ظرفیتهای موجود در کشورهای خارجی مورد توجه حوزه علمیه قرار گیرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نمایندگان هیاتهای اعزام شده از حوزه علمیه قم به کشورهای لبنان، ترکیه، گرجستان و سریلانکا در نشست خبری که شب گذشته در معاونت روابط بین الملل حوزه علمیه قم برگزار شد به تشریح فعالیتها و دستاوردهای این سفرها پرداختند.
حجتالاسلام محمد اسماعیل مشفقی پور، مدیر کل همکاریهای داخلی معاونت بینالملل حوزههای علمیه در ابتدای این جلسه به اهداف و چشم انداز سفرهای برون مرزی در روابط بین الملل اشاره کرد و افزود: آشنایی نزدیک با مراکز دانشگاهی، حوزوی و شخصیتهای ادیان مختلف و شناسایی برنامهها و فعالیتهای آنان، نکات مثبت و دستاوردهای مهمی را برای حوزه علمیه به همراه خواهد داشت.
مدیر کل همکاریهای داخلی معاونت بینالملل حوزههای علمیه، شناخت ظرفیتهای موجود و به کارگیری آن در کشور را از نکات بارز این سفرها دانست و تصریح کرد: از روشهای علمی و آموزشی موفق در کشورهای خارجی و همچنین جلساتی که با نخبگان آنها برگزار میکنیم بیشترین بهره و استفاده را خواهیم برد.
حجت الاسلام مشفقی پور خاطرنشان کرد: یکی از برکات این سفرها احساس نیاز به زبان است، اگر اساتید ما در امر زبان آموزی تلاش کنند با وجود ظرفیتهای فراوان، در کشورهای خارجی میتوانند به بهترین شکل ممکن آموزههای اسلامی را به مردم سراسر دنیا منتقل کنند.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام سید حسن امامی، نماینده گروه اعزامی به لبنان، به تشریح فعالیتها و دستاوردهای این سفر پرداخت و گفت: در این سفر جلسات متعددی با مراکز دانشگاهی، سیاسی، اجتماعی و مذهبی داشتیم که به نتایج قابل قبولی دست یافتیم، از جمله این جلسات میتوان به دیدار با گروه المنار لبنان اشاره کرد که بحث انتقال و ترویج تشیع از طریق ارتباطات بیشتر را خواستار بودند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران که به الگوی مقاومت و پایداری برای کشورهای منطقه و جهان تبدیل شده است و حوزه علمیه که قلب این مکتب است و نمایندگان آن، نقش محوری را برعهده دارند، لازم است با برنامه ریزی صحیح و مدون و با فرستادن مبلغان دینی و هیاتهای علمی به کشورهای سراسر دنیا ارتباطات دینی و فرهنگی ایجاد کنند.
حجتالاسلام سید حسن امامی، از اساتید حوزه علمیه قم، توجه به وحدت و تقریب مذاهب را از ضروری ترین نکات این سفرها دانست و ابراز کرد: در راستای تحکیم و تقویت بین مذاهب در نشستی صمیمی با علمای اهل سنت به مرزها و نقاط مشترک در خور توجهی رسیدیم.
وی به دیدار گروه ایرانی با مسؤولان سیاسی لبنان اشاره، و خاطرنشان کرد: در این نشست بحث انتقال امید و فکر دینی از ایران به لبنان مطرح شد و اگر این حرکت روابط بین الملل حوزه علمیه، با جدیت و گستردگی بیشتر دنبال شود امید است در آیندهای نزدیک تحول بزرگی در حوزه ارتباط بین نهضت های منطقه داشته باشیم.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام سید عباس سید کریمی، از اساتید خارج حوزه و نماینده گروه اعزامی ترکیه، به تبیین فعالیتهای این گروه پرداخت و اظهار کرد: در این سفر از مراکز علمی، دانشگاه مرمره، دانشگاه الهیات استانبول، مرکز مفتی پروری بازدید کردیم و در دیداری که با مسؤولان دانشگاه آنکارا داشتیم آنها آمادگی خود را برای پذیرش دانشجو از ایران اعلام کردند.
وی افزود: مؤسسه کوثر یکی از مراکز مهم شیعیان، که طلابی از ترکیه در آنجا با تشکیل دارالترجمه به فعالیت مشغول هستند، و تا کنون توانستهاند تفسیر المیزان را ترجمه کنند، و همچنین بازدید از یکی از بزرگترین مراکز تحقیقاتی اهل سنت که مشغول تنظیم دایرة المعارف بودند داشتیم و متوجه شدیم که در فضایل حضرت علی(ع) در این دایرة المعارف کوتاهی شده و با تذکر ما قرار شد تغییراتی را در قسمت فضایل ایشان ایجاد کنند.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام مهدی پیشوایی، از اساتید تاریخ و نماینده سفر به گرجستان، ورود منابع اسلامی به این کشور را ضروری دانست و تصریح کرد: در جلسهای که با شرق شناسان داشتیم علاقه خود را نسبت به ایران ابراز کردند و از ما خواستند که منابع اسلامی را در اختیار آنها قرار دهیم تا در تحقیقات خود استفاده کنند.
در پایان حجت الاسلام سید محمد کاظم رجایی از اساتید حوزه علمیه قم و نماینده سفر به سریلانکا، به حضور طلبههای فارق التحصیل جامعة المصطفی در این کشور اشاره کرد و افزود: این طلاب در منطقه اسلامی اهل سنت حوزه علمیهای بر پا کردهاند و کسانی که در آنجا مشغول تحصیل هستند بعد از شش سال و با تلاش این عزیزان به مذهب تشیع گرایش پیدا میکنند./927/پ202/ع