سومین پیش همایش کتاب سال حکومت اسلامی برگزار شد
به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا،سومین پیشهمایش از ششمین همایش کتاب سال حکومت اسلامی با موضوع معرفی و بررسی کتاب "فلسفه فقه سیاسی از دیدگاه حضرت آیت الله خامنه ای" صبح امروز یکشنبه ۳۰ دیماه ۱۴۰۳ در تالار شهید بهشتی دانشگاه باقر العلوم علیه السلام برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین سید سجاد ایزدهی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این نشست اظهار داشت: سالیان زیادی در حوزه فقه سیاسی و حکومتی فعالیت دارم و به این نتیجه رسیده ام که تا برخی مبانی حل نشود، مباحث علمی فقه حکومت سامان نمی پذیرید و تا مباحث پیشینه مباحث فقه سیاسی و حکومتی بیان نشود اختلافات علمی حل نخواهد شد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در خصوص اهتمام به دیدگاه های رهبر معظم انقلاب در حوزه فقه سیاسی، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب فقه را به عنوان منطق اداره کشور تلقی و برای اداره جامعه استفاده می کنند.
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی رنجبر، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام در ادامه اصل نگارش و تالیف کتاب "فلسفه فقه سیاسی از دیدگاه حضرت آیت الله خامنه ای" را قابل تقدیر و تشکر دانست و گفت: در حوزه فقه حکومت تاکنون چنین تالیفی وجود نداشته است و اصل وجود چنین کتاب هایی کار بسیار مبارکی است؛ امامین انقلاب توانستند انقلابی در فقه در سه ساحت موضوع، حکم و ادله بوجود آورند.
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام با تبیین انقلاب فقهی امامین انقلاب، اظهار داشت: فقه از ابتدا، فقه استفتائی متولد شده و در زمان غیبت به فقه استفتائی، روایی تبدیل و امروز به فقه استفتائی استنباطی تبدیل شده است، هرچه جلوتر می رویم مسائل جدیدی مانند بیمه و بانک ایجاد شده که فقیه برای پاسخ به سوالات آنها علم اصول را تدوین کرد.
همچنین حجت الاسلام و المسلمین سید کاظم سیدباقری، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تألیف کتاب "فلسفه فقه سیاسی از دیدگاه حضرت آیت الله خامنه ای" کاری خوب و بی سابقه ای در حوزه فقه و فلسفه سیاسی خواند و اظهار داشت: فقه سیاسی در آینده تبدیل به دانش خواهد شد و مورد توجه محققان و پژوهشگران بیش از گذشته قرار خواهد گرفت.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تشریح تلقی هایی که درباره فقه سیاسی در بین فقها و اندیشمندان وجود دارد، گفت: در این تلقی ها موضع نویسنده مهم است، اگر کسی از منظر دین حداقلی به فقه نگاه کند، موضوع فقه سیاسی را قبول نخواهد کرد، رهبر معظم انقلاب در نقد نگرش فردی به فقه با این نوع نگرش اشاره کردند؛ نگاه فردی نمی تواند وارد قلمرو اجتماعی شود.