بیانیه گام دوم جزء اسناد بالادستی انقلاب است
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما ضمن تبریک دهه فجر انقلاب اسلامی و ورود انقلاب به چهل و سومین سالگرد خود، درمورد نسبت بیانیه گام دوم با اسناد بالادستی نظام اظهار داشت: این بیانیه جزو اسناد بالادستی انقلاب محسوب میشود و هرکس بخواهد در حوزههای مختلف به اسناد بالادستی مراجعه کند، بیانیه گام دوم مطلبی نظیر چشمانداز مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام یا چیزی شبیه قانون اساسی هست و بنده که با بیانات رهبر انقلاب آشنا هستم، در بین آنچه ایشان درمورد انقلاب اسلامی نوشتهاند، بیانیه گام دوم را از همه مهمتر میدانم.
وی با بیان اینکه وقتی این بیانیه را میخوانم، صدای امام را از زبان رهبر انقلاب میشنوم که این صدا متناسب با واقعیتهای امروز است، تصریح کرد: در همه این بیانیه نسبتا مفصل یک جمله سراغ ندارم که از روی حساب به قلم نیامده باشد و یک جمله هم به عبث و برای تشریفات و قلم فرسایی نوشته نشده است و رهبر انقلاب هرجملهای را در این بیانیه آورده، فکری پشت سرش بوده است.
حدادعادل در پاسخ به سوالی درمورد استنباط از فاصله میان بایدها و واقعیتها در بیانیه گام دوم گفت: اگر به چند سوال درمورد این بیانیه جواب دهیم اهمیت این بیانیه روشن می شود. اول اینکه نویسنده این بیانیه چه شخصیتی است؟
وی در تشریح ویژگیهای شخصیتی و سابق رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: مردی با حدود 80سال سن کمه حداقل 60 سال از سن خود را در راه مبارزه گذرانده و دوران طاغوت را با گوشت و پوست خود گذرانده و تبعید بوده و با قلم و بیان خود در مسجد و دانشگاه کتاب نوشته و ترجمه کرده و پرورش یافته حوزههای علمیه و تربیت شده شخص امام است و مرجعیت و حوزه و همچننین محافل روشنفکری و شعر ورمان را میشناسد. همچنین ایشان رئیس جمهور بوده و با مسائل بین المللی آشنا بوده و سی سال هم بعد از امام این کشور را رهبری کرده و با تمام مسائل کشور آشنا است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما فرد دیگری نداریم که این ویژگیها را داشته باشد و مسیر امام را ادامه داده و پرچمداری کرده باشد.
وی درپاسخ به این سوال که این بیانیه در چه زمانی نوشته شده است، گفت: 40سالگی انقلاب فرصتی برای ارزیابی است چون اول انقلاب، امتحان خود را پس نداده بود. در ماههای اول انقلاب برخی شخصیت ها و روزنامه های چپ بی انصافانه انتقاد می کردند و امام به روشنفکران فرمودند «شما سالها با طاغوت سر کردید و مدتی صبر کنید و ببینید که ما چه میکنیم».
حدادعادل در پاسخ به سوالی درخصوص علت نگاشتن بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبر انقلاب اسلامی اظهار داشت: یکی از جهات نوشتن این بیانیه غیر از اینکه 40 سالگی دوره بلوغ است، این هست که دشمنان روی انقطاع نسلها و گسل بین نسلی خیلی حساب باز کرده اند و فکر می کنند نسل اول انقلاب از صحنه خارج شده و نسل دوم هم بازنشسته شده اند و حساب میکنند که چقدر از جمعیت 36 میلیونی اول انقلاب، جزو 85 میلیون فعلی هستند و چقدر از بافت سنی 85 میلیونی، دوران انقلاب، جنگ تحمیلی و امام را در یاد دارند و عدهای فکر میکنند که جوانان امروز این مسائل را در یاد ندارند و ما باید سراغ اینها برویم.
وی با بیان اینکه تاریخ را تحریف کرده وسعی میکنند دوران قبل انقلاب را گل و بلبل نشان دهند، تصریح کرد: در کانالهای ضد انقلاب عکس از شاه میگذارند که به یک کشور رفته و جلویش فرش قرمز پهن کردهاند و می خواهند جوانان را از واقعیات تلخ قبل از انقلاب غافل کرده و ذهنشان را دجار اعوجاج کنند.
حدادعادل افزود: با دو ابزار جوانان را گیج و بدبین میکنند که یکی تحریم اقتصادی هست که باعث گرانی، تورم و مشکلات است و یک جوان فکر میکند با این گرانی چه زمانی صاحب مسکن می شوم و ازدواج میکنم و این در حالی است که خودشان تحریم کردهاند ولی همه گرفتاریها را به حساب انقلاب میگذارند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ابزار دوم این است که با یک برنامه حساب شده مخصوصا در فضای مجازی بمباران تبلیغاتی می کنند و نتیجه این برنامهها ناامید و دلسرد کردن جوانان است.
حدادعادل در پاسخ به آن دسته از افراد که پیشرفت های برخی کشورهای عربی اطراف خلیج فارس را به رخ انقلاب می کشند، ضمن تاکید بر اینکه اینها نمی فهمند کشوری که می خواهند به رخ ما بکشند، عزت و اختیاری از خود ندارد و اگر قرار باشد رئیس کشور عوض شود واشنگتن تصمیم می گیرد که فلانی برود و فلانی بیاید و به آن گاو شیرده می گویند، تصریح کرد: غیرت ملت ایران قبول نمی کند که گاو شیرده باشد و البته استقلال هزینه دارد و هیچ ملتی بدون هزینه به استقلال نرسیده و ما هم اگر نوکری کنیم، ممکن است روابط بانکی مان آسان شود.
وی با بیان اینکه این فشارها و تحریم ها به این خاطر است که ملتی به پاخاسته تا مستقل شود و نظام سلطه جهانی می خواهد این ملت را تنبیه کند، اظهار داشت: می خواهند ناامیدی را بر جوانان حاکم کنند تا این انقلاب در نسل اول و دوم بماند و اتصال انقلاب با نسل های بعدی قطع شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن اشاره به اینکه رهبر انقلاب در این 42 سال و به خصوص در این سی سال روی اینکه دشمن می خواهد مردم را ناامید کند خیلی حساس بودند و یکی از نیت های ایشان از این متن این هست که جوان ها امیدوار به انقلاب شوند، گفت: ایشان نمی خواهد این امیدواری را با عبارت پردازی های شاعرانه و احساسی ایجاد کند و ایشان متنی منطقی و به دور از مبالغه نوشته و حتی جایی که انقلاب ناموفق هم بوده، تصریح کرده و سعی کرده واقعیت ها را آنچنان که هست در مقابل جوانان بگذارد تا ناامیدی ایجاد نشود.
حدادعادل با بیان اینکه بیانیه گام دوم یک مهندسی دارد و بخشی از آن سرگذشت و کارنامه 40ساله انقلاب اسلامی هست، گفت: ایشان گزارشی از نیروی انسان کارآمد می دهند و فرصت های مادی کشور را در این بیانیه ذکر می کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه مخاطب توصیه های مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم جوانان هستند، اظهار داشت: در این مجموعه 40 بار کلمه جوان و جوانان تکرار شده و رهبر انقلاب توجه و عنایتی در این بیانیه به جوانان دارند و حتی در انتهای این بیانیه به خیلی ها درود می فرستند ولی آخرین کلمه جوانان است.
حدادعادل بابیان اینکه بیانیه گام راهبردی است و شیوه های اجرا باید توسط دیگران طراحی شود، گفت: ایشان می گویند علم و پژوهش مهم است یعنی جوانان و ملت ایران بدانند که پافشاری روی پیشرفت علمی از واجبات انقلاب است. بعد به معنویت و اخلاق اشاره می کنند چون علم بون معنویت فایده ندارد و وظیفه حکومت برای رشد معنوی را ذکر می کنند.
وی با تاکید بر اینکه پشت سر تک تک این جملات خاطره های تلخ از کج رفتاری و اسنادی در ذهن آقا هست، گفت: نمی توانیم مدعی باشیم همه آنچه آقا گفته را اجرایی کرده ایم و حتی در جاهایی بخشی از آن را هم اجرا نکرده ایم و دستگاه اداره کشور از این بیانیه عقب است و همه بخصوص جوانان باید به میدان بیایند تا این فاصله را پر کنند.
حدادعادل ضمن تاکید بر اینکه مهمترین پیام این بیانیه گشودن یک چشم انداز وسیع و روشن به روی ملت بر پایه واقعیت ها و با استدلال منطقی هست و این پادزهری برای زهرناامیدی هست که دشمن میخواهد به خصوص در جوانان تزریق کند، اظهار داشت: رهبر انقلاب خیلی روی جوانگرایی جوانگرایی تاکید دارند و باید توجه کنیم که خیلی مهم است و باید اتفاق بیافتد ولی هر امر خوبی آفتی هم دارد و آفتش هم این است که یک دعوای جوان و پیر راه می افتد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص عدم تحقق جوانگرایی و ایجاد عرصه برای جوانان، تصریح کرد: اگر جوان ها بیایند، باید تحویل جوانان بدهیم و جوانان باید تجربه را یاد بگیرند و نباید انقطاع باشد و پیرها باید برای کمک و انتقال تجربه آماده باشند و جوانان هم باید آماده دریافت باشند و بجای یک داد و ستد منطقی کشمکش ایجاد نشود.
عضو مجمع تشخص مصلحت نظام تاکید کرد: بیانیه گام دوم برای تمام حلقههای دانشجویی منشوری است که جا دارد هفته ای یک شب دور هم بنشینند و هرشب یک پاراگراف آن را بخوانند و یک نفر پاراگراف های آن را تفسیر کند و این بهترین سازندگی است و قدر این بیانیه را برای رشد ذهنی و بصیرت سیاسی خود بدانند./998/د101/ب1