جزئیات برگزاری بیستوچهارمین یادواره ۱۰۴ شهید مدرسه علمیه حقانی

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، بیستوچهارمین یادواره ۱۰۴ شهید مدرسه علمیه حقانی با شعار «زمانه روایت فتح دیگری میطلبد» در روزهای دوم، سوم و چهارم اردیبهشتماه همزمان با نماز مغرب و عشاء در محل این مدرسه علمیه واقع در قم، خیابان اراک، کوچه ۱۱ برگزار میشود.
در این مراسم ها که با هدف تجلیل از مقام والای شهدای طلبه و روحانی مدرسه حقانی و احیای فرهنگ ایثار و شهادت برگزار میگردد جمعی از اساتید برجسته حوزه، مداحان اهلبیت(ع) و قاریان قرآن کریم به اجرای برنامه خواهند پرداخت.
برنامه شب اول یادواره دوشنبه ۲ اردیبهشت با تلاوت قرآن توسط جناب آقای سلیمی آغاز خواهد شد و در ادامه آیتالله محسن اراکی از اعضای مجلس خبرگان رهبری به ایراد سخنرانی میپردازد و حاج مهدی سلحشور به مدیحهسرایی خواهد پرداخت.
در شب دوم این مراسم سهشنبه ۳ اردیبهشت امیرحسین راسل به قرائت قرآن خواهد پرداخت و سپس آیت الله رمضانی گیلانی بهعنوان سخنران محوری برنامه مطالبی در رابطه با مجاهدتهای علمی و عملی شهدا بیان خواهد کرد و در پایان نیز حاجمحمد امینی مداح اهلبیت(ع) از رشت به مرثیهخوانی خواهد پرداخت.
برنامه شب سوم و پایانی یادواره نیز چهارشنبه ۴ اردیبهشت با تلاوت قرآن توسط جناب آقای فروغی آغاز میشود. در ادامه آیتالله محمود رجبی از اعضای شورای عالی حوزههای علمیه به سخنرانی خواهد پرداخت و حاج محسن محمدیپناه مداح اهلبیت(ع) از یزد به اجرای برنامه خواهد پرداخت.
مدرسه علمیه حقانی از مهمترین مدارس حوزه علمیه قم است که در سال ۱۳۳9 هجری شمسی با هدف اصلاح نظام آموزشی حوزه و تربیت نسلی نو از طلاب نخبه تأسیس شد، این مدرسه که به همت حاج علی حقانی و با مشارکت اندیشمندان و علمای برجستهای چون آیتالله سید محمد حسینی بهشتی، آیتالله علی مشکینی، آیتالله مهدی حائری تهرانی و حجتالاسلام حسین حقانی بنیانگذاری شد، نقطه عطفی در پیوند سنت و نوگرایی در نظام آموزشی حوزه بهشمار میآید.
اصلاح ساختار آموزشی حوزه، گزینش هدفمند طلبهها، استفاده از علوم انسانی و اجتماعی، اهتمام به زبان خارجی و بهرهگیری از ابزارهای مدرن آموزشی، بخشی از نوآوریهای مدرسه حقانی بود که با مدیریت تحولگرای آیتالله علی قدوسی و همراهی چهرههایی چون آیتالله محمدتقی مصباح یزدی، حجتالاسلام محمدرضا طباطبایی و دیگر فضلای جوان آن روزها به اجرا درآمد.
نخستین هیئتمدیره این مدرسه متشکل از آیتالله بهشتی، آیتالله مشکینی، آیتالله حائری تهرانی و حجتالاسلام حسین حقانی، با تدوین برنامهای مدون و نظاممند سبکی نو در تعلیم و تربیت حوزویان عرضه کردند که نهتنها نظم آموزشی و اخلاقی را در فضای حوزه برقرار ساخت بلکه طلاب را با مسائل روز، مبانی علوم انسانی، زبان انگلیسی و تحلیلهای سیاسی و اجتماعی آشنا ساخت.
مدرسه حقانی علاوه بر نقش مهمی که در ارتقای سطح علمی حوزه و ایجاد تحول فکری ایفا کرد، سهم بزرگی در تربیت مدیران انقلابی داشت، بسیاری از شاگردان این مدرسه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مسئولیتهای کلان نظام اسلامی به کار گرفته شدند. در شمار شاگردان این مدرسه میتوان به دهها نفر از مسئولان قضایی، امنیتی، فرهنگی و اجرایی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
از جمله شخصیتهای انقلابی و مسئولان نظام که در این مدرسه پرورش یافتند میتوان به آیتالله سید ابراهیم رئیسی و حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای اشاره کرد که هر دو از چهرههای تأثیرگذار در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی و از شاگردان این مدرسه بودند و همچنین از جمله افتخارات مدرسه حقانی، تقدیم ۱۰۴ شهید در دوران دفاع مقدس است؛ طلابی که در کنار مجاهدت علمی در میدان جهاد نیز خوش درخشیدند و نام این مدرسه را در زمره پایگاههای اصیل انقلاب اسلامی ثبت کردند.