افزایش همافزایی و تعاملات بین حوزه خواهران و دولت

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل مدیر حوزههای علمیه خواهران در جلسه شورای معاونین حوزههای علمیه خواهران که با حضور حجتالاسلام سیدعلی عماد، مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت در سالن جلسات شهید سلیمانی این مرکز برگزار شد، ضمن درخواست تعاملات بیشتر دولت و حوزههای علمیه، اظهار کرد: حوزههای علمیه هیچگاه تضعیف قوه اجرایی به ویژه جایگاه ریاست جمهوری را مدنظر نداشته است و روحانیت دلسوز همواره به دنبال وظایف ذاتی هدایت و حمایت از دولت و جامعه است تا مسیر اقتدار دولت هموار شود.
وی افزود: بسیاری از نهادهای دولتی مانند آموزش و پرورش و... به توافقات صورت گرفته میان حوزههای علمیه و دولت آن گونه که باید پایبند نیستند و این موضوع خلاف سیاستهای دولت تلقی میشود که از مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت خواستار حل و فصل یک سری موضوعات مانند جذب طلاب و روحانیون در آموزش و پرورش هستیم تا به وحدت حوزه و دولت لطمهای وارد نشود.
حضور موفق حوزههای علمیه خواهران در طرح امین
مدیر حوزههای علمیه خواهران مطرح کرد: بنابر گزارش وزرای سابق آموزش و پرورش، حوزههای علمیه خواهران و طلاب خواهر با حضور ۸۲ درصدی در طرح امین به صورت کمی و کیفی نتایج شایانی را نسبت به حوزههای علمیه برادران کسب کردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل در ادامه به تشریح فعالیت های مراکز مدیریت استانها و مدارس تحت پوشش حوزههای علمیه خواهران پرداخت و خواستار هرچه بیشتر همافزایی دولت و حوزه علمیه در راستای فرامین مقام معظم رهبری شد.
حجتالاسلام والمسلمین عماد نیز در ادامه جلسه ضمن قدردانی از شهدا و رزمندگان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان بیان کرد: جایگاه مشاور رئیس جمهوری در امور روحانیت صرفا یک جایگاه نمادی و رابطی نیست بلکه نیازمند سیاستهایی از جمله؛ «اول تعریف و تدوین اصول، سیاستها، ضوابط، قواعد و راهبردهای تعاملات دولت و روحانیت، دوم تعریف الگوی تعامل با رویکرد دستگاههای متناظر و سوم تدوین برنامه جامع و مشترک بر اساس سیاستهای موجود» خواهد بود که ما در دهه ۸۰ به اولویتهای و ظرفیتهای دستگاههای اجرایی دولت پرداختیم تا ضعفهای موجود مشخص شود.
وی همچنین به اقتضائات بین حوزههای علمیه و دولت پرداخت و به سوابق برنامههای اجرایی در دولت های قبل اشاره کرد.
مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت مطرح کرد: باید یک فهرست از انتظارات و ماموریتهای حوزه علمیه و دولت تعریف شود تا ضمن شناخت ظرفیتهای فرهنگی و توقعات هردو نهاد از یکدیگر به یک تعامل جامع و مشترک برسیم.
حجتالاسلام والمسلمین عماد ادامه داد: یکی از اقدامات انجام شده در این راستا برگزاری شوراهای مشورتی و ایجاد کارگروههای علمی و تخصصی است که به این موضوعات میپردازد.
وی افزود: از نظر دولت، پراکندگی مراکز حوزوی مانند حوزه علمیه خراسان، حوزه علمیه اصفهان، حوزه های برادران، خواهران، جامعهالزهرا و... موجب کاهش دستیابی به یک تعامل جامع میشود که باید نسبت به آن اقدام شود و در رابطه با مشکلات همکاری و استخدام روحانیون در آموزش و پرورش باید گفت که مشکل از این وزارتخانه نیست بلکه سازمان استخدامی کشور دولت و حوزه علمیه را با چالش مواجه کرده است.
مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت در پایان خواستار شناسایی و ارجاع یک کارشناس متبحر از سوی مراکز حوزوی به هر یک از نهادهای دولتی در راستای تعاملات و شناخت ظرفیتهای طرفین شد.