هفتمین اجلاس مجمع جهانی اهل بیت سال آینده برگزار میشود
به گزارش خبرگزاری رسا، آیت الله «محسن مجتهد شبستری» رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) همزمان با بیست و هشتمین سالگرد تأسیس این شورا اظهار داشت: دهم دی ماه مصادف با تأسیس مجمع جهانی اهل بیت(ع) است که به دستور مقام معظم رهبری در اوائل رهبری ایشان در سال 69 تأسیس شد.
آیت الله «محسن مجتهد شبستری» که با رادیو معارف گفتگو می کرد درباره اهداف تأسیس این نهاد بینالمللی اظهار داشت: مجمع جهانی اهل بیت(ع) با هدف احیاء و گسترش فرهنگ و معارف اسلام، حراست از حریم قرآن و سنت نبوی و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، کمک به رشد و اصلاح وضعیت فکری، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی پیروان اهل بیت علیهم السلام و رسیدگی به مشکلات پیروان اهل بیت(ع) در هر قاره ای که ساکن هستند، تأسیس شد. البته مجمع تمام گرفتاری پیروان اهل بیت(ع) را نمی تواند تأمین کند و حتی المقدور برای برطرف کردن مشکلات آنان کمک هایی می کند.
وی در مورد ساختار مجمع هم اظهار داشت: مجمع جهانی اهل بیت(ع) ارکانی دارد که یکی از آنها مجمع عمومی است و اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) هر چهار سال یک بار برگزار می شود. تاکنون شش اجلاس برگزار شده و ان شاءالله سال آینده مجمع عمومی تشکیل خواهد شد. معمولا چهارصد تا هفتصد نفر از علما و شخصیت های شیعه جهان اسلام از کشورهای مختلف در اجلاسیه های گذشته مجمع شرکت کرده اند.
آیت الله شبستری درباره شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) به عنوان یکی دیگر از ارکان مجمع اظهار داشت: حدود بیست نفر از شخصیت های داخلی و خارجی عضو شورای عالی هستند؛ ده یا یازده نفر از داخل کشور و نه یا ده نفر هم از کشورهای خارجی عضو شورای عالی می باشند. شورای عالی، سیاست های کلی مجمع را تنظیم و اجرای برخی از پروژه های مهم را تصویب می کند. برای نمونه تأسیس خبرگزاری اهل بیت(ع) - ابنا - که با 25 زبان زنده دنیا فعالیت می کند، تأسیس شبکه ثقلین و تصویب بودجه سالانه، از مصوبات شورای عالی است؛ همچنین اعضای شورای عالی بر دبیرخانه مجمع نظارت می کند.
وی با بیان اینکه رکن سوم مجمع، دبیرخانه است، افزود: دبیرخانه به فعالیت های اجرایی مانند چاپ و انتشار نشریات و کتب می پردازد. تاکنون 1800 عنوان کتاب درباره معارف اسلام و اهل بیت علیهم السلام به 55 زبان از سوی مجمع منتشر شده است.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) درباره سایر وظایف دبیرخانه مجمع اظهار داشت: وظیفه دوم دبیرخانه ارتباط و همکاری با جمعیت ها و سازمان های اسلامی و اهل بیتی در سراسر جهان است. وظیفه دیگر دبیرخانه، کمک به مرمت مساجد و حسینیه های پیروان اهل بیت(ع) و کمک رسانی به مظلومین و مستنمدان مسلمان می باشد. برای نمونه؛ مجمع برای مسلمانان میانمار، سوریه، پاکستان و اخیرا برای جنگ زدگان یمن کمک های زیادی جمع آوری و به این کشورها ارسال کرد. دبیرخانه در مقاطع خاصی هم بیانیه هایی صادر می کند مثلا جنایاتی که آل سعود در یمن و بحرین مرتکب می شود را با صدور بیانیه هایی محکوم می کند تا مرحمی بر دل مردم عزیز این کشورها باشد.
وی همچنین افزود: اجرای مصوبات شورای عالی برعهده دبیرخانه مجمع جهانی اهل بیت(ع) است و کارهای اجرایی بر عهده دبیرکل محترم است که با همکاری معاونین کارهای اجرایی را انجام می دهند.
آیت الله شبستری در مورد عملکرد و رضایتبخش بودن فعالیت های مجمع جهانی اهل بیت(ع) در طول این سال ها اظهار داشت: نیازهای پیروان اهل بیت(ع) در دنیا خیلی بیش از این حرف هاست. ما حتی المقدور کمک هایی می کنیم و نمی شود گفت که ایده آل بوده است اما به طور نسبی مجمع به وسیله نمایندگان و دفاتر خود در کشورهای مختلف، کمک های خوبی کرده و برنامه های مناسبی اجرا کرده است و تاحدودی توانسته به پیروان اهل بیت(ع) در سراسر جهان خدمت رسانی کند.
وی در پاسخ به این سوال که "در اجلاس مجمع عمومی سال 90، گروه هایی مثل پزشکان و بازرگانان پیرو اهل بیت(ع) در کشورهای مختلف جهان تأسیس شد، فعالیت های این گروه ها برای جمع آوری کمک به پیروان اهل بیت(ع) در سراسر جهان به کجا رسید؟" اظهار داشت: اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) کمیسیون های مختلفی دارد که یکی از آنها، کمیسیون مددرسانی است. در این کمیسیون گرفتاری ها و مشکلات پیروان اهل بیت(ع) مطرح می شود. البته بیشتر کمک های مردمی جهت امداد و آغازه، کمک هایی است که نیکوکاران پیرو اهل بیت(ع) ایرانی تقدیم می کنند. از برخی کشورهای دیگر هم کم و بیش کمک های اقتصادی و مردمی به مجمع می رسد.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پاسخ به سوالی درباره "فعالیت و برنامه های مجمع برای آشنایی افکار عمومی جهان با معارف ناب اهل بیت(ع)" با اشاره به محصولات و تولیدات متعدد فرهنگی مجمع گفت: توصیه می کنم به پیروان اهل بیت(ع) در هر جای دنیا که با مجمع همکاری داشته باشند و اخبار خود را به خبرگزاری ابنا که مخصوص اهل بیت علیهم السلام است، منتقل کنند. کتاب هایی که فرستاد می شود را بین جوانان توزیع کنند. این گونه نباشد کتاب هایی که چاپ می شود و ارسال می کنیم در دفاتر بماند. باید کتاب ها بین تمام اقشار مخصوصا بین جوانان عزیز، توزیع شود. چون در این کتاب ها مطالب مفیدی درباره خانواده و جوانان وجود دارد و اگر از این نشریات و کتاب ها استفاده کنند خیلی مفید خواهد بود./1330/د103/ج