حوزههای علمیه و دانشگاهها به دنبال علم نافع باشند
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز در نشست بزرگداشت علامه طباطبایی که به صورت ویدئو کنفرانس در مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه قرآن صرفاً به عنوان یک کتاب مقدس دیده نمیشود بلکه جایگاه عظیمی دارد، گفت: قرآن تجلیگاه خداوند است، واسطه آن جبرئیل بوده و فرودگاه آن قلب پیامبر(ص) است؛ این کتاب برای تمامی بشر نازل شده است.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی ادامه داد: قرآن تنها کتابی است که تحریف نشده و داستانهای آن واقعی است و هیچ داستانی به صورت خیالی بافته نشده است. آنکه قرآن را نازل فرموده، آسمانها و زمین را آفریده و مالک تمام جهان است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت قرآن به لحاظ علمی اظهار کرد: به رابطه تین و زیتون به لحاظ علمی توجه کنید، به لحاظ علم تغذیه این دو دارای فوایدی برای انسان هستند. از سوی دیگر قرآن به روانشناسی رنگها نیز پرداخته است.
رئیس ستاد اقامه نماز همچنین در ادامه با تأکید بر اینکه قرآن به همه سؤالات بشر پاسخ میدهد، یادآور شد: در حال حاضر که بیماری کرونا شیوع پیدا کرده است، میتوان گفت که کرونا یک سؤال و پاسخ قرآن این است که ما همه شما را امتحان میکنیم. از سوی دیگر قرآن در مورد حوادث میگوید، اگر حوادث نبود علم پیشرفت نمیکرد. هر حادثه و واقعهای موجب پیشرفت و رشد میشود.
وی با بیان اینکه عقل و وحی مکمل همدیگر هستند، گفت: نه عقل جای وحی را میگیرد و نه وحی جای عقل را میگیرد؛ از سوی دیگر کاری که وحی میکند، عقل نمیکند و کاری که عقل میکند وحی انجام نمیدهد، این دو جای همدیگر را تنگ نمیکنند بلکه مکمل یکدیگر بوده و باید به کمک یکدیگر بیایند؛ عقل برای رشد علمی و وحی برای سبک زندگی است.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با بیان اینکه قرآن برای تمامی اصول زندگی دستورات مختلفی دارد اظهار کرد: قرآن ۲۶۰۰ نکته حقوقی دارد؛ در مورد ساخت و ساز، در مورد پزشکی و پیشگیری نیز مطالب زیادی دارد اما متاسفانه ما نسبت به آن بیتوجه بوده و در واقع دست ما نسبت به قرآن بسیار خالی است؛ قرآن دستوراتی دارد که هیچ دین و کتابی آن را را ندارد.
وی با اشاره به برگزاری جلسات قرآن و عترت در دانشگاههای علوم پزشکی، تأکید کرد: این جلسات قرآنی ارزشمند است اما مهم این است که در قرآن تدبر کرده و از آن نکاتی برای زندگی استخراج شود.
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه علم باید موجب رشد باشد، گفت: دانش باید همراه با مهارت بوده و فواید آن مشخص باشد؛ این در حالی است که بسیاری از اطلاعات ما بیفایده است؛ باید آن را پالایش کرده و آنچه را که فایده دارد نگهداری کنیم. یکی از مشکلات حوزههای علمیه و دانشگاههای ما این است که غربالگری نشده و در آنها به همه چیز پرداخته میشود.
قرائتی در ادامه با بیان اینکه اصلاح و ارشاد، نکاتی دارد گفت: در این کار نباید سن را ملاک قرار داد. از سوی دیگر اول باید نزدیکان خود را دریابیم و سپس دیگران را در نظر بگیریم. سوم اینکه منکرات اصلی را هدف قرار دهیم و چهارم اینکه احساس تنها بودن نکنیم. در واقع در اصلاح و ارشاد عدد شرط نیست؛ حضرت ابراهیم بتشکن، یک نفر بود اما به اصلاح و ارشاد پرداخت.
قرائتی در ادامه خطاب به معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی و رؤسای مراکز قرآن و عترت یادآور شد: در هر استانی یک قرآنشناس را انتخاب و هفتهای یک کلاس تفسیر برگزار کنید؛ تفسیر را جدی بگیرید، اگر کسی اذیت نمیشود میتواند آن را حفظ کند اما هیچگاه به کسی فشار نیاورید که حتماً قرآن را حفظ کند چراکه این کار موجب می شود قرآن بد معرفی شود، محور خود را تدبر گذاشته و با قرآن همراه شوید. هیچگاه منتظر این نباشید که سالی یک بار یا دو بار مسابقه قرآن برگزار کنید؛ خود دست به کار شوید و کارهای بزرگی انجام دهید.