جزئیات آزمون سالانه حفظ قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه + فیلم

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدسعید نریمانی مدیر اداره قرآن و حدیث معاونت تهذیب و تربیت حوزههای علمیه ظهر امروز در نشست خبری تشریح جزئیات آزمون سالانه حفظ قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه حوزه های علمیه که در سالن شهید دهقانی خبرگزاری رسا برگزار شد، گفت: حفظ قرآن در میان مسلمانان اهمیت بالایی دارد و قراء معتبر جهان اسلام نیز با حفظ قرآن اعتبار بیشتری پیدا می کردند.
وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر حفظ قرآن تصریح کرد: حوزه علمیه نقش تعیین کننده ای در ارتقا وضع موجود دارد و می تواند علاوه بر اینکه طلاب خود را به سمت حفظ قرآن سوق دهد، حفظ قرآن را در میان مردم ترویج کند.
حجت الاسلام نریمانی با بیان اینکه آزمون هر ساله حفظ قرآن توسط معاونت تهذیب و تربیت حوزه های علمیه در تابستان برگزار می شد، از مشکلات شمارش تعداد طلاب حافظ سخن گفت و افزود: در سال جاری به دنبال عددی واقعی از حافظان قرآن در میان طلاب بودیم زیرا تعدادی از طلاب به دلیل اینکه قرآن را برای مدرک حفظ نکرده و به دنبال ریا نیستند، آزمون نمی دهند اما آمار تعداد حافظان برای ما بسیار مهم است.
وی با اشاره به بی اطلاعی بسیاری از طلاب از آزمون های حفظ سالانه تصریح کرد: نیاز داریم اطلاع دقیقی داشته باشیم و طلابی که در حوزه یا مؤسسات خارج از آن قرآن را حفظ کرده اند به آمار خود اضافه کنیم. مشکل برگزاری آزمون حفظ در ایام تابستان سبب محروم شدن طلاب شهرستانی مقیم قم از آزمون می شد از این رو این برنامه سالانه در سال جاری در اواخر خرداد ماه برگزار می شود.
مدیر اداره قرآن و حدیث از برپایی آزمون حفظ نهج البلاغه و صحیفه سجادیه خبر داد و افزود: نهج البلاغه و صحیفه سجادیه مانند قرآن به 30 قسمت برای حفظ تقسیم شدند و از طلاب آزمون گرفته می شود. همچنین یک آزمون حفظ 1 تا 4 جزء را نیز اضافه کرده ایم، اما در سال های قبل فقط 5، 10 و 15، 20، 25 و 30 جزء آزمون گرفته می شد. امتیازات جزءهای 1تا 4 نیز در جدول امتیازی مرکز خدمات لحاظ می شود.
وی تعداد مدارس علمیه حفظ محور را 17 مدرسه با حضور حدود هزار طلبه مشغول به حفظ در کشور اعلام و اضافه کرد: طلاب در این مدارس مؤظف هستند تا سال ششم 25 جزء قرآن را حفظ کنند.
حجت الاسلام نریمانی از طلاب خواست برای شرکت در آزمون حفظ قرآن کریم از طریق سایت معاونت تهذیب اقدام کنند.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص فواید حفظ قرآن برای طلاب اظهار داشت: امتیازات و هدایی به طلاب حافظ اختصاص پیدا کرده و می توانند در دوره های تربیت مربی حفظ شرکت کرده و در صورت حفظ 10 جزء به بالا نیز در دوره های تربیت مدرس حفظ شرکت کنند. کد استاد حفظ و استاد تفسیر نیز در سامانه نجاح ثبت شده و مدارس قرآنی می توانند برای این دروس استاد انتخاب کنند.
مدیر اداره قرآن و حدیث معاونت تهذیب با اشاره به ادعای مهجوریت قرآن در حوزه های علمیه اظهار داشت: بسیاری از حافظان قرآن کشور از قشر طلاب هستند و مدارس حفظ بیت الاحزان در استهبان که راه اندازی شد و برکات زیادی دارد توسط یک روحانی اداره می شود؛ طلبه حافظ در برخی مدارس قرآنی قرآن را به سه زبان مختلف آموزش می بینند. در کنار همه فعالیت های قرآن فراگیری ترجمه و مفاهیم قرآن نیز وجود دارد تا هر طلبه قرآنی با مفاهیم قرآن نیز آشنا باشد.