی پایا، دکتر مصطفی تقوی، و همچنین حجتالاسلام دکتر پیروزمند سهم مهمی از بحث فرهنگی تکنولوژی را در ایران به خود اختصاص دادهاند.
فصل پنجم کتاب نیز به وجهه عملی بحث از تکنولوژی، یعنی دانش «سیاستگذاری تکنولوژی» در ایران، اختصاص دارد.
در این فصل صاحبنظرانی چون دکتر رفیعی آتانی، دکتر شجاعی زند، و دکتر حسن بنیانیان از منظری انتقادی به وضعیت سیاستگذاری تکنولوژی در ایران پرداختهاند و پژوهشگرانی چون دکتر طباطبائیان، دکتر سوزنچی، دکتر نادری، دکتر فاتح راد، و دکتر تقوی در نشستهایی به بحث درباره ابعاد سیاستگذاری بومی و اسلامی تکنولوژی در ایران پرداختهاند./۹۹۸/د ۱۰۳/ش