۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰
کد خبر: ۷۵۷۶۱۱
آیت الله رئیسی در آیین بهره‌برداری از سد قیز قلعه‌سی:

پیوند عمیق تاریخی، فرهنگی و دینی دو ملت ایران و آذربایجان ناگسستنی است

پیوند عمیق تاریخی، فرهنگی و دینی دو ملت ایران و آذربایجان ناگسستنی است
رئیس جمهور با بیان اینکه سد قیز قلعه‌سی نماد توسعه در منطقه و نشانه عزم و اراده دو کشور و دو ملت برای گسترش همکاری‌ است، تصریح کرد: بهره‌برداری از این طرح موجب ایجاد امید میان مردم عزیز ایران و جمهوری آذربایجان و ناامیدی دشمنان دو ملت و دو کشور خواهد شد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز یکشنبه در آیین بهره‌برداری از سد قیز قلعه‌سی که با حضور رئیس جمهور آذربایجان برگزار شد، ضمن تبریک ایام ولادت امام رضا(ع) و عرض احترام به دو ملت ایران و جمهوری آذربایجان افتتاح این طرح بزرگ و بهره‌مندی دو ملت از آن را از جمله رویدادهای به یادماندنی در تاریخ روابط دو کشور عنوان کرد و افزود: رودخانه ارس همواره کانونی برای پیوند میان مردم ایران و جمهوری آذربایجان بوده که از احداث سد ارس در 50 سال پیش آغاز شده و تا امروز که به احداث مشترک این طرح بزرگ رسیده است.

رئیس جمهور تامین 2 میلیارد مترمکعب آب شرب و کشاورزی، تامین 270 گیگاوات برق در 4 نیروگاه و اشتغالزایی برای 40 هزار نفر را از جمله ویژگی‌های طرح مشترک سد قیز قلعه‌سی میان دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان برشمرد و افزود: این طرح که نماد توسعه در منطقه و نشانه عزم و اراده دو کشور و دو ملت برای گسترش همکاری‌ است، موجب ایجاد امید میان مردم عزیز ایران و جمهوری آذربایجان و ناامیدی دشمنان دو ملت و دو کشور خواهد شد.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه روابط دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان دوستانه، برادرانه و به تعبیر رهبری معظم انقلاب اسلامی فراتر از روابط همسایگی، مبتنی بر روابط خویشاوندی است، تصریح کرد: این پیوند و رابطه مستحکم از آنجا که ریشه در تاریخ، تمدن، فرهنگ و باورها و اعتقادات دو ملت و دو کشور دارد هرگز گسسته نخواهد شد و روز به روز گسترش خواهد یافت.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه امروز دستاوردها و پیشرفت‌های مهندسان و متخصصان ایرانی از جمهوری اسلامی ایران کشوری فن‌آور و پیشرفته ساخته است نسبت به انتقال و اشتراک‌گذاری این پیشرفت‌ها با جمهوری آذربایجان اعلام آمادگی کرد و افزود: این سد که نمونه همکاری مشترک میان دو کشور و نماد توانایی مهندسان ایرانی است که ما را جزو 4 کشور بزرگ دارای علم و فن‌آوری سدسازی در دنیا قرار داده زمینه‌ای برای توسعه همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان است و ما برای صدور خدمات مهندسی به جمهوری آذربایجان برای آبادانی این منطقه آمادگی داریم.

وی همچنین احداث کریدور راهبردی ارس میان دو کشور را از دیگر نمادهای همکاری مشترک ایران و آذربایجان برشمرد و بر ضرورت تسریع در تکمیل این طرح به منظور بهره‌مندی دو ملت از منافع آن تاکید کرد.

رئیس جمهور همچنین به همکاری مشترک جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان در سطح منطقه‌ای و بین‌‌المللی از جمله سازمان اکو و پیمان شانگهای اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در قبال مسئله فلسطین و حمایت از مردم مظلوم غزه مواضع مشترک دارند و گسترش همکاری‌های دو کشور در جهت رفع مشکلات جهان اسلام نیز حائز اهمیت است.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه ممکن است برخی تقویت پیوندها و ارتباطات میان دو کشور را نپسندند اما آنچه برای ما اهمیت دارد منافع دو ملت خواهد بود، تصریح کرد: دشمنان ما نه پیشرفت ملت ایران را می‌خواهند و نه پیشرفت ملت آدربایجان را، اما ساخت سد، نیروگاه، جاده، توسعه حمل و نقل، روابط تجازی، اقتصادی و فرهنگی و هر پیشرفتی در آذربایجان پیشرفت ما محسوب می‌شود.

رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: ما معتقدیم  مرزهای دو کشور نه محل نگرانی بلکه باید محل امید و فرصت برای توسعه دو کشور باشد.

ارسال نظرات