۲۹ آذر ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۱
کد خبر: ۹۳۵۲۷
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:

تدوین کتاب‌های دینی از سوی عالمان و اندیشمندان حوزوی ضروری است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، از عالمان و اندیشمندان دینی خواست تا آثاری با توجه به شرایط روز به نگارش درآورده و تألیف کنند.
دكتر محمد محمد رضايي، عضو هيأت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد محمدرضایی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و از شاگردان حضرت آیت‌الله سبحانی، پیش از ظهر امروز در مراسم تجلیل از شخصیت علمی این استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم به ویژگی‌های کتاب درسی اندیشه اسلامی اشاره کرد و تدریس آن را برای جوامع علمی دانشگاهی کشور، ضروری دانست.

وی، افزود: همان‌طور که فکر و تعقل در سرنوشت انسان اثرگذار است، رفتار آدمی جلوه بیرونی عقاید انسان بوده و تفاوت یک انسان صالح با غیرصالح در فکر و اندیشه او تجلی می‌یابد.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان این‌که افکار انسان دائماً در معرض خطر و آسیب قرار دارد، از عالمان و اندیشمندان دینی خواست تا همواره کتاب‌هایی با توجه به شرایط روز به نگارش درآورده و تألیف کنند.

وی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های کتاب اندیشه اسلامی، اتقان را از جمله ویژگی‌های آن برشمرد و با بیان این‌که یک اسلام‌شناس و عالم جلیل‌القدر به تألیف این کتاب پرداخته، اظهار داشت: تمام سطرهای این کتاب، ترجمان آیه‌ای از آیات قرآن یا روایات قطعی و استدلال عقلی است.

محمدرضایی، سادگی، روانی و به روز بودن مطالب را از دیگر ویژگی‌های کتاب اندیشه اسلامی عنوان کرد و گفت: حضرت آیت‌الله سبحانی همواره در نوشته‌های خود اصرار دارند که مطالب پیچیده برای انتقال سریع به متونی ساده و روان تبدیل شود.

وی ادامه داد: این اثر با توجه به شبهاتی که امروزه در جامعه رواج دارد نگاشته شده و با توجه به احاطه و سلطه حضرت آیت‌الله سبحانی نسبت به شبهات روز، می‌توان گفت پاسخ مستدل به شبهاتی است که در جامعه مطرح می‌شود.

این شاگرد حضرت آیت‌الله سبحانی با بیان این‌که اخلاص این مرجع تقلید در ورای مطالب کتاب اندیشه اسلامی نهفته است، اظهار داشت: نگاشتن کتاب‌های دینی کار هر کسی نیست؛ چراکه باید افزون بر محتویات کتاب، نقش معنوی و روحانی نویسنده اثر احساس شود.

وی، اضافه کرد: تمام مطالب کتاب اندیشه اسلامی چه مستقیم و غیرمستقیم نظریات حضرت آیت‌الله سبحانی است که از اهتمام و جدیت استاد در تألیف این کتاب، حکایت دارد.

محمدرضایی تصریح کرد: اخلاص و بعد معنوی این اثر سبب شده که با استقبال زیادی در دانشگاه‌ها روبرو شود و این‌که حضرت آیت‌الله سبحانی با فروتنی و تواضع به شاگرد کوچکشان افتخار دادند چنین کتابی نگاشته شود، جای بسی افتخار است. /920/پ202/ص

ارسال نظرات