۲۵ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۷
کد خبر: ۱۰۲۰۴۸
در همایشی علمی بررسی شد؛

سیره سیاسی امام محمد باقر

خبرگزاری رسا ـ در همایش امام باقر(ع) که صبح امروز در دانشگاه باقرالعلوم برگزار شد، چکیده مقاله «بررسی سیره امام محمد باقر(ع)» ارائه شد.
همايش قم



به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم فرزانه نیکو برش صبح امروز در همایش امام محمد باقر(ع) که در دانشگاه باقرالفعلوم قم برگزار شد ضمن ارائه مقاله خود با عنوان «بررسی سیره سیاسی امام محمد باقر(ع)» با اشاره به الگو بودن ائمه معصوم(علیهم السلام) گفت: برای چگونه بودن، نیاز به الگو داریم و اولیای معصومین بهترین و زنده‌ترین الگوها در تمام اعصارند.
 
وی در ادامه افزود: از آنجایی که ائمه معصوم همه یک نور واحد هستند، به همین اعتبار امام محمد باقر(ع)، پنجمین امام معصوم از میان اهل بیت است که در برهه ای از زمان خلفای جور و غاصب اموی، سکان کشتی هدایت شیعیان را در دست گرفت و با تدبیر، درایت، زیرکی، هوشیاری و سیاست، امور جاری علویان و شیعیان را به پیش برد.

این پژوهشگر حوزوی اظهار داشت: سیری در بُعد علمی و سیاسی امام باقر(ع) می‌تواند ما را در الگوگیری از منش ائمه یاری کند تا بدین وسیله به بشریت راه و رسم زندگی عزت مندانه، عالمانه و هوشمندانه تعلیم شود و همه در جهت دستیابی به معارف اسلام ناب محمدی حرکت کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در بررسی سیره سیاسی امام محمد باقر(ع) مشاهده می شود که امام جهت هدایت و رساندن جامعه به سعادت و کمال الهی بسیار سیاست مدارانه، شیوه های مبارزه را گزینش کردند.
 
خانم نیکو برش یادآور شد: در این تحقیق تاکتیک های سیاسی و شیوه مبارزاتی امام محمد باقر(ع) در اوضاع و شرایط سخت سیاسی دوران امامت مورد بررسی قرار گرفته است.

وی تأکید کرد: امام محمد باقر در بُعد سیاسی با استراتژی تحکیم سری بنیاد های تفکر شیعی، القای روح ظلم ستیزی و موضع گیری علیه ظالمان، حفظ وحدت و یکپارچگی امت، همیاری همه مسلمانان در مبارزه با دشمن مشترک، ترویج مکتب جهاد و شهادت و دعوت به پایمردی در طریق حق گام برداشتند.
 
این پژوهشگر حوزوی تصریح کرد: ایشان در این شرایط با موضع گیری های دقیق و هوشمندانه خود توانستند به فعالیت های سیاسی ادامه دهند و هدایت جامعه را به خوبی پیش ببرند.

وی ادامه داد: امام محمد باقر(ع) با اتخاذ شیوه سیاسی تقیه و پرهیز از رودررویی با حکومت وقت در یک حرکت منسجم و پیوسته با انقلاب فکری و فرهنگی و ایجاد نهضت علمی، در راستای تربیت نیروی فقیه و مجتهد حدیث شناس و مبرّز در مسائل اسلامی نهضت بزرگ علمی در جهان اسلام پایه ریزی کردند.

خانم نیکو برش بیان داشت: آن امام همام در مقابل جریان فکری و انحرافی زمان خود توانستند با سیاست تربیت نیروی قوی، چهره منحرف افکار و عقاید مدعیان دروغین را به مردم بشناسند و گرد و غبار و زنگارهای فریب و نیرنگ را از دایره اسلام ناب محمدی(ص) جدا سازند.

وی در پایان گفت: از سوی دیگر امام محمد باقر در پوشش تقیه به صورت غیر مستقیم از قیام ها و شورش هایی که در مدت امامت ایشان روی داد حمایت کردند./919/پ202/ع

ارسال نظرات