حوزه باید برای اقتدار نظام اسلامی بر روی نهاد خانواده سرمایه گذاری کند
آیتالله محمود عبداللهی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا با اشاره به بیانات مختلف امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب درباره برخاستن نظام اسلامی از حوزههای علمیه با تعابیر «حاکمیت مولود حوزه است» یا «حوزه مادر نظام است» تصریح کرد: نظام اسلامی جمهوری اسلامی ایران از حوزه برخاسته است و این دو با هم رابطه متقابل دارند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با مد نظر قرار دادن بنیانهای دینی رسالت حوزه و دین در حاکم کردن ارزشهای اسلامی تصریح کرد: حوزه ادامه دهنده راه انبیاء و ائمه است و رسالت تحصیل و معارف و حاکم کردن این معارف را به دوش میکشد.
وی با تأکید بر تنها نبودن امام خمینی در مسیر تشکیل حکومت اسلامی ابراز داشت: حوزه، علما، مدرسین و فضلای روحانی پشتیبان امام در این مسیر سخت بودند و معیارها و ایده امام خمینی (ره) را گفتمانسازی کردند و در این مسیر مبدع و مبتکر بودند.
آیتالله عبداللهی با مقدمه پیشین گفت: حاکم کردن معارف اسلامی با شناخت زمان و مکان امکانپذیر است؛ تبیین معارف اسلامی باید با شناخت وضعیت حال مردم و شرایط اجتماعی ایشان انجام شود؛ برای حاکم کردن گفتمان رهبری و مرحوم امام، حوزه باید مخاطب خود را بشناسد و در اغنای درست آن بکوشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره وظایف روحانیت در ارتقای اقتصاد، حکمرانی و مسائل مربوط به خانواده تصریح کرد: نظام اسلامی باید در مقابل استکبار، دارای قدرت لازم باشد؛ «من لا معاش له لا معاد له» یکی از شاخصهای اقتدار نظام اسلامی را اقتصاد معرفی میکند؛ اقتصاد ضعیف باعث ایجاد خلأ در مواضع دیگر زندگی مردم میشود.
وی ادامه داد: از شاخصههای دیگر اقتدار، وحدت امت اسلامی است؛ اساس امت اسلام، واحد کوچکتری به نام خانواده است؛ خانواده پشتیبانیهای لازم فکری و فرهنگی و حتی اقتصادی اجتماع را بنا مینهد؛ حوزههای علمیه در صورتی میتواند از اقتدار نظام اسلامی صحبت کند که خانوادهای ممتاز برای تحقق فکر، فرهنگ و معیشت خوب را پرورش داده باشد.