رشد ۳ برابری آثار دریافتی در همایش کتاب سال بانوان/لزوم حضور بانوان با سطح بالای معارف دینی در رسانهها
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، خانم صدیقه شاکری در آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان که صبح امروز در تالار بیداری اسلامی جامعه الزهرا(س) برگزار شد، با اشاره به لزوم عملکرد بهنگام و علمی در عصر امروز اظهار داشت: عصر حاضر با ظهور پرشتاب آرا و نگرههای به ظاهر نوین که گاه تهدید محسوب میشود میطلبد که با آن مواجهه دقیق علمی و به هنگام صورت گیرد تا در مقابله با آن از هرگونه فرصت سوزی و کم کاری پرهیز شود.
معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) افزود: معاونت پژوهش جامعه الزهرا(س) مفتخر است در ساحت عقاید، حکمت الهی، تربیت، اخلاق دینی، فقه و حقوق و احکام به دنبال معرفت ذات، صفات و افعال تکوینی و تشریعی خداوند است و در پی برنامه ریزی منسجم و دقیق با نوآوری و نظریه پردازی در زیرساختهای اندیشههای انسانی و اسلامی و نظامات اجتماعی بر اساس قرآن و سیره پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) می باشد تا بتواند با نیروی عظیمی که در حوزه علمیه خواهران وجود دارد به عرصههای گوناگون وارد شود.
وی با توجه به اهدف و چشم انداز جامعه الزهرا(س) ابراز کرد: پنجمین دوره همایش کتاب سال بانوان در راستای عمل به منویات رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با مسئولین جامعه الزهرا(س) مبنی بر لزوم حضور زنان با سطح بالای معارف دینی در رسانهها و اجتماعات بین المللی است.
شاکری افزود: همایش کتاب سال بانوان با هدف زمینه سازی جهت تحقق گامهای موثر علمی بانوان در راستای تشکیل تمدن نوین اسلامی، حمایت از آثار پژوهشی بانوان و آثار برتر پژوهشی در عرصه زن و خانواده، هدایت پژوهشی در مسیر نیازهای علمی جامعه و نظام اسلامی با محوریت زن و خانواده برای تحقق منویات امامین انقلاب در ارتباط با علوم اسلامی فعالیت میکند.
وی ابراز کرد: این اهداف با توجه به سیاستهای اهتمام به تقویت فرهنگ و رقابت علمی سالم در میان بانوان پژوهشگر، توجه ویژه به پژوهش و تولیدات علمی مورد نیاز عرصه بین الملل با اولویت جهان اسلام، اهتمام به شناسایی استعدادهای برتر و نخبگان پژوهشی فعال در عرصه مطالعات زن و خانواده است.
معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) با اشاره به آثار دریافتی همایش ملی کتاب سال بانوان بیان داشت: آثار دریافتی در ۱۲ گروه و در 3 فاز توسط کمیتههای علمی که اکثریت آنان بانوان بودند بررسی و کارگاه «آموزش تبدیل پایاننامه به کتاب» برگزار شد.
وی افزود: تعداد ۸۶۶ اثر برای همایش ملی کتاب سال بانوان دریافت شده است که از این تعداد، ۸۳۵ اثر تایید و ۳۱ اثر به دلیل ثبت نام خارج از مهلت مقرر مردود و تعداد ۳۴۸ اثر از سوی اشخاصی حقیقی و ۲۲ اثر از سوی اشخاص حقوقی (انتشارات) ارسال شده است.
شاکری بیان داشت: در بخش رساله ۵۸ اثر، در بخش مقاله ۳۸۸ اثر، در بخش کتاب ۳۸۱ کتاب به صورت فیزیکی و ۱۰ کتاب به صورت مجازی به دبیرخانه همایش رسیده است.
معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) با اشاره به رشد سه برابری آثار دریافتی ابراز کرد: در دوره اول ۳۶۴ اثر، دوره دوم ۲۰۷ اثر، سوم ۲۸۰ اثر و دوره چهارم ۸۶۶ اثر دریافت شده بود.
وی بیان داشت: در دوره چهارم ۸۱۸ اثر تالیفی و ۱۷ اثر ترجمهای دریافت شده است.