۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۴
کد خبر: ۷۸۰۱۱۰

حرم حضرت معصومه ثمره شیرین یک سفر تاریخی و پربرکت است

حرم حضرت معصومه ثمره شیرین یک سفر تاریخی و پربرکت است
آذربایجان شرقی- معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه استان گفت: حرم مطهر حضرت معصومه(س) در قم، امروز به عنوان یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های تشیع در جهان شناخته می‌شود؛ اما این جایگاه رفیع، حاصل سفر پربرکت بانوی کرامت از مدینه به ایران بود.

به گزارش خبرگزاری رسا از تبریز، حجت‌الاسلام ذاکر قاسم‌زاده، معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه آذربایجان شرقی، در گفت‌وگویی به تبیین ویژگی‌های حضرت فاطمه معصومه(س) پرداخت و ولایت‌مداری را به عنوان شاخصه بارز سیره ایشان برشمرد.

وی با اشاره به شرایط سخت سیاسی دوران امام رضا(ع)، اظهار داشت: حضرت معصومه(س) در زمانی که امام رضا(ع) از سه جبهه تحت فشار بودند، با حرکت به سوی خراسان، اوج ولایت‌پذیری خود را به نمایش گذاشتند.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه آذربایجان شرقی افزود: در آن مقطع حساس که واقفیه امامت حضرت را انکار می‌کردند، زیدالنار قیام کرده بود و مأمون عباسی امام را به مرو احضار کرده بود، حضرت معصومه(س) با تحمل مشقت‌های سفر طولانی، عشق خود به امام زمانش را ثابت کردند.

حجت‌الاسلام قاسم‌زاده در ادامه به تحلیل علل عدم ازدواج حضرت معصومه(س) پرداخت و نظریه «نداشتن هم‌کفو» را رد کرد.

وی تصریح کرد: برخلاف برخی تصورات، عدم ازدواج ایشان نه به دلیل نبود همسر مناسب، که نتیجه شرایط خفقان‌آور دوران هارون‌الرشید و مأمون بود. در آن فضای ترور و اختناق، کسی جرئت وصلت با خاندان امامت را نداشت.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه آذربایجان شرقی با اشاره به سیره ائمه در تشویق به ازدواج، خاطرنشان کرد: ائمه معصومین هرگز مانع ازدواج دخترانشان به بهانه‌های واهی نشدند. روایات متعددی از پیامبر(ص) داریم که تأکید می‌کنند اگر خواستگار باایمانی آمد، نباید از ازدواج جلوگیری کرد.

حجت‌الاسلام قاسم‌زاده با اشاره به داستان علی‌بن‌یقطین و فشارهای حکومت عباسی، تأکید کرد: حکومت هارون به حدی بر شیعیان سخت گرفته بود که حتی ارتباط معمولی با امام کاظم(ع) می‌توانست به قیمت جان افراد تمام شود. در چنین فضایی، طبیعی بود که کسی جرئت خواستگاری از دختران امام را نداشته باشد.

وی در پایان با اشاره به سفر تاریخی حضرت معصومه(س) به ایران، گفت: رحلت ایشان در قم و تبدیل شدن این شهر به پایگاه تشیع، نشان از تقدیر الهی داشت. امروز مزار کریمه اهل بیت(ع) به عنوان کانون اشاعه معارف اهل‌بیت(ع) در جهان شناخته می‌شود.

وحید نستوهی
ارسال نظرات