امید به آینده محرک اصلی برای مقابله با دشمن است
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، رییس قوه قضاییه در جمع رییس و اعضای شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حاضر شد.
رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این دیدار ضمن اشاره به شأن و جایگاه دستگاه قضا در کشور گفت: دستگاه قضایی از شأن و جایگاه رفیعی در نظام جمهوری اسلامی برخوردار است و علاوه بر اینکه ملجا و پناهگاه مردم است، در مسائل کلان کشور نیز، نقش بی بدیلی دارد.
وی قوه قضاییه را یکی از ارکان ایجاد آرامش در جامعه بر شمرد و ادامه داد: اگر دستگاه قضایی به درستی وظایف خود را انجام دهد، مردم نیز احساس آرامش میکنند چرا که قوه قضائیه اولین جایی است که وقتی مردم احساس کنند حقی از آنها ضایع شده است، به آن مراجعه میکنند. از طرف دیگر اگر در سایر دستگاهها نیز کاستی و نقصی وجود داشته باشد، این قوه قضائیه است که میتواند با رفع نواقص و مشکلات، امید را به مردم بازگرداند و کمک کند تا جامعه امید خود را از دست ندهد.
امام جمعه قم امید به آینده را محرک اصلی برای مقابله با دشمن عنوان کرد و افزود: اگر قوه قضائیه با جدیت کار خود را پیگیری کند و با نظارت دقیق خود مانع شکل گیری پروندههای فساد در داخل و خارج از این قوه شود، مردم اعتماد خود به نظام را هیچگاه از دست نخواهند داد و امید به آینده بهتر، پیوسته در آنها زنده باقی خواهد ماند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای نیز، در این دیدار، حفظ آرامش جامعه و جلوگیری از التهابات، شایعه پراکنی و مسموم سازی فضا را از اهداف قوه قضائیه بر شمرد و گفت: دشمن در تلاش است تا به واسطه فشارهای اقتصادی که بر اثر تحریمها و سوء مدیریتها شکل گرفته است و همچنین به واسطه تغییر سبک زندگی و ذائقه مردم و هجمه به نهادهای انقلابی و تخریب جایگاه اجتماعی این نهادها، یک نافرمانی و آشوبی را در جامعه پی ریزی نماید؛ اما هدف و رویکرد قوه قضائیه در خنثی سازی اقدامات دشمن و جلوگیری از التهابات و برخورد با شایعه پراکنی و مسموم سازی فضای جامعه است.
وی همافزایی و ارتباط بیش از پیش قوه قضائیه با سایر دستگاهها و ارگانها را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: ضمن تأکید بر استقلال قوه قضائیه، ارتباط این قوه را با مجلس، دولت و نیروهای امنیتی، تقویت کردهایم تا با همافزایی بیشتر دستگاههای کشور، زمینه سرعت و دقت بیشتر در انجام وظایف و مسئولیتها را فراهم سازیم
رییس قوه قضائیه از تحول در مدیریت این قوه به عنوان یکی از اهداف پیش روی خود یاد کرد و اظهار داشت: در تلاشیم تا با بهره گیری از نخبگان حوزه و دانشگاه، تحولی در مدیریت و کادر سازی قوه قضائیه ایجاد کنیم. افراد نخبه و سلیم النفس، سرمایههای کشور هستند و اگر از آنها استفاده نکنیم، متضرر خواهیم شد. مردم باید قوه قضائیه را ملجأ و مأمن خود بدانند و مجرمین و ظالمین پیوسته احساس خوف و ترس داشته باشند.
وی ساماندهی ارتباط مردمی مسئولین قوه قضائیه را از دیگر اهداف خود عنوان کرد و افزود: افزایش ارتباطات مردمی همراه با ساماندهی و نظم بخشی به این ارتباطات امری ضروری است. صرف جمع آوری نامههای مردمی، بدون پیگیری مناسب و چاره اندیشی برای کار آنها، امری بی فایده است؛ فلذا در تلاشیم وجهه مردمی قوه قضائیه را به گونهای حفظ کنیم که منجر به حل مشکلات مردم گردد و به این منظور، کارگروهی ۲۰ نفره به منظور پیگیری درخواستهای مردمی، راهاندازی کردهایم.
وی ضمن اشاره به مسؤولیت سنگین قوه قضاییه، خطاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: بار سنگینی بر دوش من گذاشته شده است و امیدوارم بتوانم در این جایگاه بهترین و بیشترین خدمت را به نظام مقدس جمهوری اسلامی انجام دهم؛ اما نیازمند دعای خیر و کمک فکری شما عزیزان هستم.
شایان ذکر است اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در محورهای ضرورت برخورد قاطع با ناهنجاریهای سازمان یافته، ایجاد امنیت روانی برای فعالان و سرمایه گذاران اقتصادی، نظارت، استفاده از نخبگان، بر خورد با اراذل و اوباش، پیشگیری از وقوع جرائم، گرانیها و مشکلات اقتصادی، لزوم بازنگری نظام وکالتی، قاطعیت، سرعت و دقت در رسیدگی به پروندهها، مشکلات و آسیبهای مربوط به زندانیان، لزوم تبیین دستآوردها و عملکرد قوه قضائیه برای مردم، استقلال قضات در تصمیم گیریها و مبارزه با بیحجابی و بیعفتی عمومی، به بیان پیشنهادات، انتقادات و نقطه نظرات خود پرداختند.