منظومه فکری آیت الله مکارم آماده چاپ شد
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، منظومه فکری آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی، به همت پژوهشکده حکمت و دین پژوهی به قلم روان حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین استاد خسروپناه در ۱۴۰۰ صفحه مراحل پایانی خود را پشت سر گذاشته و آماده چاپ است.
استاد عبدالحسین خسروپناه عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی طی گفتگویی به تبیین این اثر ارزشمند پرداخت و گفت: دین مبین اسلام با جامعیت و جاودانگی که دارد، در بردارنده مباحث بینشی، دانشی، نگرشی، انگیزشی، منشی و کنشی است؛ این جامعیت در قرآن و سنت نبوی و علوی و ولوی باعث شد تا متفکران، علما، محدثان، فقها، متکلمان و حکمای الهی، علوم اسلامی از جمله حکمت، کلام، فقه، اصول، تفسیر و حدیث و… را از منابع و آموزههای اسلامی استنباط، استخراج و استفاده کنند.
عضو هیات علمی گروه فلسفه پژوهشگاه افزود: حضرت آیت الله مکارم شیرازی یکی از شخصیت های برجسته علمی و فقهی است که در گسترش نظامات اسلامی، نقش مؤثری داشته است و با تألیف آثار فراوانی در حوزه های مختلف به خصوص در تعلیم و تربیت اسلامی نوجوانان و جوانان مؤثر بود.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تأکید کرد: وقتی برای شرکت در درس خارج فقه و اصول به قم مشرف شدم، پس از تحقیق به استادان فرهیخته ای رسیدم که یکی از آنها آیت الله مکارم شیرازی بود که درس فقه معظم له، روان، دقیق، جامع و اجتهادی و شاگرد پرور بود؛ انس در دوران نوجوانی و جوانی به آثار اعتقادی و تفسیر نمونه استاد در ذهنم تجلی کرده بود.
وی همچنین در خصوص شکل گیری ایده نگارش این اثر گفت: اندیشه طرح تدوین منظومه فکری آیت الله مکارم شیرازی هنگامی آغاز شد که هر دو کتاب منظومه فکری امامین انقلاب اسلامی در همایش کتاب سال حوزه برگزیده شدند و منتظر دریافت جایزه کتاب سال حوزه علمیه از دستان مبارک این مرجع تقلید بودم. ناگهان به صورت غیرمترقبه در ذهن و دلم، این طرح خطور کرد و پس از تأمل در آثار وی به این نتیجه رسیدم که هر سه ساحت نظامات بینشی، منشی و کنشی در آثار معظم له وجود دارد و می تواند برای تعلیم و تربیت اسلامی اقشار مختلف جامعه مفید باشد.
استاد خسروپناه در خصوص روش تحقیق منظومه فکری آیت الله مکارم تصریح کرد: روش پژوهش در این اثر علمی، توصیفی، اجتهادی و منظومه ای است؛ خداوند را شاکرم که توانستم با همکاری جمعی از دانشمندان فرهیخته، گام کوچکی در معرفی شخصیت علمی حضرت آیت الله مکارم شیرازی بردارم و منظومه فکری معظم له را بعد از منظومه فکری امامین انقلاب اسلامی به جامعه علمی عرضه کنم.