نشناختن منابع و دسترسی دشوار از عوامل مهجور ماندن کتابهای اصیل است

مجید غلامی، مدیر موسسه کتابهای خطی بیاض بیان داشت: فهرستنویسی کتب چاپ سنگی دنیا در چهار زبان فارسی، عربی، اردو، ترکی به اتمام رسیده است و در مرحله ویرایش است.
وی با اشاره به اینکه این فهرست بدون محدودیت موضوعی است، اظهار داشت: این فهرستنامه تا دو ماه آینده به چاپ خواهد رسید.
مدیر موسسه بیاض بیان داشت: این فهرست مستند به رویت است و با توجه به اینکه این کتابها در کتابخانههای گوناگون قرار دارد، با عکسبرداری کار محققان در ارجاع را آسان کردهایم.
وی همچنین به استفاده از فهرست نویسیهای نوشته شده کتابخانههای بزرگ و منابع اینترنتی اشاره کرد و ادامه داد: نمی توان نقش کتاب های قدیمی به خصوص کتب منبع در حوزه مطالعات اسلامی را که توسط عالمان در گذشته های دور نوشته شده است انکار کرد.
وی بیان داشت: یکی از بزرگترین مشکلات محققان در مراجعه به منابع دسته اول نشناختن این نوع کتابها است.
مجید غلامی بیان داشت: بخش زیادی از منابع هنوز شناخته نشده است و این منابع در کتابخانه ها مهجور مانده است.
وی بیان داشت: مشکل بعدی محققان این است که علیرغم شناسایی این کتاب ها، امکان دسترسی به آنها ندارند.
مدیر موسسه بیاض بیان داشت: ما تلاش کرده ایم تا با کار فهرست نویسی، منابع قدیمی را به محققان بشناسانیم و در مرحله بعد با ارائه نرم افزار و لوح فشرده، امکان دسترسی را بالا ببریم.
وی بیان داشت: تلاش کردهایم تا با بهکارگیری فناوریهای نوین یاریگر پژوهشگران باشیم و حتی محققان در دورترین نقاط را با ارسال کتاب در کمترین زمان یاری کنیم.
وی بیان داشت: امروز بسیاری از کتابخانه های بزرگ همچون کتابخانه ملی و کتابخانه آستان قدس رضوی نتوانستهاند فهرستی از کتب خطی خود ارائه دهند در حالی که در سایت بیاض، کتب خطی بر اساس موضوع دستهبندی شده بارگذاری شده است.
مدیر موسسه بیاض بیان داشت: امروزه دهکده جهانی با فراهم کردن بستری مناسب در جهت تعاملات فرهنگی و هنری و علمی توانسته است جایگاه ویژهای برای محققان علوم اسلامی فراهم آورد.
غلامی بیان داشت: بسترسازی مناسب جهت انجام تحقیقات و پژوهشهای علمی در عرصه متون کهن، معرفی اندوخته های علمی، فرهنگی و تاریخی ایرانی و اسلامی در سطح بینالملل از اهداف موسسه بیاض است.
وی در پابان بیان داشت: موسسه بیاض همچنین در جهت ساماندهی و معرفی پژوهشهای انجام شده در حوزه متون کهن، حفاظت و نگهداری از منابع تحقیقی ایرانی و اسلامی کهن بوسیله ذخیره سازی دیجیتال تلاش میکند. /909/ت302/ع