۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۸
کد خبر: ۷۵۴۴۷۰
حجت الاسلام غفاری فر:

سید احمد خمینی در مسیر امام راحل ثابت قدم بود

سید احمد خمینی در مسیر امام راحل ثابت قدم بود
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) با تاکید بر ثبات قدم سید احمد راه دفاع از ولایت، اظهار داشت: مرحوم سید احمد در دفاع از بالاترین میراث انقلاب اسلامی که در راستای امامت شیعه بود با هیچ کسی تعارف نداشت.

اشاره: مرحوم حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خمینی نقش مهمی در تنظیم روابط بین حضرت امام و انقلابیون بر عهده داشت از جمله صفات بارز یادگار امام می‌توان به تربیت در دامان امام راحل، انقلابی گری، دلسوزی برای فقیران، ارادت قلبی به امام، سفارش به پیروی از رهبر معظم انقلاب، زهد، ایمان به خدا، علاقه به اهل بیت، مراعات حال مردم، ساده زیستی، امانتداری، سفارش به تجلیل از مادر و همسر و فرزندان، قاطعیت در انجام وظیفه، احتیاط در مسائل مالی و سفارش به عملکرد فراجناحی نسبت به منتسبان و تاسیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام راحل در مسیر اهداف عالی نظام اشاره کرد.

به مناسبت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و در جهت پاسداشت مقام یار و یادگار امام خمینی (ره) خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، گفت‌وگویی با حجت الاسلام حسن غفاری فر، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (علیه السلام) انجام داده است که در ادامه تقدیم شما می‌شود:

رسا ـ توصیه مرحوم سید احمد خمینی در وصیت نامه خود نسبت به تبعیت از رهبر معظم انقلاب چه بود؟

انسان اگر مقداری از تاریخ را مطالعه کند درک خواهد کرد که بعد از رحلت امام خمینی (ره) بیت ایشان مورد طمع دشمنان قرار گرفت؛ مرحوم سید احمد با اینکه عمر کوتاهی داشت ولی در مسیر امام (ره) ثابت قدم بود و در دفاع از بالاترین میراث انقلاب اسلامی که در راستای امامت شیعه بود با هیچ کسی تعارف نداشت.

گران‌سنگ‌ترین اثر مرحوم سید احمد "رنج نامه" است که خطاب به آقای منتظری با رعایت ادب بیان شده است، سید احمد دوستان ناآگاه و نفوذی اطراف آقای منتظری را دید و متذکر شد؛ نخستین وصیت مرحوم سید احمد به فرزندان آن چیزی بود که در اربعین رحلت امام خمینی (ره) به رهبر معظم انقلاب اسلامی عرضه داشت؛ سید احمد در محضر رهبر معظم انقلاب گفت که اطاعت از شما مانند اطاعت از امام خمینی (ره) واجب است؛ سید احمد بعد از امام خمینی (ره)، بعد از دفاع از اسلام به دفاع از رهبر معظم انقلاب تاکید داشتند.

مرحوم سید احمد بعد از جنجال‌های مجلس سوم و بی اخلاقی‌های عده‌ای از افراد، در دهه فجر جمله‌ای فرمود که آیت الله مشکینی در وصف این جمله گفت فرزند امام خمینی (ره) تکلیف ما را مشخص کرد. سید احمد فرمود هرکسی که با رهبر معظم انقلاب بجنگد و سرناسازگاری داشته باشد او را از وسط جر می‌دهیم، آیت الله مشکینی در خطبه نماز جمعه همان هفته، محتوای کلام سید احمد را تایید کرد.

وصیت مرحوم سید احمد به سید حسن یک متن تاریخی نیست بلکه سیره تاریخی ایشان است؛ به آقازاده‌های سید احمد توصیه نه؛ بلکه خواهش می‌شود که با خداوند، قرآن، خون شهدا، آرمان امام خمینی (ره) و ولایت فقیه شوخی نکنند؛ آنها نه از هاشمی رفسنجانی در دور زدن انقلاب باهوش تر، نه از روحانی در تهاجم علنی به ولایت فقیه جسورتر و بی ادب‌تر و نه از خاتمی بزدل غرب زده‌تر می‌توانند باشند، این سه نفر استاد همه انحرافات موجود بودند.

هرکسی که با بیت پیامبر (ص) ارتباط داشت حتی اگر در جنگ جمل شرکت کرده بود با احترام به مدینه بازگردانده شد؛ اما خداوند آنگونه که صلاح می‌داند آنها را در تاریخ معرفی خواهد کرد؛ توصیه می‌شود که همه نوه‌های امام خمینی (ره) مانند پدر، عمو و مادربزرگشان پاک زندگی کنند.

رسا ـ چگونه به توصیه مرحوم سیداحمد خمینی به فرزندان جهت آمدن به حوزه علمیه عمل شد؟

در خاطرات سید حسن آمده که امام خمینی (ره) به وی فرمودند که اگر هفتاد سال درس بخوانید می‌توانید مجتهد شوید؛ این کلام امام (ره) تذکر عملی به سید حسن بود که قبل از هفتاد سال درس خواندن مجتهد نخواهید شد. امام خمینی (ره) در سی سالگی اجتهاد رهبر معظم انقلاب را تایید کردند و در چهل سالگی ایشان را خورشید نادری در اجتهاد دانستند که ولایت فقیه را قبول دارند. نصیحت امام خمینی (ره) نسبت به سید حسن شبیه همان نصیحتی است که به منتظری داشتند و گفتند که در حوزه بمان، درس بخوان، فقیه نظام باش و در فعالیت‌های سیاسی شرکت نکن.‌

نمی‌شود جماران لانه شیطان باشد و هر شیطان صفت، ضد نظام و همراه با اجانبی به جماران رفت و آمد داشته باشد، البته هرکسی که به جماران می‌رود ضد نظام نیست؛ این وقایعی که در جماران اتفاق می‌افتد نه تنها برخلاف وصیت پدر بلکه برخلاف وصیت امام خمینی (ره) است.

همانگونه که سید احمد تولیت بیت امام خمینی (ره) در قم و اموال محلات را به رهبر معظم انقلاب واگذار کرد، سید حسن خمینی باید تولیت حرم امام خمینی (ره) را به رهبر معظم انقلاب واگذار کند؛ حرم مطهر امام خمینی (ره) ارث پدری نیست؛ امروز فرزندان علمی و ایمانی امام حسین علیه السلام تولیت کربلای معلی را برعهده دارند و نباید تصور شود که باید تولیت حرم مطهر همیشه در اختیار فرزندان نسبی امام خمینی (ره) باشد.

ارسال نظرات