سومین گردهمایی سراسری استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران برگزار شد
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، سومین گردهمایی سراسری استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران با حضور مسئولین، اساتید و طلاب خواهر حوزه علمیه صبح امروز در مرکز مدیریت حوزه علیمه خواهران قم برگزار شد.
سومین گردهمایی سراسری استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران با هدف تکریم و انگیزه بخشی، ایجاد تشکلهای کانون نخبگانی، همافزایی و شبکهسازی استعدادهای برتر، ارتباط و آشنایی طلاب نخبه خواهر با یکدیگر و مسئولین برگزار شد.
در این همایش آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به اینکه خودبرتر بینی از چالش های مهم نخبگی است، اظهار داشت: دستگاه ذهنی انسان در معرض چهار چالش مهم است. یعنی ممکن است در مقام ارزیابی خود و دیگران قوت های خود را برجسته تر و ضعف ها را ناچیز می داند. ولی در مقایسه دیگران ممکن است ضعف های آنها را بیشتر و قوت های آنها را کمتر درک کند.
مدیر حوزه های علمیه کشور اظهار کرد: چالش دیگر آن است انسان زمانی که متنعم می شود همه آنها را حاصل شایستگی خود بداند. همچنین ممکن است صاحبان حق دیگر را غیر از خدا هم نادیده بگیرد.
وی گفت: آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید می فرمودند که افراد بسیاری از جمله همان شاگردانی که در چهل سال تفسیر ایشان باعث پربار شدف ن تفسیر تسنیم شدند در این اثر عظیم نقش دارند. طلاب و نخبگان ما باید چنین نگاهی به کار و فعالیت های خود داشته باشند.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل مدیر حوزههای علمیه خواهران در این همایش با اشاره به وظیفه مسئولین حوزوی در حمایت از طلاب نخبه و استعداد برتر عنوان کرد: مسئولین حوزوی با رصد و پایشنخبگانی طلاب خواهر استعداد برتر از ظرفیت آنان در جهت برون رفت مشکلات بهره گیرند و از هدر رفتن چنین سرمایههایی جلوگیری کنند.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل اظهار کرد: نکته دیگری که حائز اهمیت است؛ نظام تکریمی طلاب استعدادهای برتر، طلاب نخبه را در راستای استعداد خود حفظ کند و پرورش دهد زیرا ممکن است خداوند به آنان، استعداد و هوش متمایز بودن را در عرصههای دیگر ندهد.
وی ادامه داد: طلاب نخبه و استعداد برتر سرمایه عظیمی هستند که اگر حمایت و پشتیبانی از آنان صورت نگیرد، از دست خواهند رفت.
حجتالاسلام کرمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: ما در حال حاضر هئیت تخصصی نخبگان را در عرصههای مختلف کشور داریم و از این لحاظ رویش همه جانبه وجود دارد ؛ البته شاهد تهدیدهایی به فراخور زمان هستیم به طوری که در حال حاضر ۱۶۳ شبکه ماهوارهای فارسی زبان علیه ما کار میکنند و دشمن با گرفتن باور و اعتقاد، میخواهد ماهیت دینداری را مخدوش کند.
وی مطرح کرد: فرصتی که امروز در اختیار حوزههای علمیه است با گذشته خیلی تفاوت دارد و امروز تمام فضای دانشگاهی در اختیار حوزه و روحانیت است و می توان با دانشجویان کشور در ارتباط بود و نباید از این فرصت غفلت کرد.
حجتالاسلام کرمی عنوان کرد: مهمترین آفت در طلاب، عافیت طلبی و دوری کردن از متن جامعه و غفلت از رسالت تاریخی است و باید برای ما مسئولیت ایجاد کند.